ACTUALITAT

Oposició d’Estabilització Personal Laboral

Avui, 5 d’octubre de 2022, a la Mesa General del Empleats i Empleades Públics de l’administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) UGT, CCOO i CATAC hem signat l’acord sobre el barem a utilitzar en la convocatòria de concurs oposició, del personal laboral, corresponent al procés d’estabilització de la qual es publicaran les convocatòries, una vegada finalitzat el concurs de mèrits, previsiblement al mes novembre-desembre de 2022.

El VI Conveni Únic manté un sistema de selecció acordat que és molt més beneficiós que la pròpia llei d’estabilització, per tant l’Administració aplicarà el sistema de selecció del conveni a diferència dels processos d’oposició d’estabilització pel personal funcionari.

Això implica una proporcionalitat que modula el barem d’aquestes oposicions més facilitadores:

  • GRUPS A i B:

50% és fase d’oposició

Seran dues proves, una teòrica (20 punts) i una pràctica (30 punts). No són eliminatòries entre si i s’ha d’obtenir una puntuació mínima global de 25 punts amb la suma dels dos exercicis. Ambdues proves seran de resposta tipus test.

50% és fase de mèrits

42 punts màxims per serveis prestats, amb caràcter temporal, en la mateixa categoria professional objecte de la convocatòria:

  • 0,712 punts per mes a l’Administració de la Generalitat
  • 0,237 punts per mes d’altres Administracions

3 punts màxims per coneixements de llengua catalana (0,75 per un nivell superior al que és requisit i 0,75 per cada certificat d’especialització: certif. de llenguatge administratiu, certif. “J” de llenguatge jurídic i/o certif. “k” de capacitació per a la correcció de textos).

3 punts màxims per certificació d’ACTIC (1 per nivell bàsic, 2 per nivell mitjà o 3 per nivell avançat). Es valorarà només el certif. més alt.

2 punts per superació sense plaça d’un procés selectiu, a la darrera convocatòria finalitzada d’accés a la mateixa categoria professional.

  • GRUPS C, D i E:

35% de la fase d’oposició

Seran dues proves: una teòrica (15 punts) i una pràctica (20 punts). No són eliminatòries entre si i s’ha d’obtenir una puntuació mínima global de 17,5 punts amb la suma de les dues proves. Ambdues seran de resposta tipus test.

 65% de la fase de mèrits.

50 punts màxims per serveis prestats, amb caràcter temporal, en la mateixa categoria professional objecte de la convocatòria:

  • 0,859 punts per mes a l’Administració de la Generalitat
  • 0,286 punts per mes d’altres Administracions

6 punts màxims per coneixements de llengua catalana (1,5 punts un nivell superior al que és requisit i 1,5 per cada certificat d’especialització: d’especialització: certif. de llenguatge administratiu, certif. “J” de llenguatge jurídic i/o certif. “k” de capacitació per a la correcció de textos).

6 punts màxims per certificació d’ACTIC (2 per nivell bàsic, 4 per nivell mitjà o 6 per nivell l’avançat). Es valorarà només el certif. més alt.

3 punts per superació sense plaça d’un procés selectiu, a la darrera convocatòria finalitzada d’accés a la mateixa categoria professional.

RECORDEU:

En aquesta oposició d’estabilització, totes les categories professionals, queden els temaris generals exclosos i només hi haurà una part reduïda del temari específic. Es preveu que el proper divendres, 7 d’octubre, a la CIVE es ratificaran gairebé tots els temaris d’estabilització i farem difusió.

  • Categories professionals de:
    • Grups A: 23 temes.
    • Grups B: 16 temes.
    • Grups C: 11 temes.
    • Grups D: 7 temes.
    • Grups E: 4 temes.

CRITERIS DE DESEMPAT:

L’Acord contempla en aquest ordre, els criteris de desempat de les oposicions d’estabilització:

  1. Trobar-se en actiu en la categoria professional a la que s’opta.
  2. Major temps de serveis prestats en la categoria professional a la que s’opta.
  3. Major puntuació en el mèrit de serveis prestats en I ‘Administració de la Generalitat.
  4. Major puntuació en la fase d’aquesta oposició.
  5. Cas de mantenir-se l’empat, aquests es resoldrà mitjançant una prova complementària per part del Òrgan Tècnic de selecció.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 5 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca