ACTUALITAT

A LA UGT DEMANEM QUE S’INFORMI ALS TREBALLADORS DELS SERVEIS TERRITORIALS D’ARAGÓ SOBRE LA DATA CONCRETA DEL SEU TRASLLAT A TARRADELLAS PREVIST AL PRIMER SEMESTRE DE 2024

Comitè de Seguretat i Salut del Departament de Territori

(14 de desembre de 2023)

Aquest dijous, 14 de desembre de 2023, ha tingut lloc la darrera reunió ordinària d’aquest any del Comitè de Seguretat i Salut del Departament de Territori. A continuació us fem un resum dels principals punt de l’ordre del dia que s’han tractat:

  • EL TRASLLAT DURANT EL PRIMER SEMESTRE DE 2024 DELS SERVEIS  TERRITORIALS DEL CARRER ARAGÓ A L’AVINGUDA TARRADELLAS

Un cop més ens hem hagut d’assabentar pels “rumors de passadissos” que s’havia acordat traslladar als treballadors i treballadores dels Serveis Territorials, ubicats al carrer Aragó, a l’avinguda Tarradellas durant el primer semestre de 2024. La part social hem denunciat aquesta manca d’informació, però l’Administració ha argumentat que no la podia facilitar fins que no hi hagués un acord en ferm, com ara sí que ha passat. La UGT hem demanat que els responsables de cada unitat informin de manera oficial al personal afectat sobre la data concreta en què es durà a terme aquest trasllat.

El Departament ha detallat que seguirà “el model del Districte Administratiu” amb taules no assignades i una ocupació que mai passarà del 80%, encara que adaptant-lo a un edifici que no és nou com el del DA. La nostra organització sindical ha sol·licitat que es mantinguin els dies de teletreball per acomplir aquest objectiu màxim d’ocupació i l’Administració ens ha manifestat que es respectaran les actuals condicions laborals.    

  • TRASLLAT DE L’AGÈNCIA CATALANA DE TURISME I LA DIRECCIÓ GENERAL D’EMPRESA I TREBALL A LA SEGONA QUINZENA DE DESEMBRE DE 2023

L’Administració ens informa que el 20 de desembre de 2023 ja podran traslladar-se al carrer Aragó tots els treballadors i treballadores de l’Agència Catalana de Turisme; i el 27 de desembre d’aquest any també ho podrà fer el personal de la Direcció General d’Empresa i Treball. S’hi ha fet totes les adaptacions necessàries a l’edifici d’Aragó per acollir a tots aquest companys i companyes.

  • REDUCCIÓ SIGNIFICATIU DELS ACCIDENTS LABORALS

El Departament de Territori ens informa que hem passat de 35 accidents l’any 2022 a 25 durant aquest 2023, dels quals el 50% són in itinere. Des de la nostra organització sindical ens felicitem per aquesta disminució, però instem a l’Administració a no baixar la guàrdia.

  • GRAVACIÓ PER PART DE LA CIUTADANIA DE L’ATENCIÓ DUTA A TERME PEL PERSONAL DE LES OFICINES D’ATENCIÓ AL CIUTADÀ (OAC) SEGONS LA INSTRUCCIÓ 4/2023

La Direcció General de polítiques digitals va publicar la Instrucció 4/2023, que, al seu apartat 4, permet que els ciutadans puguin gravar al funcionari d’una OAC sense el consentiment del treballador. La part social ho hem portat a la propera Mesa Sectorial del personal d’Administració i Tècnic de la Generalitat perquè es retiri aquest apartat en considerar que vulnera el dret a la imatge i la protecció de dades del funcionari implicat. Des de la UGT ja hem demanat un informe als nostres serveis jurídics per veure si la Instrucció 4/2023 vulnera el dret a la protecció de dades dels funcionaris.

Des d’aquest Comitè es demana que s’actualitzin els riscos psicosocials que poden suposar per als funcionaris en ser gravats per mòbils de particulars i que es doni una formació immediata al personal de les OACs. El Departament diu que estudiarà i avaluarà la implicació que suposa aquests instrucció.

  • POSSSIBLE VULNERACIÓ DE LA DIRECTRIU DEL COMITÈ EUROPEU DE PROTECCIÓ PEL QUE FA AL FITXATGE PER EMPREMTA DACTILAR

La part social denunciem que el marcatge per empremta dactilar que s’utilitza al Departament de Territori pot vulnerar l’article 14 de la Directriu del Comitè Europeu de  Protecció de Dades. L’Administració afirma que estudiarà i valorarà si aquest sistema de fitxatge s’adequa a la directriu abans esmentada.

  • APLICACIÓ DE LA NOVA NORMATIVA SOBRE FUMS DIÈSEL ALS VIGILANTS EXTERNS DELS TÚNELS

Les organitzacions sindicals hem exigit que es doti d’EPIs respiratoris als 8 vigilants auxiliars dels túnels per la seva exposició als fums dièsel. L’Administració no es partidària d’aplicar l’última mesura perquè, primer, vol avaluar i estudiar el temps d’exposició al fum, ja que aquests treballadors ho fan de “manera puntual”. La UGT hem exposat que, a vegades, es millor posar la vena abans que la ferida.

  • INFORMACIÓ SOBRE CASOS D’ASSETJAMENT

Només es va informar de l’activació d’un cas d’assetjament que, finalment, ha acabat en desistiment. Tot i això, el Departament ha recomanat a la unitat implicada que faci un acostament a les persones implicades per tal d’evitar qualsevol situació conflictiva.

Sense cap més novetat destacada, el Comitè de Seguretat i Salut ha fixat una nova reunió ordinària per al 14 de març de 2024. Salut i Bon Any!

UGT Departament de Territori                                

Barcelona, 14 de desembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca