ACTUALITAT

CSSL DSO: TEMES QUE AFECTEN A DGAIA

REACTIVACIÓ DE LA MESA TÈCNICA CENTRES D´INFÀNCIA.

En el passat CSSL de 28 de Juny de 2023, la UGT vàrem demanar la reactivació de la Taula Tècnica per abordar dos temes cabdals i que restaven pendents des de la paralització de la mateixa amb motiu de la pandèmia i els processos d´estabilització, que no son altres que l´envelliment de les plantilles i les situacions de violència als centres.

L´Administració es va comprometre llavors a posar data a partir de Setembre d´enguany, però estem al Desembre i encara no hem obtingut cap noticia al respecte.

 Ara, al CSSL de 13 de Desembre la UGT hem  tornat a demanar que es posi data per a  la reactivació de la Taula Tècnica: Finalment la DGAIA  dona resposta i la data proposada és pel dia 12 de Gener de 2024. La DGAIA es compromet a revisar les darreres Meses Tècniques que es van celebrar d´abans de la pandèmia i continuar desenvolupant els temes que restaven pendents que són els que ja hem exposat: volem recordar que d´aquestes Taules se’n van derivar algunes mesures com el protocol d´actuació davant situacions de violència i l´acord mitjançant el qual les persones educadores de més de 58 anys i 25 anys de serveis prestats poguessin reduir les hores d´atenció directa sobretot els caps de setmana.

Amb la reactivació de la Taula Tècnica s´ha d´abordar ja de manera imminent el fet de continuar amb l´estudi de la segona activitat per les educadores /ors socials, i la revisió del protocol d´actuació davant situacions de violència.

ESTUDI DE CÀRREGA DE TREBALL A L´EQUIP DE L´ASJTET.

Al CSSL de 28 de Juny d´enguany, la UGT vàrem demanar que es comuniqués si es faria o no l´estudi de càrrega de treball de l´ASJTET i que aquest estudi s’ampliés a totes les unitats que composen la DGAIA en els seus SSCC  que pateixen situacions molt similars a les que viuen les companyes i companys de l´ASJTET. La DGAIA  va comunicar en aquell CSSL que aquest estudi ja el tenien molt avançat i ens ho faria arribar tan punt ho tinguessin.

Ara en aquest CSSL de 13/12, la UGT hem tornat a demanar quin és l´estat de l´estudi de les càrregues de treball a l´ASJTET i si aquest estudi s´ha fet extensiu a la resta d´unitats de SSCC de la DGAIA. Des de la DGAIA responen que l´estudi de càrregues ja està finalitzat tot i que no l´han fet extensiu a la resta d´unitats de SSCC de la DGAIA i que d´aquest estudi es deriva un augment del volum de treball en quant a expedients d´ajuts econòmics pels joves ex tutelats. Per pal·liar aquesta situació, exposen que han fet contractació de reforç de dues persones i que existeix un programa de ¨TALENT SOCIAL¨, que consisteix en un programa temporal de duració determinada (tres anys) que permet incorporar treballadors a llocs clau per fer tasques de suport. Una d´aquestes persones s´ha incorporat al servei d´ASJTET, de tal manera que es compta amb el suport de les dos persones de reforç més la persona provinent del programa.

Restarem atents a aquesta mesura per tal de determinar si son suficients per abordar el problema de les càrregues de treball a l´ASJTET i a les altres unitats de SSCC de la DGAIA.

ESTAT DE LES SALES D´AÏLLAMENT AL CREI CAN RUBIÓ (DGAIA).

També al CSSL de 28 de Juny, la UGT  vàrem sol·licitar habilitar les sales d´aïllament del CREI, encoixinada i en condicions per que les menors no tinguin la possibilitat de fer-se mal, tal i com disposa el punt 2.2.3 del protocol per a l’ingrés, acolliment i seguiment d´adolescents en centres residencials d´educació intensiva i en centres terapèutics. La DGAIA va entendre aquesta petició lícita i assumible i es van comprometre a posar-se en contacte amb el servei d´obres del Departament per tal de fer-ho en quant sigui possible.   La UGT hem preguntat quin es l´estat de l´execució d´aquestes obres i la DGAIA exposa que estan elaborant  una  proposta que inclogui la insonorització de les dues sales previstes. L´execució de les obres es durà a terme entrat l´any 2024.

TRACTAMENTS PREVENTIUS DE CASOS DE SARNA ALS CENTRES.

El SPRL del Departament, comunica que les Mútues de salut laboral no assoliran econòmicament els tractaments preventius dels casos amb sarna de treballadors contagiats en el seu centre de treball. En els darrers episodis de contagis als centres, la primera dosi del tractament l´ha assolit el SPRL. Al Centre d´Acollida de menors de Tarragona (La Mercè), van poder completar el tractament gràcies als fons propis que disposaven.

La UGT considerem aquesta situació completament inèdita i inassumible. El SPRL ha demanat una reunió amb el Departament de Salut per tal d´arribar a un acord on el servei d´Epidemiologia pugui assolir el cost dels tractaments. Estarem pendents del resultat de dita reunió.

Salut!

UGT INFÀNCIA

Barcelona, 15 de Desembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca