ACTUALITAT

Reunió de la CIVE octubre ’17

Tal i com ja vam informar al seu moment, el Govern va aprovar l’oferta pública d’ocupació de 2017 per a tota l’Administració de la Generalitat d’aproximadament 7000 places, de les quals es van destinar 970 places al personal laboral, que es van distribuir de la següent manera:

CONVOCATÒRIA ADDICIONAL DE CONSOLIDACIÓ D’OCUPACIÓ

En base al contingut de la disposició transitòria quarta de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) sobre consolidació d’ocupació temporal, es posa en marxa una oferta d’ocupació pública addicional. El text de la disposició transitòria quarta diu que les administracions públiques podran efectuar convocatòries de consolidació d’ocupació de places que es trobin pressupostades i que estiguin ocupades de forma interina o temporal des de abans de l’1 de gener de 2005.

El recompte total de places que compleixen amb aquestes condicions, segons Funció Pública, és de 9.610 places de les quals, entre 200 i 300 serien de personal laboral.

CONVOCATÒRIA ADDICCIONAL D’ESTABILITAT D’OCUPACIÓ

Bàsicament, es tracta de convocar les places ocupades abans de l’1 de gener de 2014. A l’Administració de la Generalitat el nombre de places que compleixen amb aquest criteri són 20.363 places. De les quals 701 corresponen a l’àmbit de personal laboral dels departaments de Treball i Afers Socials i Ensenyament. 

VALORACIÓ UGT

Arran dels diferents acords signats per la UGT a nivell estatal i amb el Govern català, ara podem parlar d’una oferta pública global a 3 anys (2017 – 2019) de 37.000 places de les quals, aproximadament, 2.000 serien destinades a personal laboral. En aquest àmbit, el volum d’interins es concentra bàsicament en dos departaments: al voltant de 1300 a Ensenyament i al voltant de 1.200 a Treball i Afers Socials. El següent departament és Interior amb una taxa de 300 treballadors laborals temporals.

A banda d’aquestes gran oferta no es descarta que, en paral·lel, es puguin aprovar noves convocatòries referides exclusivament al personal laboral. Les ofertes públiques de personal laboral no són proposades per la Funció Pública sinó que es gestionen en els propis departaments i,  per tant, que hi hagi o no més ofertes públiques de personal laboral depèn, exclusivament, dels diferents departaments.

Des de la UGT continuarem treballant de manera ferma per fer complir aquests acords i  reduir a la mínima expressió l’índex de temporalitat a l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Durant els últims anys al sector de la Generalitat hem patit la destrucció de milers de llocs de treball i la suspensió durant molts exercicis pressupostaris de qualsevol oferta pública, arribant a límits inassumibles de treballadors públics temporals, sense cap possibilitat de consolidar el seu lloc de treball. Ara encetem una nova etapa i la UGT vetllarà perquè el Govern compleixi amb el compromís adquirit i executi tot l’acord.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 30 d’octubre de 2017

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca