ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: gener

JUSTIFICACIÓ D’ABSÈNCIES PER MOTIUS DE SALUT

 Funció Pública manté la proposta d’oferir als treballadors una borsa de 15 hores anuals per indisposició no recuperables amb un certificat mèdic i accepta, tal com va demanar la UGT a les darreres sectorials, que el personal que pateix una malaltia crònica o estigui passant per un procés oncològic, així com les dones embarassades puguin acreditar les indisposicions mitjançant una declaració responsable sense límit d’hores anuals.

 La UGT creiem que, tot i que hi ha hagut un petit avenç en la proposta de l’Administració, encara ens trobem lluny d’arribar a un acord ja que creiem que hem de salvar algunes indisposicions que no són motiu de baixa o que t’impedeixen anar a l’ambulatori a buscar un justificant mèdic (hem posat com a exemple el brot víric que hi ha hagut fa unes setmanes de gastroenteritis).

 La UGT li hem hagut de recordar el que l’Administració està en disposició d’acordar a d’altres àmbits de negociació i hem demanat de disposar de nou d’una borsa d’hores per indisposició amb una declaració responsable per als treballadors dependents d’aquesta sectorial perquè ens mereixem idèntic tracte.

 L’Administració ha manifestat que no pot fer cap altra proposta i, arribats a aquest punt, li hem demanat que en cas d’acord més beneficiós en d’altres meses de negociació s’apliqui de forma automàtica el mateix criteri a la nostra mesa, la Funció Pública incomprensiblement s’hi nega. Estarem atents de com evoluciona el tema.

CONCURS DE TRASLLATS ADMINISTRATIUS

 Per fi sembla que tira endavant aquest concurs que es va publicar al DOGC al maig de 2017. La Funció Pública ha informat que previsiblement a començaments de febrer publicaran de nou la llista provisional de destinacions, ja que la revisió dels graus personals consolidats dels participants ha fet canviar considerablement les destinacions adjudicades inicialment. A partir d’aquí, s’iniciarà de nou el termini de 10 dies d’al·legacions i, desprès de revisar-les, publicaran les llistes definitives.

La UGT ha exigit que es preguin mesures per tal que el mateix problema que han tingut amb el reconeixement incorrecte de graus no afecti a futurs concursos d’altres cossos. La Funció Pública ens informa que han confeccionat uns criteris unificadors que publicaran pròximament.

TRASLLAT AL NOU DISTRICTE ADMINISTRATIU DEL BARRI DE LA MARINA DEL PORT

Sense cap comunicació als representants dels treballadors, l’Administració va penjar el 21 de desembre passat a ATRI una nota sobre el projecte “Districte administratiu”, que enllaça amb la intranet del Departament de Vicepresidència, on encara el podeu consultar. Segons exposa el responsable del projecte, el senyor Àngel Cortadelles, encara no han decidit quins departaments es traslladaran als dos edificis construïts, però es preveu el trasllat d’uns 2.300 treballadors a aquest nou espai, ubicat al barri de la Marina del Port, durant el primer trimestre de 2020.

La UGT ha reclamat la creació d’un grup de treball específic per fer el seguiment d’aquest procés i que s’encarregui de negociar les condicions laborals dels treballadors així com les mesures que compensin aquest trasllat forçós, especialment per implementar mesures de flexibilitat horària. També exigim que es negociï amb els organismes que calgui per al reforç de tots els mitjans de transport que comuniquen aquesta zona. Us anirem informant de les decisions que es prenguin.

 COS DE BOMBERS: FASE CONCURS OPOSICIÓ I PROMOSIÓ INTERNA

El subdirector general  de personal de la DGPEIS informa que, finalment i arran de les mobilitzacions i accions endegades per UGT al llarg d’aquests darrers dies, el Departament d’Interior ha decidit fer marxa enrere i deixen sense efecte les pretensions inicials d’eliminar de forma unilateral la fase de concurs de l’oposició de 250 places de bombers.

La nova proposta de bases de la propera convocatòria de 250 places de bombers inclourà una fase de mèrits on només es valoraran els serveis prestats. 

Aquesta modificació, d’última hora, fa que es reconegui i es valori la feina que tot el personal laboral fa en coordinació amb el cos de Bombers, tant els treballadors de les campanyes d’estiu que reforcen la tasca dels bombers en focs forestals durant aquest període crític,  com els que hi donen suport durant tot l’any. Valorem positivament aquest canvi de rumb, perquè es segueix posant en valor la tasca d’aquest personal, del tot imprescindible perquè els parcs de Bombers funcionin correctament, ja que són els encarregats de les àrees de comunicacions, logística, premsa, coordinació, etc. Molts d’aquests treballadors laborals fan aquesta feina de suport per poder accedir, com a promoció, a una plaça de bomber funcionari.

Celebrem aquesta decisió i agraïm les 874 signatures que han donat força a la reivindicació.

En paral·lel, UGT també ha demanat la retirada del punt de l’ordre del dia de la promoció interna del cos de Bombers a oficial, a caporal i a sergent perquè el Departament ha negociat de forma irregular les bases. Hem demanat retornar el punt a la mesa de negociació de Bombers i que s’obri un període negociació de bases ambb els sindicats representatius i respectant la legalitat. El Subdirector General accedeix a la nostra petició. També hem demanat que es doti dels recursos necessaris l’Escola i el personal de convocatòries per encabir aquestes i futures promocions.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 21 de gener de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca