ACTUALITAT

Reunió del Grup de treball de calendaris del grup 2 (veterinaris d’escorxador)

El divendres, dia 25 de novembre de 2022, s’ha reunit el Grup de Treball de Calendarització del Grup 2, en la seva quarta sessió, per tal de d’aprovar el calendari per al 2023 del personal veterinari del grup 2. La creació d’aquest grup va ser a proposta d’UGT, el 27/10/2022, en la Comissió de seguiment dels Acords de 05/03/2020, cansats que des de l’inici el Departament ha facilitat el calendari sense cap informe ni aprovació prèvia de la part social.

Abans de la primera sessió, UGT va enviar per e-valisa les seves demandes, que estaven implícitament recollides en l’Acord signat el mes de març de 2020, que en el seu article 16 diu que “La jornada de treball del personal del grup 2 és equivalent, en còmput anual, a la jornada ordinària, ens els termes del Decret 56/2012”

Us fem un resum del que UGT va demanar en relació al calendari per al 2023 en el document esmentat:

• Aplicació de les hores de les tardes no recuperables als veterinaris del grup 2.

• Reconeixement als Veterinaris a Temps Parcial (VTP) de les mateixes condicions (de manera proporcional) que als Veterinaris Oficials d’Escorxador (VOE) a jornada completa, ja que els VTPs es troben inclosos al grup 2. Això inclou horari reduït i aplicació proporcional dels festius, festes locals, 24 i 31 de desembre i tardes recuperables.

• No prorratejat de les hores de la jornada al llarg de l’any, aplicant les reduccions de jornada en els períodes d’estiu, Nadal i Setmana Santa.

A més, ja en la primera sessió UGT va demanar que s’augmentessin les hores d’Assumptes Personals (AP)del grup 2 en 14 hores addicionals com a la resta del personal funcionari de la Generalitat de Catalunya. També es va demanar que s’inclogués dins del text del document de calendarització per al 2023 que qualsevol acord d’addició d’hores d’APs per al col·lectiu funcionari de la Generalitat, s’apliqués al grup 2 també o, en el seu defecte, que es redueixin les hores anuals totals en la mateixa quantitat (recordem que l’any 2023 el dia 24 i 31 de desembre cauen en diumenge).

En aquest sentit, també es va demanar una revisió del calendari del 2022 per tal de disminuir les hores totals en 14 hores a compte de les hores d’APs d’aquests dos dies no recuperables en aplicació de l’acord de la MEPAG de sessió de 19/09/2022 que incrementa a la bossa d’assumptes personals corresponents a la compensació dels dies 24 i 31 de desembre. 

També, al llarg de les sessions s’ha demanat de manera reiterada que es fes un calendari (tal com es fa amb els VOE) i es recalculessin les hores totals i d’APsdels VTP, ja que la proporció d’hores d’AP/hores anuals totals dels VTPs és inferior que les dels VOEs.

Tanmateix, des de la primera reunió, ja es va anar perfilant quina seria la postura del Departament de Salut en totes aquestes qüestions, l’immobilisme. Finalment, en aquesta quarta sessió i davant la taxant negativa del Departament de Salut a acceptar cap de les demandes d’UGT, emparant-se en la negativa de Funció Pública a atorgar allò que legalment ens pertany fent una interpretació totalment arbitrària de l’Acord, hem decidit no aprovar el document de calendaritzacióque s’havia estat discutint.

Val a dir que, al llarg de les diferents sessions, el Departament s’ha anat escudant en diferents interpretacions arbitràries i unilaterals de l’Acord, per a negar-se a acceptar les nostres demandes, totalment legítimes. Això no és negociar, és imposar fent cas omís del que es diu a l’acord de la bona voluntat de les parts negociadores.

Volem remarcar que, tot i el rebuig a aquest document per part de totes les organitzacions sindicals presents (UGT, Intersindical i CCOO), el Departament de Salut ha decidit elevar l’esmentat document a la Comissió de Seguiment dels Acords per a la seva aprovació i que ho tirarà endavant de forma unilateral sinó s’arriba a un acord.

Per últim, comentar que el Departament ha insistit molts cops en què per tal que se’ns apliquin totes aquestes qüestions hauríem de demanar la modificació de l’Acord. Aquesta constant insistència ens fa sospitar de les veritables intencions del Departament davant aquesta modificació que proposen. Què volen que els donem a canvi de donar-nos el que ja ens reconeix l’actual Acord? Res de bo, segur.

UGT vol continuar treballant i lluitant per aconseguir millorar les condicions laboralsPer això  us demanem que si teniu qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu fer, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

mariluzgr.ugt@gmail.com     manel.gimenez@gencat.cat

Salut i cuideu-vos!

UGT SALUT

Bacrelona 26 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca