ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial / gener

Us informem de la reunió  de la Mesa Sectorial de negociació del personal d’administració i tècnic,  del 20 de gener de 2020, amb els temes següents:

BORSA TREBALL PER A FUNCIONARIS AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

S’ha donat per ratificada la borsa de treball per a la provisió amb personal funcionari interí de llocs de subaltern, auxiliar administratiu i administració en centres i serveis educatius del Departament d’Educació, a proposta de l’Administració. Tot i que trigarà la seva posada en marxa perquè l’Administració no disposa del sistema informàtic i cal que es publiqui l’acord de borsa al DOGC. La UGT manifestem la nostra contraposició a aquest sistema de borsa, perquè  va en contra del personal interí al posicionar com a bloc 1 (les persones aspirants de borsa que hagin aprovat sense plaça un concurs d’oposició) i al bloc 2 (el personal que hagi prestat serveis a l’Administració).

DISTRICTE ADMINISTRATIU  

El segon  punt de la reunió, l’Administració vol ampliar el punt de teletreball, de l’acord de mesures de racionalització pel trasllat al nou

Districte administratiu. Considera oportú previ l’aplicació de l’acord pel teletreball del personal desplaçat al Districte Administratiu, incloure una situació que no s’havia plantejat fins ara, en situacions excepcionals es podrà realitzar teletreball, prèvia autorització del responsable immediat, de manera voluntària i ocasional, per exemple quan una persona hagi d’assistir a una reunió o formació a un altre edifici de la Generalitat i finalitzi aquesta activitat abans de finalitzar la seva jornada, es podria quedar en el lloc de la reunió o la formació realitzant la seva tasca via teletreball. El personal que ha de fer la formació del sistema de teletreball es farà via online per l’EAPC, continua pendent la formació específica en prevenció, dels 6 membres dels equips d’evacuacions i de confinament de cada planta. Sens poder determinar encara quan es farà.

A l’espera també de publicar la disposició d’ofertes per poder anar  via permutes al Districte Administratiu, ni de les vacants de l’OAC. 

La UGT insisteix que cal tenir la possibilitat del  teletreball a tota l’Administració i  no sembli una prova pilot pel  districte administratiu e insta a avançar en la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics en arribar a establir aquest sistema voluntari pel màxim de personal de l’Administració.

D’altra banda, la Funció Pública descriu que encara s’està treballant en l’adequació dels espais al Districte Administratiu, encara no tenen les avaluacions  de riscos dels espais i ni tant sols s’han iniciat aquestes avaluacions. Tot i que està previst el primer trasllat de persones a finals de febrer, es segur que algunes obres d’adequació no estaran enllestides. Totes les organitzacions sindicals hem insistit en el fet que els nostres delegats de prevenció visitin els espais abans del trasllat.

DESILGUALTAT ENTRE FUNCIONARIS I INTERINS

El tercer punt, la part social reclama eliminar part de la desigualtat entre funcionaris i interins en el dret de gaudiment d’alguns permisos i/o llicències, instant a l’Administració a modificar si cal les lleis, fàcilment modificables si és a voluntat de la Funció Pública, però com la demanda ve derivada d’una necessitat dels treballadors i treballadores és un procés insalvable la modificació de  normativa. Des de la UGT hem insistit que tot això no passaria si l’Administració hagués fet els seus deures a l’hora de convocar ofertes d’ocupació públiques de forma periòdica.

Finalment,  al torn obert de paraula l’Administració informa de la previsió dels concursos derivats de l’oferta pública ordinària de 2017, estan tots en marxa i no volen fer decaure cap plaça publicada en la convocatòria ordinària de 2017. També explica que la propera setmana es farà publicitat de la promoció interna al grup C, que l’any passat es va realitzar el test.  L’Administració informa que un total de 4914 persones han presentat la sol·licitud per la convocatòria del cos superior. La part social torna a demanar reactivar els grups de treball que depenen de la Mesa Sectorial.

Salut! 

UGTGENERALITAT

Barcelona, 20 de gener de 2020.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca