ACTUALITAT

Reunió del Grup de Treball de violència al Departament de Salut

El dia 24/03/2023 es va reunir, a proposta d’UGT, de forma extraordinària el Grup de Treball del Comitè de Seguretat i Salut (CSS) de violència del Departament de Salut. La reunió es va convocar per tractar el tema de l’agressió física d’un company. Aquest greu fet va succeir el dia 17/03/2023 quan un pacient pensant-se que un company metge avaluador era el facultatiu que l’havia visitat, el va seguir i el va agredir quan estava passejant amb uns companys al sortir de la feina.
Des d’UGT s’ha demanat:
a) Que hi hagi tolerància zero i es comuniquin tots els casos de violència.
b) Que s’actuï amb la màxima contundència, es prenguin les mesures preventives i correctores, així com es doni suport total per part de l’administració, tal com s’ha demanat reiteradament en els anteriors plenaris del CSS. També es manifesta el seu rebuig a aquestes accions.
c) Que si es produeixen situacions especials es realitzin reunions extraordinàries del grup de treball de violència per tal d’avaluar-les, aquest seria el cas de l’agressió patida pel metge de l’SGAM.
d) Que tot el personal que atengui el públic tingui el suport i recursos necessari per poder exercir les seves funcions amb plena seguretat.
e) Que hi hagi la màxima publicitat (nota de premsa, comunicats diversos…) del fet per part del Departament de Salut i de la resta de la Generalitat per tal de donar suport a la persona agredida i a la tasca realitzada per l’SGAM.
f) Que es permeti participar i col·laborar als delegats de prevenció en l’elaboració de documentació i activitats com per exemple en la documentació de les jornades que realitzen els mossos sobre violència als col·lectius de metges avaluadors de l’SGAM i als inspectors de les seus de la Secretaria de Salut Pública.

Des d’UGT es vol agrair al Servei Mancomunat de Prevenció de Riscos Laborals la ràpida actuació i el suport donat a la persona agredida i a la resta de personal de l’SGAM durant aquest malaurat fet. UGT vol continuar treballant i lluitant per aconseguir millorar les condicions laborals. Per això us demanem que si teniu qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu fer, ens la feu arribar a aquesta adreça de correu: manel.gimenez@gencat.cat

Salut i cuideu-vos!

UGT SALUT

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca