ACTUALITAT

La gran retallada afectació al personal laboral

La retallada que proposa el Govern de la Generalitat al Parlament de Catalunya per a la seva aprovació mitjançant la Llei de Pressupostos i la Llei de Mesures Fiscals i Financeres, pel que respecta als empleats públics té (segons l’administració) una justificació que li porta a aplicar l’article 38.10 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, Llei aprovada al 2.007 (Llei 7/2007). Al seu article 38.10 diu literalment:

Articulo 38. Pactos y Acuerdos.

10. Se garantiza el cumplimiento de los Pactos y Acuerdos, salvo cuando excepcionalmente y por causa grave de interés público derivada de una alteración sustancial de las circunstancias económicas, los órganos de gobierno de las Administraciones Públicas suspendan o modifiquen el cumplimiento de Pactos y Acuerdos ya firmados, en la medida estrictamente necesaria para salvaguardar el interés público. En este supuesto, las Administraciones Públicas deberán informar a las Organizaciones Sindicales de las causas de la suspensión o modificación.

Per tant, i segons la interpretació que fa l’administració d’aquest article estem davant d’una situació excepcional, derivada de una alteració substancial de les condicions econòmiques que els obliga a preserva l’interès públic, i per tant, sempre segons l’administració, queda facultada per a suspendre o modificar unilateralment qualsevol pacte o acord signat, només amb la informació de les causes que han motivat la mesura.

Tot i això es va obrir una mesa de “ Negociació?” on NO es va acceptar la retirada de cap de les 19 mesures proposades pel Govern, ni modificacions que vam proposar els sindicats. Els sindicats vam proposar 23 mesures alternatives amb les quals el Govern estalviava el triple del que vol estalviar amb aquestes 19 mesures, mesures fàcilment aplicables i que enfortien i suposaven mesures de control a la gestió del diners públics. La resposta que vam obtenir és molt clara: “Això no toca”.

De les 23 mesures, ens van agafar TRES, naturalment les tres amb MENYS estalvi. No se’ns va acceptar cap de les mesures que anaven en el sentit de aprimar “l’administració VIP”, començant pel sou dels alts càrrecs i assessors.

Fins ara la Generalitat complementava el que no es percebia de la Seguretat social fins arribar al 100% de les retribucions.

A partir de l’aprovació dels Pressupostos del 2.012, la Generalitat retira la part complementaria que posava fins ara, i per tant es cobra únicament la part que correspon a la Seguretat Social. L’aplicació es a partir del dia següent de la publicació dels pressupostos en el DOGC. Aquesta mesura és d’aplicació a tot el personal que es trobi de baixa el dia següent de publicació en el DOGC dels pressupostos, per tant a partir d’aquest dia deixarà de percebre immediatament la part complementaria i només percebrà la part de la Seguretat Social, que figura en la columna de l’esquerra del quadre adjunt.


Per dies de baixa Seg. Social Generalitat 
del 1er a 3er 0% 100 % 
del 4rt a 21 60 % 40 %
del 21 endavant 75 % 25 %

Com afecta això a les baixes actuals:

1 – Si la baixa s’agafa el dia d’entrada en vigor de la Llei de Pressupostos, o posteriors, se’ls aplica únicament la taula de la Seguretat Social que figura en el quadre d’aquest full (Columna esquerra).

2 – Si el dia d’entrada en vigor de la Llei de Pressupostos una persona porta més de 21 dies de baixa, immediatament deixa de percebre el 100% de les retribucions a percebre el 75%.

3 – Si el dia d’entrada en vigor de la Llei de Pressupostos una persona porta més de 4 dies de baixa, però menys de 21, immediatament passa de percebre el 100% de les retribucions a percebre el 60%, fins el dia 21 de la baixa i el 75% a partir del dia 21 de la baixa.

4 – Si el dia d’entrada en vigor de la Llei de Pressupostos una persona porta menys de 4 dies de baixa, no cobrarà res fins al quart dia de baixa.

La Llei de Pressupostos té caràcter executiu, per tant digui el que digui el nostre conveni, ens és d’aplicació des del primer dia de la seva vigència. A la UGT no estem d’acord amb aquesta mesura brutal, salvatge i desproporcionada, però la llei serà d’aplicació.

Contra aquesta mesura podem interposar conflicte col·lectiu davant de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la part que perdi posarà recurs al Tribunal Suprem, la part que perdi posarà recurs al Constitucional, la part que perdi posarà recurs al Tribunal Europeu de Justícia, el procés pot allargar-se anys, per tant ens veiem envoltats d’un procés a molt llarg termini, durant el qual sempre ens serà d’aplicació la llei de Pressupostos. La batalla jurídica pot durar aproximadament al voltant de quatre o sis anys, durant els quals ens serà d’aplicació la retallada de drets. Aquest mateix camí ja el va recórrer la inaplicació de la clàusula de revisió salarial de 1.997 i la congelació salarial del mateix any, i és el camí que està corrent la retallada del 5% de maig de 2.010.

Reducció del salari en les pagues extres PREFERENTMENT, i en quantitat equivalent a la reducció que tinguin els funcionaris en percentatge anual.

Els dies d’assumptes personals passen de 70 hores (Equivalents a 9 dies i 2,5 hores), a 6 dies, equivalent a 45 hores, més les de premi per triennis de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, que es legislació bàsica de l’estat.

Els interins laborals no se’ls aplica la reducció de jornada i sou del 15% ja que la legislació diu que per passar de temps total a temps parcial ha de haver voluntat per part del treballador/a.

Suspensió del Complement de Productivitat, de Fons d’Acció Social, del Pla de Pensions. Es manté la pòlissa d’assegurances de les 24 hores del dia per accident.

Supressió dels dies addicionals de vacances del premi d’antiguitat.

Cap oferta pública al 2.012. Pot haver concursos de trasllats amb amortització de les places que queden vanats (Decret 1/2011).

Supressió del tiquet menjador i establiment d’un horari intensiu i flexible par als laborals que fan horari de funcionari.

Modificació de la retribució durant el primer any de reducció de jornada per tenir cura de fill. La reducció de jornada s’aplica fins als 12 anys del fill/a, però disminueix la retribució, passa del 100% el primer any al 80% (Reducció d’un terç) i del 60% reducció de mitja jornada).

Deducció proporcional de retribucions per absències injustificades. Les absències no justificades, es descomptaran de la nòmina.

UN ATRACAMENT PER LLEI, UN ROBATORI DEL GOVERN !!!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca