ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial juliol’20

COMPENSACIÓ DELS FESTIUS QUE CAUEN EN DISSABTE DURANT EL 2020

L’Administració de nou ens obliga a pidolar la compensació dels dies festius que cauen en dissabte que aquest any són dos, el 15 d’agost i el 26 de desembre, negant-se a arribar a un acord de compensació automàtica per sempre de tots els festius que cauen en dissabte que reclama la UGT des de fa anys.

Finalment hem arribat a l’acord de la compensació de la festa del 15 d’agost, únicament per aquest any 2020, incorporant les hores corresponents d’aquest dia a les hores d’assumptes personals.

POSSIBLE PRÒRROGA DEL TERMINI PER GAUDIR ELS PERMISOS PER MATRIMONI I PER MORT D’UN FAMILIAR AFECTATS PER L’ESTAT D’ALARMA, PERÒ NO EL DE LES VACANCES

Després que la UGT i altres sindicats ho hàgim demanat insistentment des de l’inici dels confinaments, segons el contingut i el redactat de la proposta que ens presenti l’Administració, podria ser que s’arribés a un acord per poder-los gaudir fins al 31 de desembre. Estem pendents que l’Administració ens trameti la seva proposta per estudiar el contingut.

La UGT també  hem demanat que l’Administració accepti la cancel·lació de les vacances que coincideixin amb períodes de confinament del personal que ho demani. La Funció Pública s’hi ha negat rotundament amb l’argument que igualment les poden gaudir deixant de prestar el servei efectiu.

CONSIDERACIÓ DE FAMILIAR A CÀRREC I LA SEVA JUSTIFICACIÓ

Alguns departaments demanen que justifiquin la convivència, amb el corresponent volant d’empadronament, per poder tenir dret a permisos o absències laborals. L’Administració s’avé a considerar que no és necessària el certificat de convivència per justificar la càrrega en molts supòsits (com pot ser tenir la tutela, la curatela o haver d’ajudar a familiars amb motiu de la situació actual de pandèmia), però que s’hauran d’estudiar de forma individual.

APLICACIÓ DE LES INSTRUCCIONS DE FUNCIÓ PÚBLICA I DELS PLANS DE CONTINGÈNCIA

Tenint en compte la situació actual de rebrots i les recomanacions de les autoritats sanitàries de no sortir de casa ni desplaçar-se si no és imprescindible, tots els sindicats presents a la reunió hem demanat que es consideri la situació com fase 0 i que s’apliqui de nou la instrucció 5/2020, en la que només es prestin de forma presencial els serveis imprescindibles que no es puguin realitzar a distància.

Igualment hem demanat l’actuació de la Funció Pública per controlar l’aplicació de mesures iguals a tots els Departaments en situacions equivalents.

PÈRDUA DE DRETS EN EL TREBALL A DISTÀNCIA

La UGT ha comprovat que amb la nova forma de treball a distància s’han perdut drets laborals com les 25 hores recuperables, el cobrament d’hores extres o la flexibilitat horària… Aquesta forma de treball, a la que els treballadors ens hem adaptat en temps rècord utilitzant inclús mitjans propis, ha salvat la prestació dels serveis i ha vingut per quedar-se, ha de tenir les mateixes condicions que amb el treball presencial.

Segons la Funció Pública, en poc temps es publicarà l’acord de govern que doni validesa a l’acord de teletreball signat fa mesos a la MEPAGC que permetrà anar avançant en la regulació.

REVISIÓ I ACTUALITZACIÓ DE LES CAUSES MÈDIQUES D’EXCLUSIÓ ALS PROCESSOS SELECTIUS, ESPECIALMENT A LA CONVOCATÒRIA ACTUAL PER ACCEDIR A AGENTS RURALS

La UGT ha reclamat la revisió de les malalties d’exclusió de l’actual convocatòria al cos d’Agents Rural, i que compleixi l’Acord de Govern GOV/74/2020, de 2 de juny, de revisió i actualització de les causes mèdiques d’exclusió en l’accés a cossos, escales o categories de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, es va eliminar la celiaquia com a causa d’exclusió a tots els procediments, així com el VIH, la diabetis mellitus i la psoriasi que resten només quan les malalties presenten unes condicions concretes que podrien posar en perill la prestació del servei.

Igualment hem sol·licitat un nou estudi tècnic de les malalties vigents que són causa d’exclusió per mirar d’eliminar del llistat les que resultin desfasades per l’avenç de la medicina per evitar el màxim de situacions de discriminació.

DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIAL I FAMÍLIES

Càrrega de treball i Hores extres: Tot el personal d’aquest departament ha sofert una gran pressió amb motiu de la pandèmia i ha realitzat moltíssimes hores extres. El Subdirector General de RRHH informa que estan mirant la forma de gratificar l’enorme esforç realitzat pel personal de recolzament i de compensar les hores extres realitzades, les quals, moltes vegades, no consten degudament registrades.

Personal dels Serveis Territorials de Barcelona: El personal dels Serveis Territorials de Barcelona ha patit moltíssim durant la pandèmia, realitzar noves funcions amb una enorme càrrega de treball. El Subdirector General de RRHH comunica que espera que a finals d’aquest any s’hagi autoritzat un programa temporal per fer el seguiment de residències, d’unes 200 places noves amb personal tècnic, administratiu i responsables que permetrà la tornada a les seves tasques i disminuirà la pressió de treball.

Substitució dels directors d’Oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya:  La UGT ha reclamat el nomenament formal de les persones que substitueixen als directors de les Oficines durant la seva absència per vacances o per altres motius. El Departament nega que facin les funcions de Direcció i veu correcte mantenir la situació actual totalment contrària a dret, que no permet que els substituts percebin les retribucions que els hi corresponen, ni que constin aquest treball com a mèrit a concursos, ni consolidar un grau personal superior.

VARIS

  • La UGT hem reclamat la contractació dels educadors substituts de la DGAIA declarats personal sensible, degudament protegits amb els EPI corresponents.
  • La Funció Pública no admet com a punt de l’ordre del dia la petició de la UGT de convocar urgentment els concursos de trasllats de tots els cossos que a la darrera oposició van ser nomenats de forma provisional a les places del 10% addicional, com pot és el cas del de veterinaris. Ho continuarem exigint!
  • La part social reclamem negociar millores per al personal subaltern.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 21 de juliol de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca