ACTUALITAT

La UGT liderem la lluita per una actualització del teletreball a la Mesa Sectorial

La UGT hem exigit a la Mesa Sectorial del personal d’administració i tècnic de la Generalitat de Catalunya d’aquest dilluns, 19 de setembre de 2022, un canvi de rumb en la concepció del teletreball en l’Administració de la Generalitat. Funció Pública no s’ha negat a reobrir la possibilitat de parlar sobre el teletreball en la línia que el nostre sindicat els hi està reclamant.

NEGOCIACIÓ DE NOVES MESURES DE FOMENT DEL TELETREBALL
A petició exclusiva de la UGT hem demanat de manera urgent que s’obri un nou procés de negociació per tal d’actualitzar el decret de teletreball de 4 d’agost de 2020 que ja ha quedat abastament superat per la realitat que ens envolta. En concret, el nostre sindicat hem demanat:
· Mínim de tres jornades de teletreball setmanal
· Còmput setmanal que no faci distincions entre modalitat presencial i teletreball
· Recuperació de la jornada mixta presencial (part obligatòria) i teletreball
· Jornades de 5 dies de teletreball per col·lectius específics (majors de 55 anys, personal vulnerable,
conciliació familiar, etc.).

És evident que cal entendre el teletreball com un concepte dinàmic que cal que avenci. L’Administració General de l’Estat (AGE) ja està a punt de signar l’acord amb tres dies de teletreball setmanal i és per un tema d’eficàcia (és evident que el servei no es ressent amb el teletreball), d’estalvi energètic i de conciliació de la vida laboral i familiar. Si l’Administració de la Generalitat aposta per la modernització de l’administració ho ha de demostrar ara. I, malauradament, les dos darreres decisions que ha pres van en contra d’aquesta línia: el fet de no haver aplicat l’Acord del Districte Administratiu als departaments i serveis que s’han traslladat aquest any, la negativa a ampliar un any més aquest mateix acord sense tenir en compte el període de pandèmia o la negativa de considerar per igual la modalitat presencial i la de teletreball en el còmput setmanal, així ho indica.

NO COMPENSACIÓ DEL DISSABTE FESTIU 1 DE GENER de 2022 I 14 HORES PEL 24 DE DESEMBRE I 31 DE DESEMBRE DE 2022
La UGT hem demanat la compensació del dia 1 de gener de 2022, festiu que havia coincidit aquest any en dissabte, però Funció Pública ha considerat que aquest dia no tindria cap compensació. El nostre sindicat, com no pot ser d’altra manera, ens hi oposem a aquesta decisió unilateral, que sempre depèn de la “gràcia” en concedir-ho per part de Funció Pública. Hem tornat a insistir que aquest tema dels festius que cauen en dissabte s’ha d’abordar en termes de negociació d’una manera seriosa i que estigui recollit en el Decret de Jornada i horaris, que ara per ara, ho deixa del tot ambigu.

En canvi, l’Administració ens ha informat que el 24 de desembre i el 31 de desembre de 2022 es computaran amb un augment de 14 hores d’assumptes propis, dies que ja estan regulats a l’actual Decret de Jornada i Horaris quan aquests dies coincideixen en dissabte. Les 14 hores d’APs es recolliran de forma immediata a l’ATRI i es podran gaudir, com a mínim, fins el 15 de gener del 2023.

TRASLLAT DEL SERVEI DE PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS DEL DEPARTAMENT D’ACCIÓ CLIMÀTICA DE LA FINCA TORREFERRUSSA DE STA. PERPETUA DE MOGUDA A L’EDIFICI DEL CARRER DOCTOR ROUX DE BARCELONA
A la Mesa Sectorial s’ha signat, amb la unanimitat del tota la part social, l’Acord d’aquest trasllat forçós que permet a les persones afectades gaudir de tres dies de teletreball a la setmana durant els propers dos anys a comptar des de la data efectiva del trasllat i que aquesta mesura s’apliqui sense l’obligació de limitar a 7 hores 30 minuts les jornades destinades a teletreball, sinó que es tindrà en compte la dedicació horària dels dies en que prestin serveis mitjançant la modalitat de teletreball en els mateixos termes que preveu la normativa vigent en matèria de jornada i horaris per a la modalitat presencial.
La UGT hem signat aquest acord precisament perquè és el que estem demanant reiteradament a la Mesa Sectorial per tal que aquestes condicions siguin d’aplicació a tot el personal que depèn d’aquest àmbit i que és susceptible de fer teletreball.


PROCESSOS DE SELECCIÓ PENDENT DE FINALITZACIÓ
Al torn obert de paraula, Funció Pública s’ha compromès a fer una reunió urgent del grup de provisió i selecció de llocs de treball per tal de donar informació sobre els processos pendents.

Salut!
UGTGENERALITAT

Barcelona 19 de setembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca