ACTUALITAT

Resum de la CIVE / maig ’20

ARTICULACIÓ DE LES CONVOCATÒRIES (petició de la UGT )

Sobre aquest punt ja tenim acord que cada departament passarà al seu comitè l’esborrany de la convocatòria abans de ser publicat per a possibles modificacions. Totes les convocatòries de nou accés les faran els departaments corresponents amb excepció de les categories de periodista, metge, infermer i recepcionista, que les farà funció pública ja que estan en 3 o més departaments.

Tot i així, des de la UGT hem proposat:

1. Què les proves no siguin eliminatòries entre si i que la nota final de la fase d’oposició sigui la mitjana de les proves d’oposició.

2. En la fase de mèrits que només computi el ACTIC i els serveis prestats a l’administració.

3. Per al màxim de punts en la fase de mèrits que es prengui una franja prou àmplia perquè ningú que ha treballat durant 20 anys tingui una pèrdua de mèrits.

TEMARIS GENERALS (petició de la UGT )

No s’han aprovat els temaris generals de cada grup perquè no queda prou delimitat el contingut d’alguns punts, volem que es delimiti amb claredat que entra i que no entra i alguns redactats massa genèrics. (Exemple: nocions bàsiques de salut laboral, protecció de dades o administració digital), ¿Fins on arriba el terme de “bàsiques”?

TEMARIS D’AUXILIAR DE GERIATRIA (Oferta ordinària 2017) (petició del Departament )

S’ha aprovat el temari general i específic de la categoria d’auxiliar de geriatria de el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Des de la UGT hem demanat que donada la situació que ha passat aquest personal amb la crisi del covid, entendríem que per qüestions legals de caducitat de la convocatòria s’hagués de publicar abans de l’estiu, però que les proves no es realitzin durant l’any en curs , i preferiblement en el segon semestre de 2.021.

PREVISIÓ DE RESOLUCIÓ DELS CONCURSOS DE TRASLLATS (petició de la UGT i IAC)

Tots els departaments han realitzat la fase de prova professional si s’ha demanat canvi de categoria, amb excepció de dos. Un cop es publiquin els resultats i s’avanci en el procés, si hagués treballadors que han guanyat plaça en diversos departaments, se’ls farà optar per una d’elles amb la finalitat de no deixar vacants sense ocupar.

La petició d’UGT que els interins siguin recol·locats ja és una realitat admesa per la pròpia administració i es farà dins de les places que queden vacants en cada departament.

SITUACIÓ DEL PERSONAL DE LA CAMPANYA FORESTAL (INTERIOR) (petició de la UGT )

Ha estat sens dubte el punt que més s’ha tractat, i cadascuna de les parts manté la seva posició, tant pel que fa a la categoria de guaita, als quals el Departament vol amortitzar 96 llocs de treball (tota la categoria) i recol·locar després de l’estiu, quan ja no hi ha campanya forestal i per tant deixar-los sense contractar aquesta campanya, com de la categoria d’Auxiliar d’ofici forestal (volen contractar 200 persones menys) i els canvis de funcions dels EPAF (Equips de prevenció) per donar-los funcions d’atac directa al foc.

La UGT ha manifestat que si els guaites no són contractats aquest estiu per la campanya forestal d’interposar conflicte col·lectiu per aquest fet, ja que al nostre parer haurien de ser contractats aquest any com a auxiliar d’ofici forestal.

SITUACIÓ DEL PERSONAL LABORAL DURANT L’ESTAT D’ALARMA (petició de la IAC)

Tal com va succeir a la Mesa General (MEPAGC) se’ns ha indicat que aviat acabarà el permís per deures inexcusables, però que això no és indicatiu que el personal que no pugui incorporar-se per motius de seguretat als seus llocs de treball hagi de realitzar necessàriament teletreball. En tot cas si es retira el permís de deures inexcusables, manté l’administració que caldrà estudiar departament a departament els casos en com queda el personal.

RECONEIXEMENT DELS TRIENNIS A PERSONAL AMB DISCONTINUÏTAT (petició de la UGT )

Com ja és sabut la UGT va guanyar al Tribunal Suprem una sentència que reconeixia que les interrupcions de contractes no eren motiu de la pèrdua d’antiguitat (ni que fossin de més de 20 dies). Això ens situa en les mateixes condicions que els funcionaris, als qui l’antiguitat es fa per la suma de tots els seus períodes de contractació independentment de si hi ha discontinuïtat o no. A petició de la UGT avui s’ha tractat el tema.

Aquesta sentència s’aplicarà a el personal laboral i per tant es computaran tots els períodes, però la UGT ha demanat que sigui amb caràcter retroactiu d’1 de gener, i aquí és on no tenim acord (de moment).

Les dues parts ens hem emplaçat a que l’article 30 sobre antiguitat en el VII conveni (que estem negociant), passi a ser el proper article de la Comissió Negociadora i que el que s’acordi allà sigui de pagament immediat sense esperar a la signatura final de l’ conveni.

DRETS RETRIBUTIUS DURANT LA INCAPACITAT TEMPORAL (petició de la IAC)

Tots sabem que la IT es paga segons la base reguladora del mes anterior, i que el complement per arribar a el 100% de les retribucions ho paga l’administració sobre la base reguladora del mes en què es va agafar la baixa. El problema es planteja quan durant el període de baixa es compleix un trienni o hi ha un increment retributiu, que no s’aplica fins que s’agafa l’alta i sense caràcter retroactiu. Aquí la UGT ha manifestat que aquestes quantitats deixades de percebre són incompatibles amb el dret a cobrar el 100% de les retribucions mentre s’està de baixa per IT. L’administració s’oposa a aquesta proposta i no hi ha acord.

CÒMPUT DE L’ANTIGUITAT A FIXOS DISCONTINUS (petició de la UGT )

Una recent sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat que comptar només el temps d’activitat és contrari a les directives sobre la matèria de la Unió Europea, La UGT ha demanat que donada aquesta sentència i una altra posterior del Tribunal Suprem que ja aplica aquesta sentència europea, es computi a el personal fix discontinu aquesta nova manera d’aplicar l’antiguitat, és a dir a l’any complet, sense importar el període d’activitat.

Les dues parts vam acordar que com en el punt 7 d’aquest full informatiu, aquest punt al tractar-se d’antiguitat formi part de la immediata negociació en la comissió negociadora del conveni. Malgrat això la UGT ja ha manifestat que si no arribem a acord en aquest punt posarem conflicte col·lectiu al respecte d’aquesta qüestió.

TRASPÀS DE PERSONAL DE LA DGAPD DEL DEPARTAMENT DE TEBALL, AFERS SOCIALS i FAMÍLIES AL DEPARTAMENT DE SALUT (petició de la UGT)

Tot i que nosaltres tenim dubtes molt seriosos al respecte, l’administració manté que en l’actualitat el personal de les residències de la DGAPD és a tots els efectes personal de Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

COMPETÈNCIA PER DETERMINAR SI UN TREBALLADOR/A POT REALITZAR LES FUNCIONS DEL SEU LLOC DE TREBALL O ELIMINAR LA SEVA PARTICIPACIÓ EN DETERMINADES ACTIVITATS LABORALS, AL·LEGANT MOTIUS DE SALUT (petició de la UGT)

L’administració és clara a sobre aquest tema i estem d’acord: només el servei de prevenció de riscos laborals pot determinar si un treballador / a està en condicions de realitzar determinades activitats laborals pròpies del seu lloc de treball.

OBLIGATORIETAT DE COMUNICAR LES HORES EXTRAORDINÀRIES DESGLOSSAT INDIVIDUALMENT (petició de la UGT )

Funció Pública està d’acord i recordarà a tots els departaments l’obligació de comunicar mitjançant llistat als comitès el desglossament dels treballadors que han percebut hores extres i totes han percebut

INFORMACIÓ DE LA INTERVENCIÓ DEL COL·LEGI DE PSICÒLEGS AMB ELS PROFESSIONALS DE LA DGAPD (petició de la UGT )

L’administració manté que aquest tema es competència de la Paritària de Salut Laboral, i que es tractarà allí, tot i això la UGT pregunta perquè s’ha retirat la mesura d’allotjament en hotels a el personal de residències quan encara estem en pandèmia d’infecció pel COVID-19.

Salut!

Barcelona, 5 de maig de 2020.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca