ACTUALITAT

UGT denúncia a la Generalitat de Catalunya pel reconeixement del frau en la temporalitat del personal laboral

Avui, 6 d’abril de 2022, la UGT ha interposat CONFLICTE COL·LECTIU contra l’Administració de la Generalitat de Catalunya. El motiu principal de la nostra reivindicació és que els tribunals reconeguin per sentèncai el frau massiu i continuat en la contractació de personal laboral temporal sotmès a l’àmbit d’aplicació del VI Conveni del personal laboral.

El fet que la temporalitat del personal laboral estigui molt per sobre del 50% i que no s’hagi aprovat cap oferta pública de personal laboral (ni una sola plaça) en els darrers tres anys, ens dona la legitimitat per afirmar que el sistema està perpetuant el frau de llei en la contractació i no hi ha hagut cap voluntat per posar mesures correctores i disuasòries per evitar-ho.

Enguany, aquest conflicte col·lectiu presentat per la UGT demanem:

Es declari indefinit no fix de plantilla al personal laboral temporal, sotmès al VI Conveni únic, que ha estat contractat/ada de manera ininterrompuda en una plaça d’un interinatge per vacant abans de l’1 de gener de 2018 i que a dia de la demanda continuï en la mateixa vacant per la qual va ser contractat/ada.

Així mateix, demanem que a aquestes persones si es produeix una finalització de la relació laboral siguin indemnitzades arran la pròpia sentència.

Que podem aconseguir si guanyem la demanda?

1 – Demostrar que el frau de llei en la contractació ha estat una pràctica generalitzada en el personal laboral sotmès al VI Conveni.

2 – Que les persones afectades que compleixin amb els termes de la demanda siguin declarades indefinides no fixes, tenim identificades més de 3.000 persones ocupant places que estarien afectades.

3 – Que en el cas que es produeixi una extinció de la relació laboral (resolució d’una convocatòria, amortització de la plaça) s’indemnitzi d’ofici als afectats/des com a mínim amb 20 dies per any treballat.

Aquesta última mesura, és a dir la indemnització d’ofici en cas de cessament, serà d’afectació directa a les places, de personal laboral, de les convocatòries de l’oferta ordinària i PESCO del 2017.
No som els experts que han estat recaptant diners del personal interí/temporal, vàrem detectar un problema i hem treballat per col·lectivitzar el conflicte. Malauradament, la UGT va intentar durant 2021 que aquest reconeixement i possible indemnització l’Administració la fes d’ofici per negociació si es produia un cessament, però l’actitud de Funció Pública ens empeny a la demanda que avui us informem.

No volem enganyar a cap persona, ser indefinit no fix de plantilla no implica de cap manera que ja hi ha una plaça en propietat, cosa que si s’ha dit per altres actors o experts en la matèria. En definitiva, la fixesa a l’Administració s’aconsegueix mitjançant els processos selectius convocats per oferta pública i la superació de la convocatòria corresponent.

Aquest conflicte col·lectiu és el quart que instem la UGT en els darrers tres anys:

– 2019/2020) guanyem en el Tribunal Suprem que l’antiguitat es comptabilitzi sumant tots els serveis prestats sense tenir en compte les discontinuïtats entre contractes.

– 2020/2021) Interposem conflicte col·lectiu sobre el còmput de l’antiguitat del fixos discontinus, en aquest cas la Funció Pública ens demanà a la UGT retirar-lo després d’arribar a un acord: a canvi de que els compti com antiguitat tot l’any i no només el període d’activitat.

– 2021/2022) Interpossem conflicte col·lectiu per aconseguir que el plus de diumenges i festius, nocturnitat i perillositat es cobrés també en la nòmina de vacances, i també el vam retirar, 2 dies abans de la vista al TSJC, degut a que arribem a un acord entre l’Administració i UGT.

La UGT no es queda en la publicació de fulls informatius, aquests fulls no milloren les condicions de ningú! Nosaltres actuem, prenem decisions per ser efectius i millorar al màxim de persones les seves condicions de treball.

Aquest conflicte donarà molts rumors, perquè en aquest cas també ho hem fet sense l‘ajuda de la resta de sindicats amb representació al personal laboral. Per evitar rumors, podeu fer-nos les consultes que necessiteu o per conèixer més detalls poseu-vos en contacte amb UGT.

Us mantindrem informats.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 6 d’abril de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca