ACTUALITAT

El personal PAS de comissaries o la Ventafocs dels Mossos

Ahir matí ens vàrem reunir virtualment amb el departament d’Interior, fruit de la Mesa Sectorial, on l’Administració va dir que el problema amb el personal PAS de comissaries, concretament de la DGP, s’havia de parlar en seu de departament. Malgrat aquest fet, l’encarregada de relacions intersindicals d’Interior ens ha recordat que no estàvem en un grup de treball, ni negociadora ni res, només una simple reunió. Doncs bé tot i ser una simple reunió des de FP teníem una “oient” per custodiar bé les ovelles.

la nova directora de Serveis, antiga coneguda del departament, la Sra. Sistaré, ha exposat els esforços fets pel departament per fer front a la pandèmia així com la capacitat d’adaptació dels seus treballadors al teletreball i la part social hem exposat la problemàtica més que coneguda per tots que s’arrossega fa molts anys.

La UGT hem denunciat l’obligatorietat del treball presencial, contravenint el Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) vigent, que recomana el teletreball en tots els llocs en què això sigui possible. El Departament hauria d’emetre una instrucció unificadora i no deixar a cada unitat la potestat de decidir la forma de treball, cosa que potencia que cada cap faci el seu xiriguito segons el seu tarannà i no per raons tècniques i, també, hauria de controlar les raons que al·leguen per no permetre el teletreball.

La UGT hem manifestat la manca una implantació real de l’administració digital al departament d’Interior i canvis en els processos de treball que s’han de realitzar dins el si de l’organització de la DGP.

També hem exposat el contrasentit d’obligar que el PAS faci una tarda, per donar cobertura al CME, generant en aquest personal un greuge comparatiu respecte la resta de treballadors i posant en perill la seva salut. Sabem que en poquíssims llocs és necessari i, igual que amb el teletreball, haurien de verificar la necessitat.

De la mateixa manera la UGT ha posat en dubte l’actual “pla de reingrés” o “pla contingència” del departament, ja que molts llocs definits com a essencials no ho són i podrien realitzar-se teletreballant.

Un cop exposats els motius per la part social la subdirectora de RRHH de la DGP ha donat resposta sense que cap d’elles justifiqués res.

Per a sorpresa nostra ens han indicat que els AP’s es poden utilitzar el dia que es treballa a la tarda, cosa que a alguns llocs no es permetia i que avui la Sra. Sots directora ho ha deixat ben clar.

Un cop exposats els motius per la part social ha estat la subdirectora de RRHH de la DGP que ha raonat el seu parer sense admetre cap reclamació.

Així que hem acabat la reunió tal com l’hem començat, sense acord, sense que el Departament es mogués el més mínim de la seva posició i, pet tant, sense escoltar les reclamacions dels seus treballadors.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 29 d’octubre 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca