ACTUALITAT

On són els 40 Milions d’euros de Fons Addicionals?

A l’abril de l’any passat, l’Administració de la Generalitat va decidir unilateralment que els fons addicionals de 2019 i 2020, que el propi Govern va quantificar en 40 milions d’euros (el 0,55% de la massa salarial de tot el personal de l’Administració de la Generalitat), es retiraven de la mesa de negociació i els repartiria en l’anomenada “paga covid”.

La resta d’administracions de l’estat (AGE, autonòmiques i locals) van destinar aquests fons a retribucions o conceptes CONSOLIDABLES, però la Generalitat, de manera unilateral i autoritària, va trencar qualsevol possibilitat d’acord i va decidir fer un pagament en un concepte NO CONSOLIDABLE: “la paga covid”. Aquest complement de productivitat extraordinari per la covid s’hauria d’haver abonat amb un fons addicional diferent, tal i com es va fer des de la pròpia Generalitat, per exemple, amb els professionals de la concertada.


Les diferències ja les estem patint, qualsevol altra administració per a aquest 2021 disposa de la mateixa partida que l’any passat, els 40 milions d’euros més el 0,9% d’increment, perquè els ha consolidat com a massa salarial, mentre que a la Generalitat tenim 0 euros, perquè de forma unilateral el govern va decidir invertir els diners en un concepte NO CONSOLIDABLE, un pagament puntual en un moment puntual.

Al llarg dels propers 10 anys, treballadors d’altres administracions hauran consolidat 400 milions d’euros en massa salarial i els treballadors de la Generalitat en aquests mateixos 10 anys haurem consolidat 0 euros en massa salarial.
Aquest tema és molt important per a nosaltres ja que hi ha una enorme diferència entre haver incrementat la massa salarial en 400 milions d’euros en els propers 10 anys ó 0 milions per al mateix període.

La proposta de la UGT és fer un repartiment d’aquests diners i distribuir-los per meses de negociació sectorials:

  • Docents (17,4 milions).
  • Estatutaris (10,2 milions).
  • Tècnics i administratius (10,2 milions).
  • Personal laboral (2,2 milions).

Fons addicionals per abordar, per exemple, qüestions tan importants com són la carrera professional del personal tècnic i administratiu o el fons per negociar el VII Conveni únic del personal laboral.

Però donat que l’Administració no vol ni sentir a parlar del tema, la UGT Serveis Públics ha pres la decisió de posar en mans dels nostres serveis jurídics aquesta qüestió per tal d’emprendre accions legals contra el que nosaltres considerem un frau en la negociació col·lectiva, amb mala fe i que atempta contra els interessos generals dels treballadors i treballadores de la nostra Administració.

Us en seguirem informant. Salut!

UGTGENERALITAT
Barcelona, 30 de juny de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca