ACTUALITAT

Reunió del Grup de Treball de Selecció i Provisió

La reunió s’ha iniciat amb una bona esbroncada a la Funció Pública per la deixadesa en les seves funcions. No entenem que els processos per accedir a la funció pública triguin una mitjana de dos anys perquè es resolguin, ni tampoc que no es convoquin anualment els concursos de trasllats de tots els cossos. Incompleixen tota la normativa de selecció fins al punt de lesionar drets: hi ha funcionaris que d’ençà que van accedir al cos continuen en adscripció provisional després de deu anys perquè no s’ha convocat el corresponent concurs de trasllats i no han pogut guanyar cap lloc de forma definitiva ni, tampoc, han pogut consolidar cap grau personal.

No podem creure que no se’ls caigui la cara de vergonya que  encara tinguin en tràmit l’oposició de promoció interna exclusiva (PIE) del cos general administratiu, que es va autoritzar l’any 2014 i no es va convocar fins al 20.02.2019 i que la previsió de presa de possessió no sigui fins l’any vinent. No serveix l’excusa de la COVID-19, aquest és un tema que s’arrossega des de fa molts més anys.

La manca de concursos de trasllats i d’oposicions ha produït l’immens batibull existent a l’administració de la Generalitat amb un elevadíssim índex de personal interí, milers de persones en comissió de serveis o en encàrrec de funcions i un no parar d’ofertes a ATRI per ocupar llocs de forma temporal.

La tipologia de les proves, en què es premia fonamentalment la capacitat memorística, i el contingut dels temaris dificulta enormement la consolidació dels llocs de treball als professionals temporals i a la promoció interna. Un exemple és el que ha passat a l’últim procés selectiu de metges avaluadors en el que només han superat el procés 2 persones per a 10 places.

La UGT hem exigit el compliment de les normes de selecció i la convocatòria immediata de tots aquells cossos que tinguin funcionaris en adscripció provisional d’ençà que van aprovar la darrera oposició. L’Administració s’ha avingut i comunica que anirà intercalant-los als procediments programats, però que donarà preferència als que vagin paral·lels a una oposició.

PLACES QUE S’OFERIRAN ALS CANDIDATS QUE SUPERIN ELS PROCESSOS SELECTIUS

La Funció Pública ens confirma que s’oferiran als candidats que superin els processos totes les places vacants que existeixin en el moment de la convocatòria a l’acte d’adjudicació de places. Les places existents amb anterioritat al darrer concurs de trasllats del cos corresponent seran ocupades de forma definitiva i les creades amb posterioritat seran ocupades de forma provisional. Això vol dir que totes les places són susceptibles de ser ocupades per un funcionari de carrera de nou accés.

OFERTA PÚBLICA 2020

L’Administració continua treballant aquesta oferta, que assegura que sortirà, i es neguen a acceptar la petició de la UGT de tractar la part de l’oferta que correspon a funcionaris a la nostra mesa sectorial igual que es parla a la mesa sectorial de l’ICS  o a la mesa sectorial de docents, al·legant que és un tema de la MEPAGC.

CONCURSOS DE TRASLLATS

La Funció Pública manté la intenció de resoldre’ls abans de la resolució de la corresponent oposició, però no ho poden assegurar en tots els processos. En aquest últim supòsit s’assignarà els llocs de forma provisional als nous funcionaris de carrera.

TEMARI DEL COS GENERAL AUXILIAR ADMINISTRATIU

Es preveu la publicació del temari el mes de novembre vinent, el qual, com ja us vam informar, inclourà temes de noves tecnologies, d’administració electrònica, de protecció de dades i de transparència.

COS ADMINISTRATIU: 390 PLACES DE L’OFERTA PÚBLICA DE 2017 I 435 PLACES PESCO DE 2018

Com recordareu, la Funció Pública no va tenir temps per publicar la convocatòria corresponent a les 390 places de l’Oferta Pública de 2017 i va deixar que prescrigués el 8.07.2020. A més, va decidir acumular les 435 places del PESCO de 2018 i les 390 prescrites amb les d’una futura oferta 2020, que encara no s’ha aprovat i que asseguren que sortirà aquest any.

L’acumulació de tres ofertes en una farà que els opositors, que porten estudiant més de dos anys, hagin de continuar amb la preparació almenys un any més.

COS SUBALTERN

Un altre escàndol son els dos processos, l’exclusiu per a discapacitat intel·lectual (convocatòria publicada al novembre de 2019) i l’ordinari (convocatòria publicada al febrer de 2020), no faran públiques les llistes definitives d’admesos i exclosos ni la data de realització de la primera prova fins al segon semestre de 2021, així que tot el procés tindrà una durada de dos anys i mig. Segons la Funció Pública perquè manquen encara molts informes dels Equips de Valoració i Orientació Laboral (EVO Laboral), ja que molt del seu personal està fent tasques de col·laboració amb la COVID-19 i els procediments es resoldran en les mateixes dates.

L’ actualització del calendari de les convocatòries de previsió d’oposicions i concursos de trasllats us l’adjuntem en un arxiu annex.

La informació sobre els processos de l’àmbit d’execució penal consultar-los al web www.ugtpresons.com

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 20 d’octubre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca