ACTUALITAT

Mesa Sectorial del personal administratiu i tècnic

POCS AVENÇOS, MASSA TECNICISMES I POCA VOLUNTAT NEGOCIADORA

Funció Pública segueix parapetant-se en el procés d’estabilització per no donar sortida a totes les reclamacions que fem sobre altres temes que afecten al personal de l’Administració de la Generalitat i fa una lectura immensament restrictiva del Decret de teletreball.

PROCESSOS DE SELECCIÓ EN MARXA

La UGT i tota la part social farem un front comú a l’hora d’exigir d’una vegada per totes informació sobre els processos pendents de finalització. Aquests són:

Convocatòries d’oposicions en curs:

• Convocatòria 246 Cos de diplomatura (subgrup A2) biblioteconomia.

• Convocatòria 245 Cos de titulació superior (subgrup A1) arxivística.

• Convocatòria 244 Cos d’advocacia.

• Convocatòria 243 Cos subaltern.

• Convocatòria 242 Cos superior d’administració (subgrup A1).

• Convocatòria 241 Cos de titulació superior (subgrup A! Enginyeria agrònoma.

• Convocatòria 240 Cos subaltern, convocatòria reservada a persones amb discapacitat intel·lectual.

• Convocatòria 236 Cos de diplomatura (subgrup A2) treball social.

• Convocatòria 214 Cos de gestió d’administració (subgrup A2) – exclusiu de promoció interna – execució de sentència. 

Convocatòries de concursos de trasllats:

• Cos auxiliar d’administració.

• Cos subaltern.

Funció Pública continua sense aportar cap mena d’informació sobre els processos abans esmentats. Aquesta manca de respecte que fa palesa l’Administració vers les seves treballadores i treballadors ja no té cap justificació, més encara quan tot el procés d’estabilització està avançant de forma molt ràpida. No és admissible que continuï amb aquesta actitud davant de milers de persones afectades per aquests processos i que segueixen sense saber res de res.

Estudiarem entre tots quines mesures portarem endavant per tal de superar aquesta situació i us mantindrem puntualment informades i informats.

TELETREBALL

UGT hem demanat al cim de la Mesa Sectorial el que ja vam fer per escrit dirigit a la Directora General de Funció Pública en el sentit de no limitar a les 7 hores i mitja la jornada laboral en la modalitat de teletreball (veure enllaç)

En resum el que UGT reivindica és que s’apliqui l’article 8 del Decret 56/2012 de 29 de maig sobre jornada i horaris. Funció Pública nega aquesta possibilitat acollint-se a una interpretació tan rebuscada com limitadora de la Disposició Addicional Primera del Decret de teletreball que limita aquesta possibilitat a les 7 hores i mitja derivada de l’article 15 del decret de jornada i horaris.

Pel que fa al mateix Decret 77/2020 de teletreball, cal recordar que UGT no ens vàrem acollir a l’acord perquè ja el consideràvem força insuficient i hem insistit en obrir un procés negociador per tal de modificar-ho tant pel que fa a l’augment del número de jornades de teletreball en un mínim de 3, com per la introducció de noves possibilitats de gaudiment més flexibles del que recull l’actual decret. 

Si el teletreball ha vingut per quedar-se, tal i com insisteix la pròpia administració, ara el que cal és millorar-lo, dinamitzar-lo i fer-lo una autèntica eina al servei de la ciutadania, de la conciliació de les treballadores i treballadors i d’una forma essencial de lluita contra el canvi climàtic.

UGT no donem per tancada ni molt menys aquesta via de reclamació, primer d’una lectura molt més àmplia del que fa Funció Pública sobre el decret vigent i, segon, per introduir totes les millores que calguin per tal de superar les mancances del decret actual.

DISTRICTE ADMINISTRATIU (DA)

• Personal que ja es troba al DA: Funció Pública comunica que els tres dies de teletreball estaran vigent fins l’1 d’octubre per a tots els departaments amb independència de la data de trasllat. 

• Davant els imminents trasllats tant del personal adscrit del Departament d’Igualtat i Feminismes com de la Secretaria de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran que en l’actualitat depèn del Departament de PresidènciaUGT i tota la part social hem demanat l’aplicació per a totes les persones traslladades de la Disposició transitòria Única del Decret 77/2020 de teletreball que recull la possibilitat de tres dies de teletreball a la setmana durant dos anys per a tot el personal “que s’ha traslladat” al DA.  Davant la sorpresa de tothom, Funció Públicanega aquesta possibilitat perquè segons ells aquesta Disposició transitòria no és d’aplicació al personal que es trasllada ara, i que en tot cas, correspon al Govern donar la possibilitat d’aquest tercer dia. UGT hem insistit que, al marge de que sigui un tema de Govern o no, volíem saber quin era la seva posició davant aquesta sol·licitud, però no han donat cap mena de resposta i s’han limitat en tot moment a deixar-ho en mans del Govern al·legant que no és competència seva. En tot cas faran trasllat al Govern de la demanda unànime de la part social en aquest tema, perquè tal i com els hi hem dit durant la reunió, seria impensable, fins i tot etimològicament,  que el Departament d’Igualtat passés en condicions de desigualtat en comparació a la resta de companyes i companys que ja es troben al DA.

NOVES MESURES DE CONCILIACIÓ

UGT hem denunciat que hi ha serveis i departaments que encara no estan aplicant les noves mesures de conciliació. Hem demanat a Funció pública que insti a tots els Departaments que apliqui la normativa aprovada. Funció Pública s’ha compromès a fer-ho. Recordem que UGT tenim a la nostra pàgina web d’UGT Generalitat diverses notes informatives que recullen aquestes noves mesures.

TORN OBERT

• UGT hem sol·licitat que els dies 24 i 31 de desembre que aquest any són en dissabte, se’ls hi apliqui la mateixa compensació que l’Administració general de l’Estat, això és dos dies de vacances o d’assumptes personals addicionals.

• S’ha demanat l’agilització de les certificacions dels cursos de català que depenguin de Normalització Lingüística per tal que puguin arribar a temps de cara al procés d’estabilització 2022 en marxa.

Salut!

UGT Generalitat

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca