ACTUALITAT

Personal laboral: interessos processals paga extra 2012

El fet que l’Administració s’endarrerís en el pagament de la part meritada de la paga extra de 2012 al personal laboral de la Generalitat va generar el dret a reclamar els interessos processals pertinents.

Per primera vegada, i de manera generalitzada, des de la UGT vam oferir la possibilitat a tots els treballadors de presentar una reclamació; el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar que s’havien presentat “més de 1.300 reclamacions sobre els interessos processals”. A la UGT vam gestionar el 90% d’aquestes reclamacions, un total de 1.236 reclamacions.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens va donar la raó i va dictaminar que l’Administració estava obligada a pagar els interessos processals per endarreriment en el pagament, i  d’això ja fa un any. Així mateix, el Tribunal va ajustar els càlculs dels interessos i va establir que no es podia aplicar el percentatge legal marcat per a deutes en general, sinó que calia aplicar el percentatge que marquen els Pressupostos Generals de l’Estat de cada any per als deutes que contraguin les administracions públiques (més o menys un 1% anual per sota del percentatge per a deutes en general).

La UGT porta mesos reclamant el pagament d’a questos interessos, però fins a l’octubre l’Administració no es va comprometre a efectuar  aquest abonament en una nòmina complementària, com una espècie de “dieta”, però que s’executarà per departaments  i exclusivament als treballadors/es que individualment van fer les reclamacions.

Han passat 13 mesos des de què vam presentar les reclamacions, finalment se’ns ha comunicat que el primer departament que farà l’ingrés serà el Departament d’Ensenyament aquest mes de desembre, així mateix el Departament de Treball, Afers Socials i Família està fent els tràmits per abonar aquests interessos el mes gener. 

Des de la UGT exigim que la resta de Departaments que no s’han manifestat en cap sentit paguin de forma immediata i compleixin amb els seus treballadors, tal i com resol la sentència judicial que ha guanyat la UGT.

UGTGENERALITAT

Barcelona, 14 de desembre  de 2017

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca