ACTUALITAT

Comissió Negociadora de Conveni: Increment retributiu del 2,5%

Avui, 23 de març de 2023, s’ha reunit la Comissió Negociadora del Conveni per ratificar acords de modificació de conveni:

a) INCREMENT RETRIBUTIU del 2,5% proporcional en tots els conceptes, amb efectes de l’1 de gener de 2023, i serà abonat en la nòmina de març. L’any passat UGT va signar l’Acord estatal d’increment retributiu pels propers 3 anys. D’aquest restarà aquest any afegir un 1% addicional si s’assolissin uns determinats indicadors de l’IPC i PIB aquest 2023. (art. 25.2 de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat).

b) ACTUALITZACIÓ de l’ANNEX PROFESSORAT D’INEFC. Finalment, després de l’acord entre les seccions sindicals d’INEFC (Barcelona i Lleida), avui es ratifica i s’incorpora a conveni la modificació de l’annex del professorat d’INEFC, amb un canvi substancial de les condicions del col·lectiu. Malauradament, l’acord inicial recollia una proposta d’ampliació de l’annex a altres categories professionals i la UGT insistirà en la negociació, ja que no volem perdre l’entesa amb la Direcció d’INEFC i el Departament de Presidència, per incloure altres col·lectius en properes reunions.

c) CREACIÓ d’un complement als analistes informàtics adscrits a l’IDESCAT. El Departament d’Economia i Hisenda donada la fuga de talent els darrers anys al IDESCAT ha entès la necessitat de crear millores retributives, aquest principi UGT ha insistit que hauria de ser extensible a altres categories, de tots els grups professionals i d’altres Departaments. Hem insistit que el conveni està denunciat des del 2020 i, tot i que es va iniciar la comissió negociadora del VII Conveni, des del febrer de 2020 no ha evolucionat. Instem a l’Administració a actualitzar urgentment el conveni. És necessari un disseny i reclassificació diferent i actualitzat de les categories per grups, en funció de la titulació d’estudis actual, promoció i carrera professional, modificar el concurs de canvi de destinació o l’accés. L’Administració preveu que durant aquest semestre reprendrà aquesta negociació.

d) El Departament de Cultura ha decidit tornar a crear places de la categoria d’A1-musicòleg/òloga i ha demanat a la Comissió Negociadora eliminar la condició de categoria professional a extingir del conveni actual. Així es preveu la creació d’aquestes categories que hauran de sortir l’oferta a atri, per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i la Biblioteca de Catalunya.

UGT ha motivat a la resta de Departaments a encetar temes pendents que han mantingut aturats per manca de voluntat negociadora amb els respectius comitès intercentres.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 23 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca