ACTUALITAT

Reunió del CSSL del Personal PATL Departament d’Interior

El Subdirector general de Prevenció de Riscos i Salut Laboral informa sobre les tasques que s’estan fent relatives a la tornada a la feina i a la nova normalitat:

Ja tenen a disposició del departament una plataforma “Moodle” per fer formació obligatòria de la nova situació, mesures de seguretat, d’autoavaluació, per la gent q es reincorpori.

Apart de la reincorporació s’ha de continuar protegint la gent que actualment esta en treball presencial ja que són essencials.

Per part del departament es garanteix el subministrament de material de prevenció: guants nitril, gel, mascaretes.

S’ha realitzat un estudi de quantitat de dispensadors de gels hidroalcohòlics, cubells per deixalles amb tapa i mampares separadores que calen, per tots el centre de treball del departament.

Estan treballant amb infraestructures la adaptació de cada centre, com no es podrà fer un per un, agafaran models d’edificis similars a part dels singulars.

S’han d’evitar els encreuaments, s’estan dissenyant circuits de pujada i de baixada d’escales, de la mateixa manera que el WC, només hi podrà haver una persona dins, s’han de revisar les diferents i múltiples opcions que tenim dels lavabos i accessos dels centres de treball.

Amb serveis de manteniment i serveis de neteja s’estan canviant molts procediments de treball.

Caldrà reassignació de tasques, reincorporació gradual, teletreball, franges horàries perquè no serà possible treballar el 100% del personal a l’hora. Encara no saben com ho faran.

La reincorporació dels treballadors no esta lligada directament a les fases de desconfinament de cada territori sinó a la garantia de les mesures de seguretat pel reingrés.

No hi ha previsió de data de tornada a la feina, els treballadors vulnerables ho hauran de comunicar a vigilància de la salut en el moment que es faci la tornada. Pels treballadors que tenen fills petits a càrrec, informem que no hi ha res definit al respecte però que ho han d’estudiar.

A la demanda de proves PCR pels laborals o personal essencial que esta treballant presencialment durant el confinament. Informen que actualment s’estan fent aquestes proves a personal amb simptomatologia compatible amb la malaltia i al personal que després de quarantena es reincorpora a la feina, les proves es realitzant des del sistema públic de salut.

No consta cap increment de treballadors en teletreball, ja que no es disposen de més dispositius, s’està treballant perquè es pugui ampliar. Si que des del Servei de Prevenció ens recordant que disposem de diferent informació relativa a la prevenció de riscos laborals per la gent que teletreballa dins la intranet del departament. Si teniu qualsevol dubte ja sabeu.

Relatiu a la tornada a la feina de diferents treballadors de la DGP durant 2-3 dies, han explicat el trist episodi i han confirmat que no tornaria a passar, que les directrius han de ser clares per part del Servei de Prevenció, i no fruit a interpretacions esbiaixades del cap d’unitat de torn. Esperem que no es tornin a repetir aquests fets, ja que per sobre de qualsevol cap o responsable, hi tenim la salut dels treballadors.

Ens en sortirem!!!

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

Qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca