ACTUALITAT

Programa de primera experiència professional en personal laboral a l’Administració pública

Avui, 29 de març de 2022, s’ha reunit la Comissió Negociadora del Conveni amb representació de la UGT, CCOO i IAC-CATAC per incloure al text la tipologia de contracte formatiu, del VI Conveni Únic de personal laboral de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Aquesta modalitat de contractació, recollida a la darrera reforma laboral en l’article 11 de l’Estatut dels Treballadors, permetrà habilitar contractes formatius per a l’obtenció de pràctica professional dels joves de 16 a 30 anys, en categories professionals de personal laboral a l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Un programa creat a Madrid i que estarà finançat per Fons de la Unió Europea, pot arribar a representar unes 700 contractacions que redueixin el desequilibri generacional existent del personal laboral i una reducció de l’atur juvenil mentre s’està adquirint la primera experiència professional a l’Administració Pública.

Es crea amb caràcter temporal aquesta modalitat contractual vinculant-se a un programa de fons europeus i que gestiona directament el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). La UGT entén aquesta modalitat com una oportunitat de primera experiència per a joves a l’Administració i amb la finalitat de l’adquisició de pràctica professional, és a dir, UGT hem fet afegir a l’acord d’avui el requisit que en cap cas pot cobrir-se llocs de naturalesa estructural o de reforç amb aquestes contractacions.

La durada del contracte serà entre 6 i 12 mesos i la retribució equivalent al 75% de les retribucions fixes determinades en conveni corresponents a la seva categoria professional pel seu contingut de pràctiques (màxim que permet el programa de fons europeus). Així mateix, a la persona en formació se li assignarà una tutora o tutor, sempre amb caràcter voluntari que faci els 3 primers mesos seguiment del Pla formatiu, en absència de tutors voluntaris, correspondrà el tutoratge al comandament de la unitat on presti serveis la persona contractada. Les persones contractades sota aquesta modalitat mantenen els mateixos de drets, com a personal laboral de l’Administració, que es regulen en la normativa que els hi és d’aplicació.

En l’acord d’avui d’incloure el contracte formatiu, UGT ha posicionat dos temes pendents de modificar al conveni, de manera urgent i extraordinari el més aviat possible: incloure la modificació de l’annex 6 del Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (negociada pels representants dels treballadors/ores del INEFC i la Direcció del mateix) i una modificació de l’article 54.2 del premi de jubilació anticipada (petició de la UGT de la CIVE de desembre de 2021). En aquesta línia hem obtingut un compromís dels representants de Funció Pública per la inclusió d’aquestes dues peticions, si dona viabilitat el Departament d’Economia i Hisenda, durant el mes d’abril.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 29 de març de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca