ACTUALITAT

UGT en lluita per la recuperació d’AP, vacances i d’altres permisos 

Us informem que la UGT ha interposat, al mes de gener, un conflicte col·lectiu perquè té arguments jurídics per la recuperació de drets retallats al 2012, malgrat aquesta demanda tindrà afectació directa només al personal laboral de l’àmbit del VI conveni únic de l’Administració de la Generalitat, intuïm per l’actitud de Funció Pública que estimularà la negociació perquè s’implementi en el personal funcionari.

La UGT reclama recuperar les 70 hores d’assumptes personals, l’abonament del 100% en cas de reducció de jornada per la cura d’un fill el primer any, els 23 dies de vacances si es fan fraccionades, el 5è dia de premi de vacances quan es fan 35 anys o més de serveis prestats i gaudir de 40 dies de vacances si l’Administració condiciona fer-les fora del període habitual. Tots aquests drets es van suspendre al 2012, amb les retallades del Govern, malauradament, UGT ha intentat recuperar-les per la via de la negociació, però el posicionament de Funció Pública ha estat l’immobilisme, fet que caracteritza aquesta Administració vers el personal laboral. Enguany fa dos anys que es va iniciar amb les primeres reunions de la comissió negociadora del VII Conveni la negociació d’un conveni actualitzat, on UGT ja portava millores substancials pel nou conveni, com l’actualització d’articles com la classificació professional o les titulacions dels grups professionals (reclassificacions com la dels grups E, D2, C2,…), com la creació de carrera professional, la creació  o incorporació de complements per categories professionals (com per exemple terapeutes ocupacionals, personal PAE,…) que actualment només reben el sou base, per mirar de reduir les diferències retributives considerables entre col·lectius i/o grups professionals, malgrat tot l’impuls que hem volgut donar amb propostes per l’Administració no som una prioritat.

Les diferents modificacions del VI Conveni, dels darrers 4 anys, han estat per l’efecte dels diferents conflictes col·lectius que la UGT ha interposat contra l’Administració, com per exemple l’abonament dels triennis independentment de la discontinuïtat contractual o el còmput en cas del personal fix-discontinu, així com l’abonament de complements regulars que no s’abonaven pel gaudiment de vacances, per tant, continuarem lluitant si cal aconseguir millores.

Us mantindrem informats de l’evolució d’aquesta recuperació de drets.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 25 de gener de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca