ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial: juliol

L’ADMINISTRACIÓ TORNA A SUSPENDRE AQUEST CURS I ES DEIXA MOLTES ASSIGNATURES PENDENTS PER AL SETEMBRE

Com un mal estudiant repetidor, l’Administració deixa per al setembre les principals assignatures que tenia pendents de negociació amb les organitzacions sindicals. Malgrat els canvis que s’han produït arran de la remodelació del govern, continua el mateix tarannà dels responsables de Funció Pública a la Mesa Sectorial del personal administratiu i tècnic de la Generalitat fins al punt de censurar la meitat dels punts de l’ordre del dia proposats per la UGT.

Prova de la manca de voluntat negociadora per part de l’Administració, ha estat l’eliminació del punt de l’ordre del dia on la UGT demanàvem explicacions sobre l’afectació de les condicions laborals amb les profundes remodelacions departamentals. Un exemple clar és el traspàs de l’experimentat Servei de Personal de l’antic Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública al de Territori, tot i que aquest últim ja compta amb el seus propis Recursos Humans. En canvi, els dos nous departaments de Feminismes i Universitats neixen sense Serveis de Personal. Un autèntic despropòsit que Funció Pública s’ha negat a tractar en aquesta Mesa perquè es remet a l’específica sobre les modificacions de les RLT. 

MODIFICACIÓ DE LA BORSA PER A LA COBERTURA TEMPORAL DE LLOCS ADSCRITS A LES OFICINES DE TREBALL DEL SERVEI D’OCUPACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA (SOC)

Una “rara avis” a la negociació, ja que, per unanimitat de totes les forces sindicals representatives i l’Administració, s’ha ratificat l’acord de modificació de les bases vigents de la borsa de treball per treballar a les oficines del SOC. L’objectiu és cobrir les incapacitats temporals “curtes” (a partir dels 31 dies naturals) i les “llargues” (des dels 60 dies) a les Oficines de Treball amb un mecanisme àgil, així com les vacants de Programes que es puguin generar.

El test psicotècnic deixa de ser eliminatori i s’incorporaran les persones que van ser declarades no aptes a la primera selecció que es va realitzar per accedir-hi per primer cop. Des del Departament confienque aquesta borsa entri en vigor al proper mes de setembre per tal de mitigar la gran càrrega de feina que s’espera a la tardor pels efectes de la pandèmia.  

CONCURSOS DE TRASLLATS EN MARXA DEL COS DE SUBALTERNS I DEL COS GENERAL AUXILIAR ADMINISTRATIU: PERMETRE LA RENÚNCIA VOLUNTÀRIA DE LES PLACES ADJUDICADES QUE CANVIEN DE DEPARTAMENT I/O D’UBICACIÓ AFECTADES PER LA NOVA ESTRUCTURA DEPARTAMENTAL

Els concursos de trasllats en marxa es poden veure afectats per les remodelacions dels Departaments amb un canvi físic d’ubicació. La UGT demanem que s’acceptin totes les renúncies voluntàries on les condicions inicials de treball s’hagin vist modificades. Funció Pública nega que aquestes modificacions siguin “excepcionals” perquè a les bases d’aquests concursos ja es diu que aquestes places es podien veure afectades per les remodelacions departamentals. 

Ja us hem manifestat que l’acord al primer punt de l’ordre del dia era un cas excepcional i l’Administració s’ha tret la careta de seguida a partir del segon punt de l’ordre del dia.  Des dels serveis jurídics de la UGT tractarem qualsevol reclamació que suposi l’empitjorament de les condicions de treball dels funcionaris.

PERSONAL INTERÍ: DRET AL GAUDIMENT DE LA LLICÈNCIA PER A ASSUMPTES PROPIS SENSE RETRIBUCIÓ I PER ESTUDIS

Tot i que encara està a l’espera de l’informe jurídic, l’Administració només reconeixerà aquestes llicències per als interins de “llarga durada”, és a dir, a partir dels 5 anys. La UGT defensa que el personal interí (amb independència del temps que porti treballant) i el de carrera han de tenir les mateixes condicions de treball i, per tant, ambdós han de tenir accés a totes les llicències.

PERSONAL INTERÍ: DRET AL GAUDIMENT DE L’EXCEDÈNCIA

Aquí l’Administració distingeix entre la llicència per interès particular (a les quals només tindrien dret els funcionaris de carrera segons el TREBEP); i la resta d’excedències com les derivades de la conciliació ila de violència de gènere i els actes terroristes (a les quals tindrien dret tant el personal interí com el de carrera). Des de la UGT tornem a reiterar que no es pot discriminar al personal interí només per la seva condició laboral i assenyalem que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ja ha avisat que els interins no poden rebre un tracte discriminatori en relació als funcionaris de carrera. 

ACUMULACIÓ DEL PERMÍS DE MATERNITAT I PATERNITAT A LES FAMÍLIES MONOPARENTALS

Les forces sindicals demanem que les famílies monoparentals puguin acumular els permisos de maternitat i paternitat, així com el de lactància i d’altres supòsits. La UGT denunciem que les famílies monoparentals reben un tracte discriminatori que va en detriment del mandat constitucional de l’interès superior del menor. Funció Pública (miracle!) es mostra d’acord però afirma que té les mans lligades perquè aquestes prestacions van a càrrec de la Seguretat Social(s’aclareix el miracle, la responsabilitat no és d’ells…).

HORARIS ESPECIALS A LES COMISSARIES EN MOTIU DE LES VIDEOCONFERÈNCIES

El Personal Administratiu de Serveis (PAS) a les comissaries ha de quedar-se a les tardes per habilitar la logística i els justificants que necessiten els Mossos d’Esquadra quan l’autoritat judicial els reclama per realitzar una videoconferència més tard de les 19 hores. El Departament d’Interior afirma que es tracta de casos molt excepcionals i que es compensa al personal administratiu amb la borsa d’hores. La UGT denunciem el calaix de sastre que suposen els “horaris especials” als quals està sotmès el personal administratiu que treballa a les comissaries, als centres educatius, als casals de gent gran… El nostre sindicat exigeix que s’han de posar límits per evitar-neabusos o establir unes compensacions econòmiques adients.

REVISIÓ RETRIBUTIVA DELS TÈCNICS DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS DELS CENTRES PENITENCIARIS

La nostra força sindical sempre ha defensat que els treballadors que realitzen les mateixes funcions han de tenir idèntiques retribucions. El Departament de Justícia es mostra partidari de tractar aquest tema a l’àmbit de negociació específic que tenen habilitat els treballadors penitenciaris. 

SERVEIS PRESTATS EN COMISSIÓ DE SERVEIS EN LLOCS DE TREBALL DE DOBLE ENTRADA

Els sindicats demanem que es puguin valorar els serveis prestats en els dos cossos del llocs de treball de doble entrada, i no només un com a treball desenvolupat, i un altre com antiguitat a l’administració tant a processos selectius com a concursos de trasllats. Funció Pública afirma que això requereix una modificació normativa i que ho traslladarà a la seva assessoria jurídica. 

TORN OBERT

– Reincorporació al treball presencial dels empleats públics que estaven teletreballant a partir del 15 de juliol de 2021. En atenció de les alarmants xifres de contagi que la cinquena onada de la pandèmia està provocant a Catalunya, la UGT reclamem la suspensió de la instrucció que preveu la reincorporació del personal que estava teletreballant fins que les dades de contagis baixin a nivells segurs per a la població, i, en tot cas, no abans del 15 de setembre de 2021. Funció Pública afirma que seguirà les indicacions del PROCICAT i de les autoritats sanitàries. El nostre sindicat considera del tot inoportú aquest retorn precipitat en un moment de greu contagi a causa de la variant DELTA de la COVID i així ho va denunciar a la Mesa paritària de prevenció de riscos laborals de la Generalitat de Catalunya. 

– A l’octubre de 2021 es realitzarà la primera prova del Cos Superior. Des de la nostra organització sindical esperem que aquesta data sigui definitiva i no hi hagi més retards injustificats. 

– La negociació del retorn dels festius de 2021 que cauen en dissabte que hem proposat la UGT la posposen a setembre.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 12 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca