ACTUALITAT

Reunió del CSSL del SOC


A continuació us exposem els temes tractats en la segona reunió de l’any del comitè de salut i seguretat laboral.
Contagis Covid-19, podem dir que seguim en bona línia en referència aquest tema, són pocs els casos de contagis entre els treballadors/ores del SOC i així ens ho comunica el servei de vigilància de la salut.

La UGT va demanar un aclariment sobre la vacunació del personal del SOC ja que en l’últim comitè ens van traslladar que es començaria a vacunar al personal del SOC al ser considerats essencials. Aquest tema és competència del Departament de Salut que ha canviat les prioritats en les vacunacions, per tant, el personal del SOC serà vacunat amb el mateix ordre i criteris que la resta de la població. En relació a les persones valorades com a vulnerables, cal aclarir que no hi ha una directriu clara de si tornaran a treballar presencial un cop vacunats.

En arribar el torn de les mascaretes, se’ns recorda el nou protocol: si utilitzem mascareta quirúrgica aquesta s’ha de canviar a les 6 hores d’ús, la recomanació és fer el canvi a l’hora d’esmorzar, i en l’ús d’FP2 aquesta té una efectivitat de 8 hores. Des de la part social exposem diferents situacions en relació a les mascaretes i demanem que hi hagi prou estoc perquè es pugui triar quina és la més còmoda a cada persona, el Serveis de Patrimoni està d’acord en aquesta proposta i serà el director de cada centre qui determinarà les mascaretes necessàries segons la comoditat i necessitat de les persones treballadores.

Recordem que es poden seguir fent peticions de pantalles més grans al·legant problemes visuals, junt amb l’informe mèdic adreçat al servei de prevenció de riscos laborals, per qualsevol dubte en la gestió d’aquest tema us podeu posar en contacte amb el vostre delegat de prevenció de riscos de la UGT.
Al mateix temps la UGT demanem per la caixa TIC, ja que aquesta inclou una pantalla de mida més gran per tots els treballadors/ores del SOC, fet que la UGT porta reclamant des de la recepció dels primers portàtils. Ens informen que no hi ha una previsió d’entrega però que abans de finalitzar l’estiu, hauríem d’haver rebut al caixa TIC al nostre domicili particular.

La UGT demanem estar presents en la valoració que es fa quan un treballador té un accident laboral en el seu lloc de treball. Ja que, si algú de vosaltres ens ho requereix ens agradaria estar-hi presents per tal de poder fer un acompanyament. El servei de prevenció de riscos laborals respon que no procedeix donat que només es fa valoració d’aquells accidents on el resultat és una baixa mèdica. Donat que això no consta en el reglament, la nostra proposat serà fer un canvi de reglament.

Pel que fa al reconeixement mèdic rebrem un correu electrònic on se’ns proposarà si volem un reconeixement mèdic o no. Ens informen que en aquesta valoració mèdica no es farà la prova d’espirometria per tema del Covid-19.

A la intranet ja podeu trobar la informació necessària del servei de prevenció de riscos laborals del SOC, diferenciada de la del Departament.
La UGT insisteix en aclarir com és coordinarà el manteniment dels grups bombolla, en períodes de vacances del personal del SOC. Demanem certa flexibilització sobre els grups bombolla. El servei de prevenció de riscos laborals ens transmet que entén la situació i donat el nivell de contagis actual, ha manifestat que no és imprescindible mantenir els grups bombolla, sempre i quan seguim utilitzant mascaretes i distància.


Salut i cuideu-vos!

UGT SOC

Barcelona 3 de juny de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca