ACTUALITAT

ASSOLIMENT MAJORITARI DEL COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT

Reunió de la Mesa Sectorial del personal d’Administració i Tècnic (19.12.2022)

Avui hi ha hagut la darrera reunió ordinària de la Mesa Sectorial del personal d’Administració i Tècnic pel que fa al 2022. A continuació us resumim els temes que s’han tractat:

PRODUCTIVITAT

A petició de la UGT hem demanat les dades sobre l’assoliment del complement de productivitat corresponent a l’any 2022. Funció Pública ens ha informat que hi han hagut un total de 42.703 avaluacions i que més del 90% del personal ha obtingut la màxima puntuació. Felicitem a tots els empleats públics per l’assoliment d’una productivitat, ja que han demostrat la seva excel·lència en un any tant complicat com l’actual. Aquest era l’esperit de l’acord que vam signar la UGT, conjuntament amb CCOO.

L’Administració ens comenta que les incidències han estat mínimes i que només 299 treballadors/es (un 0,71%9) no han assolit aquest complement, la gran majoria del Departament d’Educació al qual pertany el 25% dels avaluats. No obstant això, els nostres afiliats poden adreçar-se als serveis jurídics si no estan conformes amb el no assoliment de la productivitat.

La UGT hem fet la consideració que el període d’auto-avaluació ha estat massa breu i ja estem treballant a la negociació del proper complement de productivitat perquè aquest i altres aspectes es puguin millorar.

GAUDIMENT DURANT EL NADAL DELS DIES D’ASSUMPTES PERSONALS DEL PERSONAL DE COMISSARIES DE MOSSOS D’ESQUADRA

De manera unilateral, el Departament d’Interior ha tret una circular que impedeix gaudir de més de dues setmanes de vacances i dies d’assumptes personals (APs) als administratius i auxiliars administratius que desenvolupen la seva tasca a les comissaries dels Mossos d’Esquadra durant el període nadalenc. La part sindical denunciem que una instrucció no pot anar en contra del Decret de Jornades i Horaris. Considerem que, sempre que el servei ho permeti, aquest personal té dret a poder gaudir dels dies de vacances i APs. L’Administració considera que aquesta instrucció només és un criteri, ja que es tracta d’un personal finalista. El Departament d’Interior considera que tots aquests treballadors/es poden gaudir de les vacances fins al 31 de desembre de 2022 i els APs ja se’ls han prorrogat fins al 31 de gener de 2023.

PROHIBICIÓ DE DIES D’ASSUMPTES PERSONALS (APs) I VACANCES ALS INFORMADORS (B21) DE LES OFICINES DE TURISME DE BARCELONA I AEROPORT DEL PRAT EN HORARI ORDINARI

La UGT ja vam denunciar a la passada Mesa Sectorial que els informadors/es de les oficines de turisme de Palau Robert i l’Aeroport de Barcelona han rebut una normativa interna del Departament on se’ls informa que “no es podran agafar vacances/APs el cap de setmana, per tal de garantir el bon funcionament del servei”. Com passa, amb els companys i companyes del Departament d’Interior, un cop més, una instrucció topa amb el que regula el Decret de Jornades i Horaris. El Departament d’Empresa i Treball afirma que aquest tema està judicialitzat però, a petició del nostre sindicat, es mostra d’acord a constituir un Grup de Treball per fer el seu seguiment, sempre que no siguin aspectes sotmesos a veredicte judicial.

Sense més altre tema a destacar, es dona per finalitzada la darrera Mesa Sectorial d’aquest any.  El nostre sindicat no es conformarà amb drets socials i econòmics que hem aconseguit que l’Administració ens retorni durant l’any 2022 com l’esmentat complement de productivitat, la totalitat de les pagues extraordinàries, els increments retributius o, entre d’altres, les millores als permisos en matèria de conciliació familiar. La UGT continuarem lluitant el proper any perquè “ens tornin tot el que ens vam retallar”. 

BONES FESTES!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 19 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca