ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: maig

ACORD SOBRE LA FORMACIÓ INTERNA IMPARTIDA PEL PERSONAL DE LA GENERALITAT

L’Administració ha presentat a la reunió d’avui una proposta d’acord per regular l’activitat dels formadors interns mitjançant el següent text:

“El personal de l’Administració de la Generalitat que imparteixi formació interna dins el seu horari de treball, ja sigui en l’àmbit departamental o en el marc de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, no ha de recuperar el temps invertit en l’activitat formativa ni sol·licitar la compatibilitat sempre que no superi les 75 hores anuals. L’activitat formativa s’imparteix subordinada sempre a les necessitats dels serveis i és objecte d’indemnització, d’acord amb els barems establerts a l’efecte, sempre que no formi part de les funcions del lloc de treball que s’ocupa”.

L’Administració ha presentat aquet punt vestint-ho de procés de negociació, però en realitat s’ha mostrat refractària a acceptar cap de les propostes que la UGT hem defensat per millorar les condicions laborals dels treballadores i treballadors. Per començar, hem demanat la supressió directa de la frase “subordinada sempre a les necessitats del servei”, concepte que s’acostuma a emprar de forma perversa com a comodí per rebutjar les diferents sol·licituds dels treballadors i treballadores, ja sigui per participar en activitats formatives, ja sigui per gaudir d’un permís per matrimoni.

Segons l’Administració aquest Acord pretén regular la disparitat de criteris entre Departaments en la interpretació de la normativa en matèria de personal, però la realitat és que no cal un Acord per evitar les arbitrarietats que ens trobem en l’aplicació d’aquesta normativa, el que cal és una instrucció. Per exemple, encara no han elaborat, com la UGT portem reclamant des de fa molt de temps, una instrucció general per evitar interpretacions restrictives en la concessió de permisos. Doncs en aquest cas, el mateix, el que han de fer és una instrucció que garanteixi que tots els treballadors puguin accedir a la formació que s’imparteix o a impartir aquesta formació en igualtat de condicions.

Pretenen regular també per Acord la remuneració de les accions formatives que imparteixin els formadors, però el text no preveu regular prèviament, tal i com hem demanat la UGT, els processos de selecció per accedir a la condició de formador, per tant, no es garanteix tampoc que qualsevol treballador interessat pugui ser-ho, i deixen en mans dels Departaments la creació o no d’una borsa de formadors interns mitjançant un procés.

L’Administració es mostra interessada però deixa aquest tema sobre condicions laborals per a més endavant, vol que l’Acord es tanqui amb el text literal i inamovible que han presentat a l’inici de la reunió i que es firmi en acabar la reunió per totes les organitzacions sindicals, per poder-ho anunciar, suposem, al Parlament, i que el conseller Puigneró guanyi temps mentre segueix bloquejant molts altres temes de conciliació familiar i laboral, les bases oposicions PESCO, la recuperació de drets retallats al 2012, etc. La UGT no firmem.

ASSEGURANÇA DELS TREBALLADORS PÚBLICS

L’Administració informa que s’ha procedit a realitzar un concurs per poder assignar una nova companyia per a aquesta contingència en haver finalitzat la vigència de l’anterior contracte i que ha estat assignat a VidaCaixa.

La UGT vam manifestar el nostre absolut desacord amb les enormes diferències en la valoració de les indemnitzacions assignades per accident o mort, segons la categoria professional. Considerem que no hi ha diferencia en el valor de la vida dels treballadors i hem demanat els criteris que han emprat per calcular-lo.

CRITERIS ASSIGNACIÓ DE CURSOS DE FORMACIÓ

La part social demana una regulació de l’accés als cursos de formació per garantir a tots els treballadors el gaudiment de fins a les 40 hores de formació anual a les que tenen dret. Volem evitar les denegacions sistemàtiques per necessitats del servei, que decaiguin peticions pel camí o que es descentralitzi la formació, entre d’altres.

L’Administració també posposa aquest tema per a més endavant.

SEGURETAT A LES COMISSARIES

Els representants dels treballadors recordem que no s’han pres les mesures per garantir el màxim de seguretat del personal d’administració i tècnic que treballa a comissaries, després de l’atac a la comissaria de Cornellà l’agost passat i exigim que es posin en marxa ja.

També es demana que se’ls apliqui el complement específic tal com té el personal administratiu adscrit a centres penitenciaris.

L’Administració simplement ens deriva al grup de Prevenció de Riscos Laborals, cosa que considerem clarament insuficient i farem l’impossible per aconseguir protegir aquests treballadors.

SITUACIÓ DELS PROGRAMES DEL SOC

La nefasta gestió dels programes del SOC sembla que no té solució, deixen finalitzar diversos programes sense haver tancat els tràmits per començar-ne de nous, envia a l’atur tots els seus treballadors i ofega encara més les oficines, que ja tenien dèficit de personal. La UGT ha reclamat una reunió extraordinària de la Mesa Sectorial per tractar la situació de les oficines, tal com es va acordar a l’estiu del 2017 quan es va implantar la Renda Garantida.

CESSAMENT DE TREBALLADORS DURANT LA SETMANA SANTA

L’Administració no veu cap irregularitat en aquesta situació però la UGT estudiarem a les mesures que es poden prendre per eliminar aquesta pràctica.

TEMARI DE LES OPOSICIONS PER ACCEDIR AL COS DE SUBALTERNS

Encara l’estan valorant i creuen que fins després de l’estiu no el tindran enllestit.

OFERTES A ATRI DEL DEPARTAMENT DE CULTURA QUE DEMANEN FOTO AL CURRÍCULUM

Exigim la retirada d’aquest requisit així com qualsevol dada relativa a l’edat.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 20 de maig de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca