ACTUALITAT

Regularització dels triennis al novembre

PERSONAL LABORAL

La UGT ja va avançar que l’Administració de la Generalitat de Catalunya, en la nòmina de novembre, faria una actualització del complement d’antiguitat (triennis), motivada per la sentència del Tribunal Suprem 69/2020, de 28 de gener de 2020.

En aquesta sentència la Sala Social del TS, corroborada per tots els magistrats, es dona la raó al conflicte col·lectiu plantejat per la UGT sobre el fet que les discontinuïtats (siguin les que siguin) entre contractes NO poden interrompre la suma de l’antiguitat i en conseqüència l’abonament dels triennis.

Al novembre, una vegada confirmat per diferents Departaments, s’aplica ja a atri la nova actualització de l’antiguitat sumant TOTS els contractes com a personal laboral a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’una sentència històrica, com ho va ser també la de novembre de 2004 on la UGT (també en solitari) va aconseguir el reconeixement del dret dels laborals temporals del V Conveni a percebre triennis.

Enguany la Funció Pública va fer tres interpretacions diferents de la sentència TS 69/2020, però al mes de Juliol la part social i Funció Pública vam a arribar a un acord pel qual no es distingeix la categoria en que s’havien generat.

Aquest més de novembre es va comprometre l’Administració a:

– Regularitzar totes les antiguitats de les persones que havien perdut una part per les discontinuïtats de contractes i sumar-ho tot.

– Percebre els endarreriments des del dia de la sentència (28 de gener de 2020).

Aquestes dues qüestions depenen de cada departament, i cadascú a de fer el procés de regularització del personal de la seva competència.

Ja tenim noticia de que molts departaments ja l’han regularitzat en aquests darrers dos dies i es pot comprovar a l’ATRI, on ja s’han sumat els triennis com us hem explicat: independentment de les discontinuïtats de contractes i les categories on s’han generat. Les quantitats sempre han de ser sobre la categoria actual.

Ara, només queda esperar que en aquesta nòmina s’incloguin i es paguin TOTS els triennis ja regularitzats, a més dels endarreriments des del dia 28 de gener, i que això ho facin tots els departaments.

Com a curiositats històriques:

Novembre 2004 – Els temporals del V Conveni tenen dret a percebre els triennis.

Gener 2020 – Els triennis són la suma de tots els serveis prestats com a personal laboral del VI Conveni.

I ambdues vegades resultat d’un conflicte col·lectiu plantejat només per la UGT.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 17 de novembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca