ACTUALITAT

8 de març: per la igualtat, MOBILITZA’T!

La UGT de Catalunya fa una crida a participar en la vaga del 8 de març per la igualtat i convoca aturades de dues hores per torn als centres de treball. Tanmateix, el nostre Sindicat dóna suport a la vaga de consum, de cures i d’estudiants durant aquest dia i us animem a participar massivament en les mobilitzacions, concentracions, aturades… i en les manifestacions de la tarda del 8 de març. 

Les nostres principals reivindicacions són:

· Incrementar els salaris i en especial els més baixos, i l’SMI.

· Eliminar la contractació precària basada en la temporalitat i la parcialitat.

· Plans d’igualtat com a veritable eina per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i per evitar la bretxa salarial i els assetjaments sexuals en totes les empreses.

· Llei de transparència i igualtat salarial.

· Garantir el poder adquisitiu real de les pensions i que es repari la bretxa de gènere que pateix el sistema i que condemna, especialment les vídues, a pensions de misèria.

· Ratificació per part del govern del conveni 189 de l’OIT que regula els drets i les condicions laborals de les treballadores de la llar.

· Adequació i ampliació dels drets laborals de les dones en situació de violència masclista per tal que siguin efectius.

· Actualització dels permisos de conciliació perquè es fomenti la corresponsabilitat i s’ajustin a la realitat social i deixin de ser una eina de discriminació.

· Pressupostos socials com la base del sistema de l’estat del benestar, augment de les partides pressupostàries a la dependència, la salut, l’educació i la infància.

· Inversió  i recursos necessaris i suficients per a la lluita contra les desigualtats, les discriminacions i la lluita contra la violència masclista. 

Per la igualtat, mobilitza’t!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca