ACTUALITAT

Reunió del CSSL del Personal PATL Departament d’Interior

Planificació Activitat Preventiva 2021

Per variar la informació arriba tard i malament, a dos dies del comitè.

Es un tema prou important com per enviar-la en temps i forma,  ens ho mirarem i farem els comentaris oportuns. O es que tenim una voluntat oculta de l’administració en negar la consulta i participació dels delegats de prevenció?

Com sempre el servei de prevenció demana disculpes i diu que no passarà més, sap greu però no ens ho creiem.

UGT posem de manifest que per primer cop es diu el número de tècnics que composen el SP, airejar les vergonyes no sabem si es la solució però si que posa de manifest la saturació de feina i els pocs recursos que disposa el nostre servei de prevenció de tot el departament. Una llàstima que no es posi remei i seguim saturant els treballadors del servei de prevenció.

Pla de Prevenció de Riscos Laborals 2021-2024

Serà una actualització de l’actual, perquè moltes de les estaven previstes no s’han pogut fer.

S’ha fet una petició a funció publica per incrementar plantilla tècnic, sinó hi ha cap canvi es farà una actualització sinó no faran una que no puguin portar a terme. Ja sabem que el paper ho aguanta tot.

UGT Proposem un grup de treball per participar de manera activa en la realització del pla, ja s’ha fet a altres departaments. Perquè serà un producte que s’ho creurà tothom. Els delegats de prevenció podrem aportar en la fase de disseny i no al final. Treballem plegats el pla de prevenció, ha d’esdevenir un gran pla pels propers 4 anys i tots els consensos possibles seran sempre benvinguts.

Sinistralitat laboral 2020

Desprès de demanar-ho en diferents ocasions per fi han tingut en compte les peticions d’UGT, s’han inclòs els anys passats per poder comparar. Tornem a preguntar per les investigacions d’accidents, no ens han passat cap durant aquest any, des del Servei de Prevenció són conscients d’aquesta mancança i falta envers la legislació vigent. Insistim en que tots els accidents s’han d’investigar com abans es feia.

Sobre la Covid-19

Mensualment es compromet el Servei de Prevenció, en boca de la subdirectora, que ho transmetran els delegats de prevenció d’aquest comitè la informació sobre l’afectació de la covid-19 al personal de departament.

La formació Covid es mantindrà oberta ja que el tema està sent un èxit i ha funcionat i funciona molt bé.

Des de la part social es demana que es torni a insistir als treballadors essencials dels cossos operatius que facin ús de la mascareta dins les dependències, així com fer un recordatori de les mesures de prevenció per fer front a la covid-19, remarcant la importància d’una correcta ventilació dels locals i espais de treball.

Tornem a parlar dels centres de treball on la ventilació ha de ser si o si artificial, sales de control, edificis singulars etc. Per part d’infraestructures estudiaran possibilitats i opcions de posar finestres com s’ha fet en d’altres espais. UGT planteja que sinó es possible, doncs que es certifiqui i que quedi constància pels usuaris d’aquell espai que la ventilació esta regulada, higienitzada i compleix amb els requeriments tècnics i sanitaris del moment actual.

Activitat Servei de Vigilància de Salut

De tots és coneguda l’activitat que durant la pandèmia te i ha tingut el Servei de Vigilància de la Salut del nostre departament, però malgrat aquest fet no podem obviar una realitat de casa nostra, la lipoatròfia. El servei de vigilància ens informa que per fi han recuperat el seguiment dels 4 treballadors afectats la lipoatròfia.

EPI’s dels conductors polivalents DGP i oficials manteniment

Per part d’UGT tornem a insistir en disposar de l’informe tècnic del servei de prevenció fent la recomanació de quines característiques han de tenir les sabates, seguint els criteris definits a l’avaluació de riscos. Ens passaran aquest informe en breu, esperem.

També comentem que el tema de les talles es com una vergonya, els EPI’s han d’adaptar el treballador, no el contrari, s’han de dotar els treballadors de la seva talla corresponent.

Tornem a preguntar per la roba d’aigua, com sempre la DGP pilotes fora, en infinitats de comitès ha sortit aquest tema, haurem d’anar a inspecció de treball perquè posi ordre o que?

Proposem a la casa disposar de transpalet elèctrics o manuals per descarregar els palets de material, en les comissaries seu regional els treballadors es troben amb un volum de material considerable. Esperem la resposta en temps i forma que marca la llei de prevenció de riscos laborals, acceptant com a millora o denegant-la amb una bona justificació.

Ens en sortirem!!!

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

Qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Carme Gonzalez

Jordi Julià

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca