ACTUALITAT

La UGT aconsegueix una oferta pública de personal laboral 2021

La UGT ha aconseguit acordar, a la reunió de la CIVE de divendres 19 de març, amb l’Administració de la Generalitat una oferta pública parcial per 2021, exclusiva de places de personal laboral. Els anys 2018, 2019 i 2020 el personal laboral s’ha quedat sense ofertes públiques, l’oferta pública que s’està executant és la corresponent a l’estabilització de 2017.

Tot comença quan CCOO i IAC-CATAC al març de 2019 signen l’acord de jubilació ordinària forçosa, i la UGT en aquell moment no va signar perquè no s’estava garantint la segona de les condicions del Reial Decret 28/2018, que sobre jubilació ordinària forçosa diu:

  • el treballador haurà de complir els requisits exigits per la normativa de la Seguretat Social, tenint dret al 100% de la pensió ordinària de jubilació.
  • la mesura ha de vincular-se a polítiques d’estabilitat i transformació de contractes temporals en indefinits.

Quan va signar CCOO i IAC-CATAC al març de 2019 va ser un xec en blanc per la funció pública, donat que només van demanar que és complís amb la primera condició. A més sense la signatura de la UGT, nosaltres sempre hem considerat que l’acord de 2019 era paper mullat.

La condició per adherir-se avui la UGT ha estat posar en marxa una oferta pública parcial amb totes les places de personal laboral que compleixin aquestes dues condicions:

  • Que la categoria professional hagi format part del PESCO 2017 (s’adjunta taula)
  • Que hagin estat objecte dels concursos de canvi de destinació als diferents Departaments. 

Aquesta  segona condició ens permet anar a un concurs de nou accés sense tornar a passar per un concurs de trasllats. Aquestes són algunes categories que podrien estar incloses en aquesta nova oferta:

Auxiliar de geriatriaMetge/essaPorter/aTècnic/a de centres de disminuïts psíquics
Auxiliar d’inspecció de transportMonitor de formació ocupacionalPràctic/a topògraf/aTècnic/a especialista d’educació infantil
Cambrer/a-netejador/aOficial 1a-Prevenció activa forestalProf. escola cap. nauticopesqueraTècnic/a especialista-informàtic
Conductor/a (carnet B)Oficial 1a-taller ràdioProgramador/a informàtic/aTècnic/a especialista-manteniment
Conductor/a (carnet C)Oficial 1a-conservador/a de carreteresProtocol-Relacions públiquesTècnic/a especialista-operador de control
Dinamitzador/a lingüistaOficial 1a-cuiner/aRecepcionistaTècnic/a especialista-sobreestant d’obres púb.
Diplomat/ada en infermeriaOficial 1a -mantenimentRestaurador/a de béns culturalsTelefonista
Especialista d’oficisPeriodistaTècnic/a auxiliar d’obres públiquesTraductor/a-intèrpret
Integrador/a socialXòfer/a del servei de representació
Existeixen més categories PESCO 2017, però no queden places vacants que hagin passat per concurs de canvi de destinació

Sense dades oficials de l’Administració, creiem que són un mínim de 600 places i màxim 1000 places, que podrien ser aprovades en 2021 i publicades durant el 2022 com una oferta pública ordinària, amb una condició per part de la UGT: que les places en aquesta oferta estiguin sense perjudici que puguessin ser considerades PLACES PESCO 2018  o possibles modificacions de l’EBEP

La UGT ha demanat a Funció Pública que hi ha categories transversals que només han fet concursos de trasllats en un únic Departament, avui hem exigit que es facin als Departaments que no ho han fet, que garanteixin així la igualtat d’oportunitats de les persones que les ocupen. A més, la UGT insisteix que s’elaborin els temaris específics de forma homogènia segons les funcions, és a dir, per especialistats. Hi ha categories en el VI Conveni que tot i ser una única categoria, les funcions de les places són absolutament heterogènies. Nosaltres considerem que aquestes categories han de tenir especialitats i no consten aquestes especialitats encara en el conveni, com podria ser monitor/a de formació ocupacional, metge/essa, diplomat/ada en infermeria o tècnic/a especialista-operador/a de control. En aquestes categories hem demanat que es facin consursos de trasllats a tots els Departaments per afavorir el màxim d’estabilització i consolidació del personal que les ocupa de manera temporal, a més de tenir temaris específics per especialitats.

Aquest acord s’engloba dins de les millores aconseguides per la UGT el darrer any:

  1. Sentència (Tribunal Suprem 69/2020) guanyada per la UGT que elimina les discontinuïtats dels contractes en el càlcul de l’antiguitat, una millor interpretació d’aplicació d’aquesta sentència es va negociar per la UGT directament amb Funció Pública i el Departament de la Vicepresidència, d’Economia i Hisenda, que es va ratificar a la CIVE al juliol de 2020.
  2. Una nova interpretació de l’antiguitat dels fixos discontinus, que només va ser possible negociar a degut a un conflicte col·lectiu interposat per la UGT i que Funció Pública ens va demanar retirar al arribar a un acord.
  3. Aquesta oferta pública que podria ser la major en nombre de places afectades de la història de personal laboral, si més no la segona millor del conveni únic.

Properament des de la UGT us sorprendrem de nou amb una altre tema que augmentarà alguna retribució de més de 3.000 treballadores i treballadors de la Generalitat de Catalunya.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT                                                                 

Barcelona  19 de març de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca