ACTUALITAT

Reunió del CSSL de Bombers

Nova sessió del comitè on torna a quedar palesa la manca d’organització d’aquesta casa. Cada Sots direcció es tanca en la seva parcel•la i la manca de lideratge i directrius clares fan que la situació sigui cada cop més confusa i provocant moltes situacions de manca de previsió que ens porten a treballar amb nivells de Risc inacceptables per les persones d’aquest Cos de Bombers.

Ja fa anys que tenim bomberes treballant al Cos i encara hi ha parcs que no estan adaptats a aquesta situació. Amb els moviments de personal imminents hi ha parcs on aniran companyes bomberes i encara no disposen d’instal•lacions adequades. L’Administració coneix aquesta situació i de moment és incapaç de donar-hi resposta. A proposta dels sindicats el Comitè aprova elaborar un escrit per traslladar la situació a les instàncies que calgui.

Per altre part es torna a incidir en que es fan avaluacions de riscos de parcs i altres instal•lacions però no comporta que a posteriori es corregeixin els riscos detectats.

L’ Administració ens comenta que en breu resoldran el contracte de manteniment dels equips ERA. A dia d’avui la situació segueix sent insostenible. Hi ha parcs que disposen de menys equips ERA que personal de guàrdia. En començar la guàrdia s’ha de notificar al Cap de guàrdia totes les anomalies respecte a equips de protecció individual. Les persones en iniciar la guàrdia han de disposar de tot el seu EPI. No podem assolir riscos per la mala gestió de la Casa.
Amb l’adquisició de màscares noves es disposa d’algunes unitats de diferents mides. Qualsevol persona que tingui problemes amb la màscara ho ha de notificar i demanar solució. També es torna a incidir en que l’embossat de les màscares no és gaire correcte. S’hauria de buscar un sistema més segur.
Per altre part, el personal que faci servir encara la primera versió del casc MSA Gallet F1, si té problemes amb l’adaptació de la màscara, pot sol•licitar el canvi de casc.

També se’ns notifica que està en procés de resoldre’s un concurs per proveir de roba al personal aquest any 2018. Coneixem els terminis de resolució d’aquests concursos i ja us podem avançar que iniciarem la campanya amb problemes greus de subministrament de roba.

Encara no s’ha tancat el plec de condicions pel subministrament de nous camions. No us podem ni aproximar una data de lliurament i els vehicles que tenim actualment cada cop estan més envellits.

Altre concurs pendent de resolució és el de manteniment de les portes de les cotxeres. Segons SDGTècnica a mitjans de maig estarà resolt.

Una altra situació inadmissible i que denota una manca d’organització esperpèntica és la del personal que ha de conduir ambulància. A dia d’avui no se sap encara quin personal pot conduir ambulància ni tenen un pla per solucionar el problema. La inoperància dels nostres Administradors fa que cada cop perdem més competències i fem la nostra feina més en precari. No sembla que els importi gaire. És molt trist.

Es demana avaluació de riscos de les bases amb heliport que fa servir Bombers. Especialment les que s’habiliten per campanya d’estiu. Pot haver diferents riscos derivats entre d’altres de l’emmagatzematge de productes químics diversos.

També es demana AR del parc de Vilafranca un cop acabades les obres de remodelació.

El representants del personal laboral demanen s’avaluï el lloc de treball dels TEOC en el Punt de Trànsit i reclamen formació adient. Per part d’UGT ja es va demanar el març del 2017 però encara sense obtenir un compromís de realització. Es una posició que cada estiu es va consolidant més, ja sigui en focs forestals però també en d’altres tipologies de serveis, com per exemple recerques. I trobem que des de la casa no si posen tots els recursos necessaris.

També es torna a demanar, tal i com varem fer al comitè d’abril de 2017, que l’informe anual de sinistralitat del personal adscrit al Comitè de Bombers, es separi de manera correcte les diferents categories laborals dins del comitè. Tampoc estem demanant res extraordinari, els informes trimestrals del mateix ja els fan així. No té gaire sentit que l’anual no. Es inadmissible que perdem accidents pel camí!!! Seguim fent la casa per la teulada.


UGT BOMBERS GENERALITAT

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca