ACTUALITAT

PROCÉS D’ESTABILITZACIÓ EDUCACIÓ SOCIAL

ESPECIAL EDUCADORES I EDUCADORS SOCIALS

CONCURS DE MÈRITS

Com ja sabeu, la fase del concurs de mèrits derivada del procés d’estabilització està arribant a la seva fase final. Es preveu que el proper 18 de novembre surtin les llistes definitives, on tothom ja podrà saber si guanya plaça per la via extraordinària del concurso de mèrits o si haurà de presentar-se al concurs oposició també derivat d’aquest procés d’estabilització.

En aquest sentit, recordem que les places que surten a concurs de mèrits pel que fa a educació socials són:

79 del cos de diplomatura d’educació social (funcionaris)

117 de la categoria laboral d’educador/a social (laborals)

Això vol dir que un total de 196 places s’assoliran per la via del concurs de mèrits.

Funció Pública encara no ha decidit com es farà el repartiment d’aquestes places ja què, en virtut de l’acord de 8 de juny de 2022 impulsat per UGT vam aconseguir que la puntuació per a les dues vies d’entrada (laboral i funcionària) fos la mateixa atenent a l’especificitat del nostre col·lectiu (una categorial laboral a funcionaritzar amb una borsa de treball de personal laboral del departament de drets socials que alimentava tant les places de laboral com les de funcionaris). D’aquesta manera garantíem que totes les places que es resolguessin amb empat a 60 punts fossin per a les treballadores i treballadors en actiu amb més serveis prestats.

És per això que UGT ha demanat a Funció Pública:

  1. Que a l’hora d’assignar les places, ho faci en virtut d’una llista única ordenada per la puntuació obtinguda i, pels empats, per les persones en actiu de major a menor serveis prestats.
  2. Que les persones susceptibles de guanyar plaça siguin citades abans de fer les puntuacions definitives per tal de poder escollir la pertinença al cos de funcionaris o a la categoria de laborals.
  3. Que en cas que s’opti per una categoria o cos diferent del qual es troba en l’actualitat, se’ls hi informi a quines places temporals té opció (per exemple si algú que en l’actualitat està ocupant una plaça de laboral temporal i té opció i vol canviar a funcionari interí, que sàpiga els centres i territori on podrà ser assignat).
  4. Que es faci una segona convocatòria de la prova de català per aquelles persones susceptibles de guanyar plaça per mèrits i que no han es tat convocades per la prova del passat dia 22.

Recordem que l’assignació de places derivades del procés d’estabilització són, en tot cas, de caràcter provisional, i que l’assignació definitiva vindrà amb un concurs de trasllats al final del procés.

CONCURS OPOSICIÓ

Les persones que malauradament no aconsegueixin plaça per la via excepcional de concurs de mèrits tindran l’opció de presentar-se al concurs-oposició derivat del procés d’estabilització. Recordem que totes les categories laborals i de cossos de funcionaris seran convocades el mateix dia i a la mateixa hora.

De nou, el nostre cas és singular amb motiu de la Llei 24/2002, de 18 de novembre, de creació de l’especialitat d’educació social en el cos de diplomats de l’Administració de la Generalitat, en la redacció donada per la Llei 26/2009, de 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives.

Recordem que amb caràcter general s’ha assolit l’acord que pel concurs oposició de tots els cossos s’estableixi una única prova conformada per dos exercicis, ambdós tipus test, un de caràcter teòric (puntuació màxima 25 punts) i un pràctic (puntuació màxima 35 punts). Així, la puntuació màxima és de 60 punts i cal que el sumatori d’ambdós exercicis sigui trenta per tal de superar la fase d’oposició.

Per a les categories de laborals hi ha alguna diferència en aquests barems.

¿Quina és la peculiaritat del cos d’educació social?

Que la llei de creació del cos indica que per a les tres primeres convocatòries del concurs oposició per tal d’accedir al cos, totes aquelles persones que tinguin tres anys o més de serveis prestats estan exempts de fer la part específica del temari i només cal que es presentin a la part general.

Ara per ara tenim pel que fa a places susceptibles d’anar a concurs-oposició:

11 places de funcionari

2 places de laboral

21 places de funcionari (execució penal)

El fet que totes les proves siguin el mateix dia fa que les persones que es presentin hagin d’escollir presentar-se a una d’aquestes tres possibilitats.

De nou, la singularitat del nostre cas fa que haguem de desenvolupar propostes específiques per tal que el nostre col·lectiu no es vegi perjudicat. És per això que UGT proposa:

  1. Un increment significatiu de les places que van a concurs-oposició: recordem que gràcies a les gestions d’UGT davant Funció Pública explicant-los l’especificitat de la nostra realitat vam aconseguir que s’ampliessin en 20 places les destinades al concurs de mèrits. De la mateixa manera, ara estem explicant a Funció pública que moltes de les places que ells consideren que no es troben sota els requisits d’anar a concurs oposició derivat del procés d’estabilització, en realitat sí que ho estan, pel mateix motiu.
  2. Que les dos places que van per la via de laboral, es funcionaritzin per tal que passin també a ser de funcionaris. No té sentit treure a concurs oposició places de laboral quan educador/a social és una categoria a funcionaritzar.
  3. Donada la redacció de la llei de creació del cos, que les persones que tinguin més de tres anys de serveis prestats facin només un únic exercici teòric (en relació als 15 temes de la part general) i que aquest tingui una puntuació màxima de 60 punts.

Volem acabar la nota informativa especial dedicada al col·lectiu d’educadores i educadors socials exigint a Funció Pública sensibilitat davant del que potser sigui el col·lectiu de tota l’administració de la Generalitat que, proporcionalment al número de places existent, més temps de serveis prestats hi calguin per tal d’obtenir una plaça per la via excepcional del concurs de mèrits. UGT afirma que aquesta sensibilitat s’ha de demostrar:

  • Garantint la recol·locació de tothom que pugui veure’s perjudicat pel procés d’estabilització.
  • Creant noves places als centres d’infància, a les ludoteques que pertanyen a la Generalitat i a les dependències dels serveis centrals i territorials de DGAIA per tal de donar resposta a totes les necessitats que es generen en aquests serveis.
  • Fent realitat, de una vegada per totes, la possibilitat d’una segona activitat per a les educadores i educadors més veterans.

UGT, com sempre, lluitarà en tot moment per fer realitat tot el que per justícia ens pertoca.

Barcelona, 24 d’octubre de 2022

UGT INFÀNCIA

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca