ACTUALITAT

Mesa Sectorial: cal negociació prèvia sobre les condicions d’accés davant la possible creació del Cos d’Acció Exterior

  1. CREACIÓ DEL COS D’ACCIÓ EXTERIOR

La UGT hem demanat a la Mesa Sectorial una reunió amb els responsables del Departament d’Acció Exterior per abordar diverses qüestions en relació a la creació del cos d’acció exterior i Unió Europea.

El nostre sindicat esta compromès amb tot allò que pugui suposar una millora per l’autogovern i el benestar de la ciutadania del nostre país. D’acord amb l’Acord de Govern de 10 d’octubre de 2023, això és el que es persegueix amb l’avantprojecte de llei per a la creació del cos d’acció exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya que a partir d’ara haurà de seguir el tràmit parlamentari i ser aprovat o no al nostre Parlament.

La UGT hem expressat de forma clara que en aquest procés cal garantir l’ocupació de totes les persones que puguin estar afectades, tot i que gràcies als acords d’estabilització que hem promogut darrerament, aquest cop hi haurà menys persones afectades i serà més fàcil garantir la seva continuïtat.

La UGT també hem defensat el dret a la promoció professional de totes les persones que a data d’avui desenvolupen tasques pròpies del que esta previst tingui, si s’aprova, el futur cos d’acció exterior i Unió Europea, i concretament en la línia que es va establir la creació del cos d’Advocacia de la Generalitat.

La UGT considerem, i així ho hem manifestat, que cal informació concreta al respecte de quins serien els llocs de treball que es veurien afectats, els llocs de treball de nova creació, la relació de llocs de treball, l’organigrama del futur cos d’acció exterior i Unió Europea, si finalment s’aprova la Llei al Parlament de Catalunya.

Totes aquestes qüestions i altres possibles reivindicacions han de ser negociades en les oportunes meses de negociació i és, per això, que a la UGT i la resta d’organitzacions sindicals hem demanat la creació d’un grup de treball específic, a la qual cosa Funció Pública ha respost que ara mateix estava en tràmit parlamentari i, arribat el moment, ja s’iniciaria la negociació adient a l’àmbit corresponent.

  1. NEGOCIACIÓ DELS CRITERIS PER DETERMINAR LA PRESTACIÓ DE PENSIONS PER L’IMPAGAMENT DE LA GENERALITAT DE LA COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL

Les organitzacions sindicals hem denunciat casos de treballadors públics als quals la Generalitat no els ha regularitzat bé la data d’alta a la Seguretat Social segons el dia que  van començar a prestar serveis efectius a l’Administració. Funció Pública manifesta que cada Departament ho ha de solucionar a mesura que el treballador informa d’aquesta anomalia i, només en cas que no es resolgui,  hi intervindran. Si alguna persona afiliada o simpatitzant de la UGT necessita el model de sol·licitud de reclamació d’aquesta irregularitat, ens ho podeu demanar i us la farem arribar.

  1. PROBLEMÀTICA AMB LES PLACES D’ATRI: RETENCIONS DEPARTAMENT D’ORIGEN I GAUDIMENT DE VACANCES I AP

La UGT hem demanat que, tant el personal funcionari de carrera (via comissió de serveis) com el personal interí, a l’hora de fer un canvi departamental ha de saber amb claredat els terminis en què pot fer aquest canvi. El nostre sindicat hem tornat a demanar específicament per als companys interins les següents demandes:

  1. Mateix tracte que el personal funcionari de carrera pel que fa als  dies d’assumptes personals i vacances quan fa un canvi d’interinatge.
  2. Mentre no s’aconsegueixi la demanda anterior que, com a mínim, tinguin la certesa dels terminis per poder gaudir dels dies de vacances i APs que s’han generat.

Malauradament Funció Pública es nega a delimitar termini màxim per tal de fer efectiu el canvi de lloc de treball al·legant motius organitzatius.

Des d’UGT us demanem que ens feu coneixement si alguna d’aquestes situacions us està afectant per tal  de fer pressió i intentar resoldre-la.

  1. ALTRES TEMES

Us recordem que l’augment retributiu del 0,5% amb efectes retroactius, signat per la UGT i CC.OO, es farà efectiu a la nòmina de novembre. Pel que fa als complement de productivitat ha quedat prorrogat amb els mateixos criteris que l’any  passat, tal com van pactar de nou la UGT i CCOO, i s’abonarà a la nòmina del mes de desembre.

Us adjuntem els enllaços de les notes informatives que la UGT vàrem fer en el seu moment en relació a aquests dos temes:

UGTGENERALITAT

Barcelona, 16 d’octubre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca