ACTUALITAT

Reunió CIVE / octubre

El dijous 31 d’octubre es van reunir els membres de la Comissió per la Interpretació, Vigilància i Estudi del Conveni (CIVE) per tractar els següents temes:

TEMARIS INTEGRADORS SOCIALS

Es va ratificar el temari general i específic sobre el qual versaran les proves de la fase d’oposició dels processos selectius per a l’accés a la categoria professional d’INTEGRADOR SOCIAL, aprovat pel comitè intecentres i el Departament d’Educació. La UGT va  incidir que els 6 temes de la part general d’aquest temari ratificat hauria de ser idèntic en totes les categories C de les properes oposicions de tots els Departaments i així es va acordar a CIVE.

JUBILACIÓ PROFESSORS D’INEFC

El Departament de Presidència va proposar a la CIVE a demanda de la UGT, el perllongament en el servei actiu dels professors d’INEFC fins a completar l’any acadèmic, es a dir fins al 15 de setembre. Tot i que CATAC i CCOO van signar, al maig de 2019, la incorporació sense condicions de la jubilació forçosa mitjançant una modificació de conveni. La UGT no va signar aquell acord perquè no anava acompanyada d’un sistema de contractació i foment de treball amb la reincorporació de nous professionals. La UGT enten que el professorat que es vegi forçat a jubilar-se, ho faci a la finalització del curs acadèmic, sino ho vol fer prèviament de manera voluntària.

RECOL·LOCACIÓ PERSONAL TEMPORAL CONCURS DE CANVI DESTINACIÓ

La CIVE va acceptar parlar de la recol·locació de tot el personal temporal, que pot perdre el seu lloc de treball desplaçat per la participació de personal laboral fix als diferents concursos de canvi de destinació. Primerament Funció Pública enten que la recol·locació no deu representar cap inconvenient previ acord de cada departament amb el comitè intercentres respectiu, en alguns departaments, amb majoria de la UGT en els comitès aquest acord ja existeix. En segon lloc Funció Pública vol analitzar aquesta proposta de recol·locació quan hi ha afectació interdepartamental, la UGT presenta una proposta pendent d’analitzar per l’Administració. La homogeneització dels concursos de canvi de destinació, la temporalització i la publicació d’adjudicació de places als diferents Departaments dificultarien una recol·locació del personal afectat, alhora cal tenir present el màxim de 20 dies entre contractes, que especifica el conveni per no perdre l’antiguitat dels triennis fan que exigim agilitat en aquest procés. Finalment es trasllada aquest punt de l’ordre del dia a la propera reunió de CIVE. Us mantindrem informats!

JUBILACIÓ PARCIAL COMPACTACIÓ

La UGT va voler fer palès a la CIVE que el treballador o treballadora que es volguin acollir a la jubilació parcial, tenen la possibilitat de demanar la compactació pluriannual, fet que fins el 2018 no era possible. Recordeu que la compactació del calendari de la jubilació parcial és amb acord del Departament i el treballador o la treballadora. 

PRESCRIPCIÓ D’INFERMERIA

Finalment, la UGT reclama a l’Administració Pública que habiliti d’ofici el tràmit de l’acreditació de les infermeres i infermers de cada Departament, que voluntàriament volguin acreditar-se en la prescripció d’infermeria, segons Decret 180/2019 de 27 d’agost de 2019. La UGT no enten com el Departament de Salut ha oblidat al col·lectiu d’infermeria de tots els Departaments de la GENERALITAT de CATALUNYA. Talment, s’ha habilitat un procediment excepcional on abans de gener de 2020, els diferents centres de treball del SISCAT públics i/o privats, l’ICS o altres entitats de serveis sanitaris o socials, poden acreditar al seu personal per a la prescripció d’infermeria, en cures generals o cures especialistes. Funció Pública només traslladarà la consulta al Departament de Salut. Òbviament tramitar l’acreditació es pot fer de manera individual i voluntària, pels canals que el propi Decret 180/2019 ha regulat.

Per qualsevol aclariment poseu-vos en contacte amb els delegats/delagades de la UGT o bé via correu electrònic a ugtgeneralitat@catalunya.ugt.org

Salut!

UGT GENERALITAT

Barcelona a 31 d’octubre de 2019 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca