ACTUALITAT

Reunió del Grup de Treball de Selecció i Provisió

Ahir a la tarda es va celebrar a la seu de Funció pública una reunió del Grup de Treball de Selecció i Provisió de la Mesa Sectorial que té com objectiu negociar les bases dels processos selectius i dels concursos de trasllats dels diferents col·lectius que depenen directament de la Direcció General de Funció Pública.

La finalitat de la reunió era tractar el calendari de les convocatòries de diferents processos selectius pendents encara de publicar de l’Oferta d’Ocupació Pública de 2015, així com el desplegament dels que figuren a l’Oferta d’Ocupació Pública de 2017, així com les previsions de convocatòria de determinats concursos de trasllats i processos que afectaven a cossos especials, que tot seguit us detallem:

Concursos de trasllats:

TREBALL SOCIAL: afectaria als Departaments de Benestar i d’Ensenyament. Estan pendents de modificar la RLT per adequar algunes places a les unitats directives corresponents. No ens poden donar cap previsió, perquè estan pendents de la Comissió Tècnica.

ENGINYERIA AGRÒNOMA: sobretot afecta al Departament d’Agricultura. Estan esperant la finalització del curs escolar al juny per introduir modificacions a la RLT. La previsió que donen és el mes de juliol. No obstant, la part social demanem que això es tracti de forma específica abans de cap modificació. ja que FP vol introduir l’obligatorietat de tenir el CAP per ocupar un lloc definitiu a les ECA.

ARXIVÍSTICA: la previsió que donen és per al 4t trimestre de 2018.

COS D’ADMINISTRATIUS: no poden donar una data aproximada de previsió. Al·leguen que la demora es deu a la complexitat del procés, en el qual s’han presentat 722 persones, i la comissió d’avaluació ara està valorant la formació, cas per cas, curs per curs. 

 Processos selectius:

ENGINYERIA INDUSTRIAL (OP 2017): convocatòria publicada al DOGC el passat 6 de març per proveir 20 places.

PROMOCIÓ INTERNA EXCLUSIVA AL COS ADMINISTRATIU: l’administració té la voluntat de convocar aquest procés però no ens poden confirmar una data aproximada, donat que encara estan treballant en les bases.

ESCALA D’INSPECCIÓ FINANCERA (OP 2017): pendent de l’actualització de la RLT i del tancament de les bases.

 Temaris:

COS SUPERIOR ADMINISTRACIÓ GENERAL: la part comuna es publicarà el mes de maig, el temari específic de les diferents opcions entre el juny i juliol.

EXECUCIÓ PENAL: el passat dia 5 de març es van publicar els 30 temes específics de l’àmbit dels cossos de Treball Social i d’Educació Social. La UGT hem fet una comparativa respecte dels 40 temes corresponents al cos Psicòlegs ja publicat, i hem detectat que l’Administració no ha fet cap reducció del temari per adaptar-lo a processos del cos de diplomats, sinó que el que ha fet és una distribució pràcticament idèntica del contingut d’aquests 40 temes en 30. Hem demanat que es redissenyi de nou aquest temari per adaptar-lo al que és exigible per als cossos A2.

 Plans d’Estabilització i Consolidació (PESCO)

Hem demanat informació sobre els processos d’educadors socials i treballadors socials lligats a l’oferta Pública de 2015, ja que la UGT defensa que tant aquestes convocatòries, com algunes altres, han de decaure per incorporar-les als Plans d’Estabilització i Consolidació i convocar-les amb criteris PESCO, tant per incrementar el nombre de places a convocar com per tractar unes bases que permetin la consolidació dels llocs de treball del personal interí.

Arribat aquest punt, la Directora General de Funció Pública ens ha manifestat que estaven valorant transformar en PESCO alguns dels processos selectius pendents de publicar i que corresponen a l’Oferta Pública de 2015, com, per exemple, el del cos de Treballadors Socials de l’àmbit d’Execució Penal i el cos d’Educadors Socials i Treballadors Socials del Departament de Benestar i d’Ensenyament. 

Malgrat visualitzar-se un avenç significatiu i comprovar com Funció Pública accepta les tesis que defensa la UGT de transformar processos selectius, que encara no han estat convocats, en ofertes PESCO, hem de continuar treballant en aquesta línia per transformar d’altres processos, també els de les places que depenen de l’Oferta Pública de 2017, que compleixen els requisits PESCO, amb l’objectiu que els treballadors interins i interines, amb molts d’anys d’experiència i capacitació, puguin consolidar definitivament el seu lloc de treball. 

Salut, 

UGTGENERALITAT

Barcelona, 13 de març de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca