ACTUALITAT

Desgavell amb el personal auxiliar administratiu

La DG de Funció Pública ha posat en el concurs de mèrits, convocatòria 300, un total de 800 places d’auxiliar administratiu del Departament d’Educació que estaven a mitja jornada.

Els sindicats, enguany farà dues setmanes, detecten que en aquestes 800 places, hi ha 312 interins/interines que ocupaven dues places, cadascuna amb un codi lloc diferent fent una jornada completa. Altrament, un total de 176 persones ja realitzen mitja jornada. Per tant, si bé les places eren 800, les persones eren 488.

Primer problema: Com soluciono que  312 persones que estan amb dues places a mitja jornada amb dos codi lloc diferents que ara les estabilitzo a mitja jornada en una plaça?

SOLUCIÓ: Doncs els sindicats signem que aquestes places passen a jornada completa, 312 persones i 312 places

Segon problema: tenim 312 persones amb dues mitges jornades ocupant 624 places i 176 persones a mitja jornada, TOTAL 488 persones i tinc un llista definitiu publicat amb VUIT-CENTES PERSONES APROVADES. Per tant, necessito incloure 312 places més perquè les puguin ocupar les VUIT-CENTES persones aprovades.

SOLUCIÓ: a les 312 persones els trec una de les places i es queden en la plaça principal, les poso a jornada complerta per acord amb els sindicats, i aquestes 312 mitges jornades que he tret han de servir per cobrir la resta de places fins arribar als 800 aprovats.

Tercer problema: com les bases diuen que si el procés el passa la persona que està en aquestes places s’hi queden provisionalment fins al concurs de trasllats. Doncs majoritàriament la gent d’educació es queda amb les 312 + 176 …. Però si ja tinc col·locada la gent d’educació ¿Qui s’emporta aquestes 312 a mitja jornada que he acumulat per donar plaça als 800 aprovats?

Doncs, persones d’altres departaments que ni sap de què va el tema fins a una setmana abans, i han passat el procés, però no s’han pogut quedar a la seva plaça. Amb això tindrem 312 persones que estan a jornada completa en altres departaments, però que passaran a educació a mitja jornada.

SOLUCIÓ: els sindicats hem signat un acord que aquestes places de manera majoritària passessin a jornada completa abans del concurs de trasllats. Data límit a proposta de la UGT.

Som conscients que la solució final, a dia d’avui, no dona satisfacció a les 279 persones (ja no són 312) que sense saber com, es troben amb una situació indesitjable amb la previsió d’entre un i dos mesos per la presa de possessió de la plaça. Però hem intentat donar solucions urgents per tal de resoldre els problemes i confiem plenament en resoldre la totalitat del problema en els propers mesos (quan abans millor).

TEXT DE L’ACORD SIGNAT EL 7 DE DESMBRE, signat per UGT, CCOO i IAC

Que en el marc deis processos d’estabilització, 312 llocs de treball seran adjudicats en règim de jornada ordinària, mitjançant adjudicació directa, a les persones que han superat el procés de concurs de mèrits i que presten serveis de l’escala auxiliar administrativa del cos auxiliar d’administració de la Generalitat de Catalunya en dos centres educatius· del Departament d’Educació en llocs de treball de mitja jornada afectats pel concurs de mèrits destabilització.

Paral·lelament, al marge dels processos d’estabilització; l’Administració es compromet a realitzar una anàlisi organitzativa de la totalitat de llocs de treball existents actualment a mitja jornada dauxiliar administratiu/iva (centres) deis centres educatius del Departament d’Educació, als efectes duna progressiva transformació en llocs· de treball amb jornada ordinària i amb la corresponent clau de mobilitat, d’acord amb les necessitats del servei i amb la finalitat de la millora en la qualitat del servei públic que es presta. Aquesta anàlisi i la seva implementació es completaran abans de la propera convocatòria del concurs general de mèrits i capacitats.

L’objectiu és l’eliminació de tots els llocs a mitja jornada, que aquesta eliminació sigui l’abans possible, i que com a data màxima sigui abans de la publicació del concurs de trasllats.

NOSALTRES NO HEM CREAT EL PROBLEMA, PERÒ HEM SIGNAT LES SOLUCIONS

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 15 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca