ACTUALITAT

CIVE desembre: jubilació anticipada

Avui, 16 de desembre, s’ha realitzat la darrera reunió ordinària de 2021 de la Comissió d’Investigació, Vigilància i l’Estudi del VI Conveni únic d’àmbit del personal laboral de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. S’han ratificat 3 temaris específics negociats al Departament de Drets Socials amb els corresponents representants sindicals i us resumim els altres temes que s’han abordat:

JUBILACIÓ ANTICIPADA

La Llei de Seguretat Social va modificar fa temps l’edat de jubilació voluntària, establint que es podria fer la jubilació anticipada com a màxim 2 anys abans de la jubilació ordinària. Aquesta jubilació anticipada comporta una penalització regulada per la llei, en funció dels anys cotitzats i l’edat d’avançament de l’inici de la mateixa. Tanmateix el VI Conveni, al seu article 54.2, manté un premi de jubilació per aquests casos, però UGT avui ha exposat que l’article està obsolet en aplicació de la Llei:

El treballador/a de més de 60 anys que compleixi els requisits legals establerts i sol·liciti la jubilació voluntària, cobrarà un premi de jubilació d’acord amb el barem següent:
Als 64 anys: 2792,12 més 2 mensualitats
Als 63 anys: 3101,22 més 4 mensualitats
Als 62 anys: 3411,34 més 6 mensualitats
Als 61 anys: 3721,46 més 8 mensualitats
Als 60 anys: 4031,59 més 10 mensualitats
Als efectes de reconeixement dels drets econòmics que estableix el paràgraf anterior, la sol·licitud de jubilació ha de ser formulada, com a mínim, 30 dies naturals abans del compliment de l’edat corresponent. Com a data inicial del còmput s’entén sempre la presentació de sol·licituds de jubilació. Si aquesta se sol·licita transcorregut aquest termini, es concedirà la jubilació amb el premi corresponent a l’escala immediatament inferior.

UGT hem proposat impulsar, per enèsima vegada aquest any, la reactivació de la negociació del VII Conveni. Malauradament l’Administració manté un ritme nul en aquest tema. Però amb aquesta petició UGT insta a tornar a activar la Negociadora del VII Conveni, mentre això s’inicia al 2022 proposem arribar a un acord d’interpretació d’alguns articles, com per exemple no perdre aquest premi als treballadors i treballadores de la Generalitat regulat a l’art. 54.2.

A la proposta de la UGT hem plantejat un acord, que els Departaments entenguin que el concepte per tenir el premi de jubilació anticipada, no és només l’edat de la persona (64 anys, 63 anys, 62 anys,…), si no que interpretem tots que el premi correspon segons al temps d’avançament de la jubilació ordinària, és a dir, 1 any d’avançament de l’edat de jubilació ordinària, 2 anys d’avançament de l’edat de jubilació ordinària,… Això permet no perdre el premi a tot aquell personal que s’ha vist penalitzat, durant el període transitori (fins al 2027), del progressiu increment de l’edat de jubilació ordinària fins als 67 anys (si no arriba als 38 anys i 6 mesos de cotització). UGT ha exposat la necessitat de no discriminar els col·lectius que no tenen cert temps de cotització i queden exclosos d’aquest premi de jubilació anticipada.

La UGT amb els seus arguments volia arribar a un acord perquè tots els Departaments ho apliquin en aquesta línia i no es perdi substancialment el premi de jubilació voluntària, fins que s’adeqüi amb una actualització del premi amb el VII Conveni. Tot i que l’Administració ha admès que UGT té tota la raó en els seus arguments, ens emplaça a solucionar-ho modificant o negociant el VII Conveni. Per tant, l’Administració manté la impossibilitat d’accés al premi a col·lectius amb menys de 38 anys i 6 mesos de cotització, si opten a una jubilació voluntària.

TEMARIS ESPECÍFICS

Adjuntem els tres temaris negociats amb el Departament de Drets Socials i el seu comitè intercentres (on participem UGT, CCOO i IAC-CATAC), avui només s’ha ratificat a CIVE i es fan públics:

HORES EXTRAORDINÀRIES

Als Departaments apliquen la Llei de Pressupostos en la priorització de compensació de les hores extraordinàries i excepcionalment l’abonament, segons la taula pel 2021 del VI Conveni:

Avui s’ha exposat que no existeix un criteri estàndard en relació a l’excepcionalitat d’abonament d’hores extraordinàries i en alguns col·lectius i/o Departaments es poden trobar diferents aplicacions. La UGT hem exposat que és la manca de personal l’origen del problema, perquè els treballadors i treballadores no poden saber ni tenen garantit des d’un inici quan li seran compensades o abonades les hores extres. Amb dotacions adequades es reduirien els Departaments les necessitats de demanar realitzar hores i, en qualsevol cas, permetria poder pactar compensar-les sense malmetre els serveis, donat que hi hauria personal suficient.

L’administració en aquest punt s’ha mantingut en el seu posicionament, tot i que demana als Departaments establir algun mecanisme d’informació als treballadors i treballadores en els seus calendaris laborals, que permeti comunicar quina priorització i marge hi ha per compensar o abonar les hores extres.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 16 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca