ACTUALITAT

Reunió del CSSL del SOC

El dijous 17 de desembre de 2020 s’ha celebrat la última reunió del comitè de salut i seguretat laboral de l’any, un any marcat per la pandèmia i per la implantació del teletreball de forma sobtada, cert que aquesta arribada no ha permès la planificació però si que demanem una correcta gestió: ja és hora de que tots els treballadors i treballadores del SOC puguin tenir el material tecnològic i els seus complements.

Som conscients que el material facilitat ( pantalles de 12 polsades) no és el correcte i sorprenentment sembla que les subdireccions ens donen la raó, per tant, la pregunta en la reunió del CSSL era evident i esperàvem una resposta clara i contundent: totes aquelles persones que hagin comprat algun complement per poder fer teletreball ( lupes, pantalles més grans, ratolins, cadires….) veuran que els imports els són retornats? Un cop més ens remeten a Funció Pública, sembla que la voluntat hi és però respostes concretes cap ni una.

Aprofitem per recordar que si algú requereix una pantalla més gran i no es vol rascar la butxaca, haurà de demanar un informe al seu metge i remetre’l al servei de prevenció de riscos laborals per tal que valorin si li faciliten una pantalla de mida adequada o no! Ànims a qui vulgui iniciar el procés! Tot el nostre suport! Aquesta és la solució que ens donen per ara…

Com és habitual en les reunions ens han passat la relació de percentatge de contagis de covid-19 i PCR fetes així com els seus resultats anòmins, els percentatges de vacunacions de la grip i valoracions de personal sensible, escoltar a la doctora del servei de prevenció dóna certa calma i sensació de control. Esperem que si hi heu tingut que contactar, hagueu tingut una bona rebuda.

En la presentació del pla de formació, com no podia ser d’altra manera, aquesta va molt enfocada cap als riscos psicosocials i en concret l’estrès. A la pregunta per part de la UGT, de si aquestes formacions tindran una part específica de l’estrès que provoca als treballadors i treballadores la centraleta telefònica, ens sorprèn que aquestes alçades no s’hagi tingut en compte aquest factor i que la resposta sigui que faran un estudi per saber la seva incidència i en tot cas plantejar-se una formació. El tema de la centraleta, les situacions estressants, les amenaces que es reben, les respostes que no tenim sobre qüestions del SEPE… i un llarg etcètera és un tema recurrent en les diferents reunions, bé es mereix que, com a mínim, s’organitzi una formació específica. Doncs no, primer haurem d’esperar al seu estudi i valoració i pot ser la formació arribarà i, amb tot això ens informen que ara no es procedent valorar els riscos psicosocials….

Ens informen que el programa PAE està pendent de renovació, si algú té alguna necessitat es pot posar en contacte amb la psicòloga del servei de prevenció de riscos laborals, mentre no s’efectuï la renovació del contracte.

Però si que em d’esmentar la bona voluntat d’establir un canal més directe a través de la intranet per poder contactar amb el servei de prevenció de riscos laborals.

Si parlem d’obres ens remeten a documents pendents de signar i protocols pendents de finalitzar, així que els trasllats de les OT d’Olot i Palamós resten pendents. Ens informen del nou punt d’informació que s’ubicarà a Puigcerdà amb 2 tècnics, que uns serà desplaçat de Ripoll. A Figueres a l’antiga presó també obriran un punt d’informació.

I entre mig de totes aquestes informacions, la reunió transcorria amb cert caos i comentaris varis que serveixen per resumir i comprendre l’estat del SOC en un any ben diferent on la paraula estrès en aquesta darrera reunió hi ha estat molt present. Amb tot, no volem tancar l’any sense dir-vos que de ben segur el següent ens portarà salut i felicitat, la vacuna i ordenadors per tots! Bones festes!

Salut i cuideu-vos!

UGTSOC

Barcelona 18 de desembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca