ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial: abril

Continua “la pandèmia de precarietat” fomentada per l’Administració a la Mesa Sectorial del personal funcionari d’Administració i Tècnic de la Generalitat de Catalunya

La UGT denunciem que l’Administració fomenta una “pandèmia”, paral·lela a la sanitària, que basa en la precarietat de les condicions laborals dels treballadors públics de la Generalitat de Catalunya i que el govern es nega a obrir vies de negociació que permetrien la recuperació de drets. La Funció Pública continua sense convocar la MEPAGC, en la que s’ha de negociar l’aplicació de l’increment salarial del 0,9% pactat amb l’Estat, el retorn el 55% de la paga extraordinària de 2014, així com de la resta de drets retallats al personal del sector públic.

El que sí que ha tingut lloc aquest dilluns, 19 d’abril de 2021, és la Mesa Sectorial del personal d’administració i tècnic de la Generalitat, i aquests són els punts tractats a la reunió d’avui:

CARRERA PROFESSIONAL I PROMOCIÓ INTERNA HORITZONTAL DELS FUNCIONARIS
La UGT sempre hem exigit que es convoqui un grup de treball per desenvolupar la carrera professional del personal administratiu i tècnic, tal i com tenen altres col·lectius de la Generalitat com l’Institut Català de la Salut (ICS) o el personal docent, així com altres administracions autonòmiques com La Rioja, Astúries o Extremadura. Cal que l’administració doni compliment al principi d’igualtat entre tot el personal públic. Aquesta carrera ha de ser individual, voluntària i retribuïda segons els nivells assolits per cada funcionari. Igualment, el nostre sindicat demana que es doni compliment al dret a la promoció interna horitzontal i a la carrera horitzontal regulats al TREBEP. Funció Pública reconeix que cal donar una cobertura legal perquè “fem tard”. Des de la UGT els demanem que es posin mans a l’obra i obrin -d’una vegada per totes- aquest “meló” amb celeritat.

FUNCIONARIS INTERINS: DRET A LES LLICÈNCIES SENSE RETRIBUCIÓ I PER ESTUDIS
No pot ser que el personal interí tingui denegada la llicència sense retribució i per estudis només per la seva condició, quan fa anys i anys que no es convoquen oposicions. Els tribunals ja van reconèixer el seu dret a cobrar triennis i altres complements retributius, així com a la carrera professional i a les excedències, no s’entén que encara la Funció Pública no els doni el dret a aquestes llicències. Demanem a l’Administració que no judicialitzi aquest tema perquè aquests companys interins, a igual feina, han de tenir igualtat de drets. Funció Pública demana temps per estudiar aquest tema.

FLEXIBILITZACIÓ DEL MOMENT DE GAUDIMENT DE LES VACANCES DE L’ANY ANTERIOR DESPRÈS DE L’ALTA MÈDICA PER IT I DE LA FINALITZACIÓ DE LA MATERNITAT, PATERNITAT O ATENCIÓ FILLS PREMATURS
Un funcionari que pateixi una baixa llarga i no hagi pogut gaudir de les seves vacances dins dels 18 mesos a partir de l’any en què s’ha originat es troba amb l’absurd que, un cop tingui l’alta mèdica, s’ha d’agafar el període vacacional de manera immediata, encara que distorsioni el servei. Des de la UGT proposem que es flexibilitzi aquest criteri i, sempre que hi hagi acord entre el treballador i recursos humans, es puguin gaudir més endavant. També demanem que aquesta flexibilitat s’estengui a la resta de supòsits de l’article 17.3 del Decret 56/2012, de 29 de maig, com el permís de maternitat, paternitat o d’atenció a fills prematurs. Però l’Administració s’hi nega en una interpretació retorçada del redactat de la norma, i interpreta en aquest supòsit l’expressió “es podran gaudir” per un verb imperatiu. Des de la UGT exigim que consti en acta que Funció Pública fa una interpretació imperativa de la proposició verbal “es podrà” quan li convé i, en canvi, diu que és interpretativa quan beneficia els seus interessos.

DRET A LA FORMACIÓ EN SITUACIÓ DE BAIXA MÈDICA
Les organitzacions sindicals defensem que els funcionaris que ho demanin tenen dret a realitzar la formació sempre que aquests cursos no siguin incompatibles amb la situació d’incapacitat temporal del treballador. La llei de la Seguretat Social reconeix aquest dret al treballador sempre que l’acció formativa no interrompi la seva recuperació. L’empleat podria signar una declaració responsable per tal de no revelar cap informació referent a la seva salut, ja que aquesta última està especialment protegida i és de caràcter totalment confidencial. Funció Pública demanarà assessorament jurídic i es mostra partidària d’oferir a les organitzacions sindicals una resposta a la propera Mesa Sectorial.

TORN OBERT:
PIE cos general Administratiu: es preveu la publicació al DOGC a finals d’aquest mes.
Reforços de 6 mesos realitzats per motiu de la pandèmia: la normativa estableix un màxim de 6 mesos dels nomenaments de reforç, la qual cosa és impossible la seva pròrroga.
Compensació de festius que cauen en dissabte: com ja han manifestat anteriorment, es negociarà a finals d’any.


Salut i cuideu-vos!

UGT GENERALITAT
Barcelona, 19 d’abril de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca