ACTUALITAT

Mesa Sectorial del personal d’Administració i Tècnic

PROPOSTA DE COMPLEMENT ESPECÍFIC QUE RETRIBUEIX EL FACTOR D’INCOMPATIBILITAT I EXCLUSIVITAT PER ALS LLOCS DE TREBALL AMB FUNCIONS DE METGE/ESSA AVALUADOR/A.

El Departament de Salut ha presentat una proposta d’un complement per retribuir l’exclusivitat i el factor d’incompatibilitat dels metges avaluadors i metges inspectors, i del cap de servei de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM). En aquest sentit, el Departament al·lega que aquesta situació suposa una menor competitivitat i una gran dificultat per a la captació de talent d’un personal que desenvolupa unes funcions sanitàries primordials.

La UGT no ens oposem a l’increment retributiu d’aquests funcionaris i sol·licitem que es pagui amb efectes retroactius des de principis de 2022, no obstant això, el Departament de Salut considera que aquest complement només pot tenir efectes a partir d’aquest mes de setembre.

El nostre sindicat demanem la negociació d’un complement també per a la resta de treballadors/ores que desenvolupen les seves funcions en aquesta unitat dependents de la Subdirecció General d’Avaluacions Mèdiques, ja que requereixen un elevat nivell de qualificació i pateixen un important grau d’estrès. El Departament de Salut ens informa que en aquests moments s’ha iniciat l’avaluació de riscos psicosocials. La UGT sol·licitem que, un cop s’acabi aquesta avaluació, s’obri un procés negociador per habilitar un complement per a tots els treballadors/es de la unitat esmentada.

RATIFICACIÓ DEL NOU ACORD DEL PROGRAMA DE RENDIMENT PROFESSIONAL (PRP) PER ALS SERVEIS PENITENCIARIS.

La UGT hem ratificat aquest acord històric per a la integració del PRP al complement específic per a què tots els funcionaris de l’àmbit d’interior, oficines i rehabilitació consolidin com a retribucions fixes el desaparegut PRP, complement que, fins ara, havia estat variable. Per fi, s’ha fet justícia amb aquest col·lectiu que treballa en unes condicions laborals molt complicades per l’augment de les agressions als professionals penitenciaris.

L’Administració ens informa que aquest complement s’abonarà a la propera nòmina de setembre, amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2022. La UGT hem demanat que es facin els tràmits perquè el personal que està en segona activitat es pugui beneficiar també d’aquest integració del PRP, tot i que el Departament de Justícia ens ha comunicat que era complicat perquè la Llei de pressupostos ho regula i dificulta aquesta integració. Pel que fa al personal jubilat, l’Administració ens ha comunicat que ho cobraran d’ofici.

JORNADA I HORARI DEL COS DE BOMBERS.
La part sindical denuncia que les guàrdies de localitzacions generen mancances estructurals i la realització d’hores extres, motiu pel qual sol·licitem la no realització d’aquestes localitzacions. La UGT donem la raó pel que fa a la manca de personal i que aquestes cobertures signifiquen treure personal del torn i generar hores extres. No obstant això, els recordem que la part social (de manera temporal i fins a l’aprovació de la carrera professional o dels nous acords i de manera transitòria) vam acordar aquestes localitzacions en nom de no crear un buit legal als companys que cobreixen aquestes posicions. Per aquest motiu, la UGT considerem que, si no s’arriba a un acord en la negociació de la carrera professional, s’haurà de tornar a negociar aquest punt en la comissió de carrera professional.

COS D’AGENTS RURALS: MODIFICACIÓ DE LES TAULES RETRIBUTIVES I DE LA RLT I ACORD DE CONDICIONS.
La UGT reiterem la necessitat de regularitzar urgentment les taules retributives i la RLT de les categories de Sotsinspector amb comandament i Agent Major, inexistents en el primer cas i en el cas de la categoria d’Agent Major, de caràcter absolutament irregular, en quant assigna un complement específic inferior al CE de l’escala Bàsica.
Per altre banda, el desenvolupament de categories, grups especials, assignació de noves funciones i tasques en la resta de categories, també esdevé una exigència l’adaptació del conjunt de les taules retributives per tal de equilibrar les actuals retribucions i les noves obligacions i responsabilitats.
Respecte de la denúncia i negociació d’un nou acord que reguli les condicions del Cos d’Agents Rurals, la UGT no vam formalitzar la denúncia en data 30 de maig de 2022 en considerar que la negociació del nou acord de condicions amb garanties en un període de tres mesos resultava poc menys que impossible, davant de inexistència d’ultra activitat en el nostre acord actual i ja que no es tracta de petits canvis, sinó d’efectuar adaptacions en la majoria dels àmbits de l’acord.
Funció Pública considera que la denúncia unilateral per part de només un sindicat no és vàlida, per manca de quòrum. Tot i entendre que la postura de l’Administració no s’ajusta a dret, sí considerem que, a data d’avui, restarien menys de 44 dies per negociar un nou acord de condicions i que la conseqüència legal d’una manca d’acord, a data 31 d’agost, determinaria la publicació unilateral d’un Decret amb les noves condicions laborals La UGT considerem que hauríem de ser pragmàtics i emplaçar-nos a iniciar la negociació a partir del proper 1 de setembre, amb l’acord vigent. Per part de l’administració es manifesta la seva disposició a negociar desprès de l’1 de setembre.

ELIMINACIÓ DE LA RESTRICCIÓ DELS 6 MESOS PER PODER MOURE’S DE LLOC PEL PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ I PERSONAL CONTRACTAT TEMPORAL SEGONS L’ACORD DE GOVERN DE 13 DE JUNY DE 2017.

L’Acord del Govern, de 13 de juny de 2017, estableix que, com a regla general, les necessitats de personal s’han d’atendre prioritàriament amb personal funcionari de carrera i generalitza l’obligatorietat de publicar les ofertes de treball al portal de l’empleat públic (ATRI) i a la web habilitada per Funció Pública. Amb l’argument d’evitar l’excessiva mobilitat del personal temporal i afavorir l’estabilitat de les unitats, impedeix “nomenar o contractar personal temporal amb vincle vigent que no hagi prestat serveis, com a mínim, durant sis mesos en la darrera vinculació”. L’Administració recorda que aquesta limitació no té efecte si es fa un nou nomenament dins del mateix Departament que s’està ocupant plaça.

CRITERIS D’AUTORITZACIÓ DELS DIES DE TELETREBALL PER PART DE LA UNITAT DIRECTIVA ON ES PRESTA SERVEI I DE RENOVACIÓ DE SOL·LICITUDS DE TELETREBALL.

La UGT ja hem exposat que cal una negociació d’un nou acord de teletreball perquè l’actual ha quedat obsolet arran de la pandèmia de la COVID 19. El teletreball ha vingut per quedar-se i els treballadors/es de la Generalitat ja han demostrat que es pot mantenir la qualitat del servei públic amb la modalitat de teletreball. La UGT hem demanat que es convoqui la comissió de seguiment del grup de teletreball per tal d’aclarir qualsevol problema d’interpretació dels criteris d’autorització dels dies de teletreball, a la qual cosa dona el seu vist i plau Funció Pública.

TORN OBERT DE PARAULES.

L’Administració informa que s’abonaran a la nòmina del proper mes de juliol els increments retributius i triennis generats i no cobrats per estar en Incapacitat Temporal (IT), amb efectes de l’1 d’abril de 2022. La UGT manifestem que els efectes retroactius hauríem de ser fins els quatre anys anteriors.

Bones vacances!

Barcelona 18 de juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca