ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial: setembre

BONES PARAULES, ARA ESPEREM FETS

Funció Pública ha comunicat la paralització de totes les convocatòries que encara no han estat publicades fins que no es dictamini el nou marc legal pendent d’aprovar-se al Congrés dels Diputats.

L’Administració de la Generalitat compensarà en 8 hores 20 minuts els festius que han caigut en dissabte durant el 2021.

Tota la part social reclama el desenvolupament efectiu de la carrera professional i l’aplicació de les 35 hores setmanals.

Quatre reclamacions recurrents d’UGT a totes les meses de negociació que ens afecten han estat tractades aquest matí en l’àmbit de la Mesa Sectorial:

PROCESSOS DE SELECCIÓ

La UGT ja va demanar el passat mes de juliol la paralització de les convocatòries no publicades fins l’aprovació d’una normativa legal definitiva. Avui, 20 de setembre de 2021, la nova Directora General de Funció Pública, Sra. Alícia Corral, ens ha confirmat en la reunió de la Mesa Sectorial del personal d’administració i tècnic de la Generalitat de Catalunya que totes les convocatòries d’oferta pública pendents de ser publicades restaran en suspens fins que no se sàpiga de forma definitiva el marc normatiu que s’està discutint a hores d’ara al Congrés dels Diputats.

També ens ha comunicat que ha demanat que s’allargui fins el primer semestre de 2022 el període de publicació de l’oferta pública especial del 2021 més enllà del 31 de desembre tal i com obliga l’actual Reial Decret, tot tenint en compte que tots els processos han d’estar finalitzats a 31 de desembre de 2024 per mandat de la Unió Europea.

Pel que fa a les convocatòries ja publicades, com ara el Cos Superior d’Administració o el cos de Subalterns, continuen en marxa en el seu desenvolupament. Funció Pública s’ha compromès que en breus dies donaran dates concretes de l’inici de les proves. 

Així mateix, s’ha compromès a continuar els concursos de trasllats ja en marxa, com són el del Cos de subalterns o el Cos general d’auxiliar administratiu.

UGT ha demanat també que la nota pendent de la convocatòria del Cos de Treballadores socials surti el més aviat possible.

Sobre tota aquesta informació que ens han donat a la Mesa, UGT ha demanat la màxima difusió a l’hora de comunicar aquestes dates d’inici de les proves i que sigui una comunicació el més extensa possible (ATRI, pàgines web dels departaments, etc.) així com el posicionament de Funció Pública pel que fa a les convocatòries pendents.

Per altra banda, la Directora General ens ha comunicat que té la intenció de detectar i consolidar de forma reglamentària també totes aquelles places que ocupen funcionaris de carrera en encàrrec de funcions o comissions de serveis, perquè al final d’aquestes cadenes de comissions de serveis o encàrrecs de funcions també sempre es troba una persona interina.

COMPENSACIÓ DELS FESTIUS DEL 2021 QUE HAN COINCIDIT EN DISSABTE

A petició de la UGT l’Administració accepta compensar amb un total de 8 hores 20 minuts addicionals d’AP els 3 dies festius que aquest any són en dissabte (1 de Maig, 11 de setembre i 25 de Desembre de 2021) i que afecta a tot el personal que està sota el Decret de jornada i Horaris. Tanmateix UGT considera que s’haurien de compensar tots els dies festius, l’Administració ens recorda que no té cap obligació perquè no ho regula el Decret de Jornades i Horaris.

De totes formes, des d’UGT hem demanat per enèsima vegada que aquest tema quedi resolt quan s’inicia l’any i no haver d’esperar a l’últim trimestre de l’any, més tenint en compte que el període de gaudiment és fins el 15 de gener i des de Funció Pública no es vol augmentar aquest termini.

Recordem que col·lectius que no apliquen aquest decret de jornada i horaris als seus calendaris, com ara els que van a calendari anual, no els hi és d’aplicació aquesta mesura.

NEGOCIACIÓ DE LES 35 HORES DE JORNADA SETMANAL

Una vella reivindicació de totes les organitzacions sindicals representades a la Mesa es la jornada de 35 hores. Des de Funció Pública se’ns ha indicat que ja hi ha un grup de treball que ho tracta a la Mesa General dels Empleats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC). Des d’UGT defensem aquesta mesura en qualsevol àmbit de negociació i el compromís de la Directora General ha estat el de reactivar els grups de treball en general.

DESENVOLUPAMENT DE LA CARRERA PROFESSIONAL

UGT i la resta de sindicats presents hem explicitat la necessitat de crear un grup específic de treball per tractar aquest tema. L’Administració vol emmarcar-lo dins d’un concepte més general com és la nova llei de Funció Pública on s’inclogui l’apartat del desenvolupament de la carrera professional tant horitzontal com vertical. La realitat és que ja el III Acord signat el 2004 ja indicava la creació d’un grup de treball específic per tractar la carrera professional (ara fa 17 anys d’això), que col·lectius específics dins de l’Administració de la Generalitat ja ho gaudeixen, com ara l’ICS o Mossos d’Esquadra o que ja hi ha altres administracions públiques de tot àmbit que també ho porten desenvolupant des de fa anys. 

Esperem que l’Administració de la Generalitat, fins ara campiona de les retallades, no es quedi ara l’última en desenvolupar unes mesures que afavoreixen la motivació i el reconeixement d’unes treballadores i treballadors públics que sempre, i amb motiu de la pandèmia encara més, han demostrat la màxima professionalitat i un esperit de servei públic impecable.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 20 de setembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca