ACTUALITAT

COVID-19: teatre de la Funció Pública a la Mesa Sectorial Extraordinària

UGT volem denunciar la farsa que han representat els dirigents de la Funció Pública a la reunió de la Mesa Sectorial. Dels temes que vàrem presentar  UGT, tots centrats en les catastròfiques conseqüències que està causant la crisi per la COVID-19 per a la nostra població i els treballadors i treballadores de l’Administració de la Generalitat, gairebé no se n’ha admès cap a l’ordre del dia per decisió unilateral dels responsables de Funció Pública.

Tot i la supèrbia de la Funció Pública que es creu per sobre del bé i del mal pretenent vetar els temes a tractar segons si els agraden més o gens, la UGT els vam advertir uns dies abans que no permetríem la vulneració de la negociació col·lectiva i que assistiríem a la reunió amb l’objectiu de donar veu a les persones que s’estan deixant la pell en aquesta crisi que, per suplir la incompetència dels gestors de l’Administració, treballen sense material de protecció, que realitzen jornades interminables amb milers d’hores extres i fan l’impossible per prestar l’atenció que necessiten els ciutadans, fins i tot emmalaltint per aconseguir-ho.

A UGT ens interessava millorar tot el possible les paupèrrimes condicions actuals del personal. Volíem tractar, especialment, les condicions de treball del personal que presta serveis declarats bàsics o estratègics, plans per reforçar les plantilles a les unitats, centres o sectors professionals que estan desbordats per la situació de la COVID-19 i que aquests siguin dotats dels mitjans necessaris per desenvolupar la seva tasca: residències de gent gran, centres d’atenció a persones amb disminució, centres d’acolliment per a infants i adolescents, centres de Justícia Juvenil, centres penitenciaris, parcs de bombers, personal d’emergències i personal de serveis centrals del Departament de Salut i de comarques.

També ens semblava fonamental i urgent elaborar amb suficient antelació un pla de retorn a la normalitat, que ens protegeixi a tots de no emmalaltir ni expandir el virus i evitar que tot torni a començar.

Com que segons sempre la Funció Pública part d’alguns temes tenien relació amb l’àmbit de prevenció de Riscos Laborals han aprofitat per derivar-ne part a una reunió de la Paritària Sectorial de Prevenció de Riscos Laborals. Pretenien realitzar-la el dia 20 d’abril i, fins aleshores, un munt de treballadores i treballadors de la Generalitat haurien de continuar donant el 200%  de sí mateixos, molts d’ells en unes condicions deplorables, sense cap suport de l’Administració. Finalment, hem aconseguit avançar la data de la reunió d’aquesta Paritària al dijous de la setmana vinent, on esperem que s’aconsegueixi trobar solucions a les greus deficiències que pateixen els treballadors públics.

Sobre una de les peticions de la UGT de crear un servei per atendre als treballadors afectats d’estrès post traumàtic per les experiències viscudes, l’Administració sí que s’hi ha compromès. Ja veurem.

Malauradament, la valoració que fem d’aquesta reunió és que no ha servit pràcticament de res ja que l’estratègia de la Funció Pública era fer un paripé fent veure que es celebrava una reunió mentre bloquejava qualsevol intent de la part social de tractar qüestions inajornables. Això sí, no perdran l’ocasió de publicar a l’ATRI un comunicat oficial per fer veure que estan fent alguna cosa.

Per a nosaltres, l’Administració ha perdut tota credibilitat i, a partir d’ara, seran els jutjats els nostres interlocutors vàlids si continuen abocant els treballadors i treballadores a una situació límit. Denunciarem i demanarem totes les responsabilitats que calguin als responsables dels danys que es causin per incapacitat o per negligència en la direcció de la crisi que estem vivint.

Mai podrem agrair suficientment tot a les persones que estan fent l’impossible per combatre aquesta crisi sanitària. GRÀCIES.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 9 d’abril de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca