ACTUALITAT

UGT signa l’Acord per l’aplicació del teletreball a la Generalitat de Catalunya

La UGT de Catalunya ha signat avui, 25 de febrer de 2020, l’acord per la implementació del Teletreball al personal de l’Administació de la Generalitat de Catalunya que suposarà una eina important per millorar la qualitat de vida laboral de les persones treballadores. La UGT valora aquesta mesura de manera positiva i la seva implantació pot afavorir les condicions de treball d’alguns col·lectius públics. 

Aquest Decret serà d’aplicació directa per al personal d’administració i tècnic, però s’obre la possibilitat, mitjançant la negociació col·lectiva, que es puguin beneficiar altres col·lectius. El redactat del decret, tot i que sigui molt millorable segons la nostra opinió, permetrà generar acords al personal: docent, estatutari de salut, de centres penitenciaris, laborals,…per la seva aplicació. En definitiva afecta al personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i dels seus organismes autònoms.

Alhora s’ha ratificat la necessitat d’establir una comissió de seguiment, amb participació dels representants sindicals, on l’objectiu és adoptar millores i corregir les deficiències que puguin esdevenir durant l’aplicació de mesures de teletreball a l’Administració. 

La UGT ha manifestat la preocupació durant la implementació del teletreball, com són les mesures de seguretat i salut laboral, la ciberseguretat, les eines i el material facilitador d’aquest sistema, i diverses situacions excepcionals que puguin sorgir relacionades amb la conciliació familiar, així com els criteris i la forma d’establiment del teletreball.

La UGT considera que l’ús i l’aprofitament de les noves tecnologies (TIC) a les administracions públiques ha de permetre avançar en la implantació de noves formes de gestió del temps de treball i la Reforma Horària. 

En definitiva, aquest acord és un primer pas en l’objectiu de convertir el servei públic en una administració moderna i capdavantera del segle XXI, beneficiant les condicions laborals de les persones treballadores de la Generalitat de Catalunya i que això millori la qualitat dels serveis a la ciutadania del nostre país. 

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 25 de febrer 2020.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca