ACTUALITAT

Reunió del Grup de Treball de Selecció i Provisió

CONCURS DE TRASLLATS ADMINISTRATIUS

No hi ha previsió de resolució del concurs. Diu la Funció Pública que s’han trobat múltiples reclamacions en relació al grau dels participants, que depenent del Departament on estan assignats tenen un grau o un altre i estan a l’espera que l’Assessoria Jurídica fixi un criteri en relació a aquesta problemàtica. L’afectació d’aquesta situació pot modificar significativament el rànking del llistat provisional publicat.

 CONCURS DE TRASLLATS AUXILIARS ADMINISTRATIUS

Estan elaborant unes noves bases, incorporant en quant a procediment la possibilitat de tramitar telemàticament les al·legacions dels participants. Els mèrits seran substancialment els mateixos que els establerts al cos d’Administratius.

 CALENDARI PROCESSOS DE SELECCIÓ I PROVISIÓ

Es manté el calendari que ens van presentar a la reunió del grup del dia 12 de juliol, que podeu trobar publicat al nostre web: ugtgeneralitat.cat.

 PESCO 2017

Al novembre, i amb un any i mig de retard, es publicarà, per fi, al DOGC l’oferta PESCO corresponent a l’any 2017. Esperem que d’una vegada per totes Funció Pública faci la seva feina i publiqui l’oferta que ha de permetre que centenars de treballadors i treballadores tinguin opcions reals de consolidar el seu lloc de treball.

 BASES PROCESSOS PESCO 2017

Sobre les bases, es manté el que es va tractar a la reunió del dia 12 de juliol:

60% oposició

40% concurs: on es valoraran els serveis prestats i l’ACTIC, sense determinar encara el percentatge del pes d’ambdós .

La UGT hem reclamat de nou que només es valorin els serveis prestats al lloc objecte de la convocatòria, i que, en tot cas, el percentatge de l’ACTIC a puntuar sobre el 40% sigui anecdòtic.

El topall de 5 per plaça convocada, el mantenen, tot i que la part social mostrem, de nou, la nostra disconformitat.

 PESCO 2018

Estem a les acaballes del 2018 i el personal d’administració i tècnic no disposa ni d’un esborrany de la taxa addicional d’estabilitat i consolidació de l’ocupació temporal per a l’any 2018, incomplint els acords de la mesa general i els propis pressupostos estatals. Diu l’Administració que, com que estem amb pressupostos de la Generalitat prorrogats, no poden presentar cap oferta relacionada amb el PESCO per a aquest any per no estar habilitats legalment a fer-ho. En canvi, no saben què contestar-nos quan els hem preguntat perquè a la mesa sectorial de l’ICS o a la sectorial d’Ensenyament públic tenen elaborades la planificació i distribució de places del 2017 (amb les dates d’examen assenyalades, no previsions semestrals com nosaltres) i, també, la del 2018.

La UGT hem animat a l’Administració a buscar excuses més convincents ja que aquesta no cola, i hem dit que els pressupostos estatals habiliten les Administracions públiques a convocar processos de consolidació i estabilització de 2017 al 2019, i que entenem que no calen pressupostos nous per publicar ofertes públiques addicionals vinculades al PESCO.

 PROMOCIONS INTERNES EXCLUSIVES ADMINISTRATIUS I AUXILIARS ADMINISTRATIUS

Per a la PIE d’Administratius, prevista per al 1r semestre de 2019, es manté el temari antic, tot i estar desactualitzat.

Per a la PIE d’Auxiliars, prevista per al 2n semestre de 2020, es modificarà el temari, que publicaran al llarg del 1r semestre d’aquell any. 

Com que no poden modificar el temari nou mentre hi hagi una PIE en marxa, i això afecta el personal auxiliar que ja s’està preparant el procés, la Funció Pública es compromet a presentar per a la pròxima reunió unes “indicacions generals” sobre la matèria que no ha de variar i sobre la que sí creuen que variarà. Ja veurem si ho fan.

ÀMBIT EXECUCIÓ PENAL

  • Educadors socials: quedava pendent que Funció Pública es posicionés en relació a la nostra petició d’incrementar la fase concurs d’aquest procés selectiu del 33% al 40%, tenint en compte que no ha tingut tractament PESCO, tot i complir amb els criteris, exclusivament per voluntat de l’Administració. Doncs bé, ja s’han manifestat: que NO. Que només serà un 33%, que hi ha sentències del “constitucional” en aquest sentit i que no variaran el seu posicionament, que el 40% de fase concurs només per a PESCO. Arribats a aquest punt, la UGT hem demanat que reconverteixin l’oferta en PESCO, i que convoquin el procés seguint els criteris PESCO. Tampoc han mostrat cap interès.
  • Juristes: quan es convoquin preveuen destinar un 45% de les places convocades per a Promoció Interna.

 COS SUPERIOR

Un cop publicada l’Oferta 2017 al DOGC, les primeres bases PESCO que es treballaran seran les del Cos Superior, i serviran de model per a la resta grups i cossos.

L’Administració compta també reservar places de Promoció Interna per a aquest procés.

 PROCESSOS SELECTIUS ESPECIALS DE PROMOCIÓ INTERNA EN EL MATEIX LLOC

La UGT reclamem la convocatòria de processos selectius especials de promoció interna en el mateix lloc de tots el cossos, que serien l’inici de les negociacions per desenvolupar el dret a la carrera professional que tenen els funcionaris. L’Administració, en la mateixa línia que la resta de la reunió, no vol parlar d’aquest tema.

 CONCURS DE TRASLLATS DEL COS DE SUBALTERNS

En relació del concurs de trasllats dels cos de subalterns, la Funció Pública ens confirma que es farà i que serà desprès del procés selectiu exclusiu de Promoció Interna per accedir al cos general auxiliar administratiu previst pel segon semestre de 2020.

 PLA ENVELLIMENT DE LA PLANTILLA

La UGT pregunta a l’Administració si té previst un pla que suavitzi el possible impacte de l’actual envelliment de les plantilles, tant en el sentit de la possible sobrecàrrega de feina en altres treballadors de menor edat, com en el de menor experiència professional dels nous treballadors, ja que la mitjana d’edat es situa aquest any en 47 anys.

L’Administració diu que no havia pensat en el tema, però que a partir de la nostra pregunta es plantejarà utilitzar l’indicador de l’edat mitjana dels funcionaris de carrera i dels interins per fer les convocatòries de les Ofertes Públiques. 

PUBLICACIÓ TEMARIS

Fa uns dies, concretament l’11 d’octubre, la UGT vàrem adreçar un escrit a la DG de Funció Pública per sol·licitar-li que traslladés a l’EAPC l’encàrrec d’elaborar les guies d’estudi ampliades dels temaris de la part general de les escales de l’Administració General i dels cossos de l’Administració Especial, arran de les modificacions substancials que havien sofert els temaris, i que es publiquessin al web de la mateixa Escola per facilitar la preparació a l’accés a la Funció Pública als milers d’opositors. 

 Doncs bé, aquest avui era un dels punts a tractar a la reunió, i la Funció Pública ja s’ha manifestat al respecte de la nostra petició, i citem textualment, perquè així ho han fer constar en diverses ocasions: “no facilitarem la feina als opositors”. Que aposten per un “nou model de selecció” que passa perquè l’aspirant es busqui la vida a internet.

 UGT hem dit que la Funció Pública no pot establir unilateralment “un nou model de selecció”, que això, en tot cas, ha d’anar lligat a un debat al Parlament, en el marc de la Llei de la Funció Pública que es vol crear, i que hores d’ara no tenim. I hem tornat a reiterar que és important que l’aspirant sàpiga que és el que ha de preparar-se, tenint en compte que, per posar un exemple, “Marc Constitucional” pot equivaldre a 3 assignatures de Dret i un màster, i que no és el mateix preparar-se “Marc Constitucional” per a l’accés a un Cos superior, o a un A2 o al cos d’Administratius.

 Els representants de la Funció Pública s’han negat en rodó a canviar aquesta decisió, que, repetim, és totalment arbitrària i sense cap tipus de sentit, més enllà de demostrar el seu tarannà d’indiferència respecte els seus treballadors, ja sigui personal interí que vol consolidar el seu lloc o personal funcionari que vol promocionar a cossos superiors.

 Ja n’estem farts de les actituds hipòcrites dels nostres polítics, que agraeixen a tot arreu la tasca dels treballadors públics en situacions de retallades o en situacions excepcionals com la del 155CE, però, desprès, són incapaços de tenir un gest vers la seva plantilla. Des de les seves atalaies de benestar i d’elevadíssimes retribucions no volen veure el que patim els servidors públics i no estan calibrant les repercussions que aquest menyspreu constant pot suposar.

Salut! 

UGTGENERALITAT

Barcelona, 23 d’octubre de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca