ACTUALITAT

Reunió CIVE extraordinària: guaites

El Departament d’Interior, durant el mes de setembe d’enguany, ha realitzat unes proves per mirar de recol·locar els guaites, que no van acceptar la indemnització per l’acomiadament d’aquest col·lectiu, en Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) o Auxiliars Ofici Forestal (AOF).

Proves organitzades pel Departament perquè cap guaita tinguès opcions a passar a EPAF o AOF, proves que no es realitzen si es vol accedir a la Borsa de treball per fer substitucions d’EPAF, tampoc són proves similars per quan s’ha participat en concurs de canvi de destinació. En definitiva, una farsa d’oportunitat pels guaites gestionada per la DGPEIS, que ha condicionat als trebelladors i treballadores fixos no tinguin ni una mínima garantia en el procés de recol·locació derivada de l’amortització dels guaites com a categoria professional.

La UGT ha demanat a Funció Pública que s’analitzi a la CIVE la injustícia esdevinguda, en reunió extraordinària realitzada a data 5 d’octubre, i on la conclusió de l’Administració és que s’ha de repetir el procés de les proves d’EPAF o AOF als guaites, en les mateixes condicions que ho faria qualsevol altra persona per accedir a aquesta categoria professional, amb els mateixos mitjans i els equips de protecció individual en condicions.

La UGT exigeix pactar els continguts i el temps de realització de les proves (en la mateixa línia que el concurs de trasllats) amb el comitè intercentres, els continguts han de tenir publicitat suficient per part dels aspirants, demanem que hi hagi un mínim de formació per dominar els continguts de la prova (art. 13.3 del VI Conveni), material adequat i en bon estat, i finalment que existeixi uns avaluadors objectius per la valoració de les proves per la recol·locació en EPAF o AOF.

El Departament d’Interior tornarà a citar els participants i la UGT vetllarà per mantenir els drets d’aquests treballadors i treballadores.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 5 d’octubre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca