ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial: gener

La primera reunió de 2021 de la Mesa Sectorial de personal funcionari d’Administració i Tècnic ha continuat en la línia de les del 2020, sense cap alegria que ajudi a pujar l’esperit cansat dels treballadors de la Generalitat després d’un any esgotador. A continuació us resumim els temes tractats.

COMPENSACIÓ DELS TRES FESTIUS DE 2021 QUE CAUEN EN DISSABTE

Aquest any tenim tres festes laborals que cauen en dissabte (l’1 de maig, l’11 de setembre i el 25 de desembre) i, de nou, la UGT ha demanat arribar a un acord que genèric de compensació d’aquests festius per tal que d’ara endavant, sempre que passi això, es compensin automàticament aquests dies amb hores d’assumptes personals.

La Funció Pública, també de nou, s’ha tancat a aquesta possibilitat i ens obligarà a pidolar cada any quants dies i de quina manera es compensaran aquestes festes que perdem els treballadors que prestem servei de dilluns a divendres. Com sempre, volen tractar aquest tema més endavant per tenir-nos pendents de si finalment els podrem gaudir.

MILLORA DE LES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL SUBALTERN

A reunions anteriors ja vam presentar aquest tema per tal de millorar les condicions laborals dels funcionaris d’aquest col·lectiu. Com ja vam explicar, des de la creació del cos l’any 1997 les seves funcions han quedat molt obsoletes i, actualment, executen més tasques de les que els hi corresponen, moltes vegades de categoria superior a la que correspon per la titulació exigida per accedir al cos.

La UGT ha reclamat la regularització de les tasques, l’abonament del salari superior que correspongui a les tasques que realment realitzen, la convocatòria de promocions especials en el propi lloc, la regulació dels horaris…

Finalment hem aconseguit que es convoqui una reunió extraordinària de la Mesa Sectorial amb un únic tema: la negociació de les condicions laborals d’aquest cos.

SEGURETAT DE LES CARACTERÍSTIQUES DE LES EINES TÈCNIQUES I DE LES APLICACIONS

La UGT hem presentat aquest punt perquè creiem que el teletreball s’ha implantat a la Generalitat de Catalunya, de forma ultraràpida amb motiu de la pandèmia per donar el servei públic als ciutadans i que no s’han estudiat adequadament totes les implicacions que comporta. Pensem, que les eines tècniques i les aplicacions facilitades per l’administració als treballadors tenen característiques que poden afectar a drets, com la privacitat i la intimitat dels treballadors: permisos d’utilització de dispositius, galetes, d’accés a informació dels dispositius, identificadors d’emmagatzematge, recavar dades personals, recavar dades de navegació, recavar dades de localització geogràfica, gravació de veu i d’imatge…

La UGT volem tota la informació de les característiques tècniques, les seves limitacions, quines dades s’obtenen, quins són els organismes que tenen accés a les dades, com es fa la custòdia (qui les custòdia, qui pot accedir, com, on i quant de temps) i els informes jurídics que les avalen, per tal d’estudiar-la i mirar de posar-hi límits si es comprova que es conculquen drets.

Molt aviat ens reunirem amb el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya perquè ens faciliti la informació necessària que ens permeti avaluar el tema.

COMPLEMENT ESPECÍFIC DELS LLOCS DE TREBALL DE DOBLE ENTRADA

Les organitzacions sindicals hem reclamat que es revisin els llocs de treball als que poden accedir dos cossos diferents per tal d’adequar les retribucions a les del cos més alt, sempre que no perjudiqui cap treballador que les ocupi actualment.

L’Administració comunica que en el seu moment no es va arribar a cap acord respecte a aquest tema i que actualment resulta impossible per manca d’autorització pressupostària.

TORN OBERT DE PARAULA

  1. El pròxim dia 2 de febrer es reunirà el Grup de Treball de Selecció i Provisió per posar al dia la situació de les convocatòries pendents i podrem donar-vos informació.
  2. Aviat també es reunirà el Grup de Treball de selecció d’ATRI.
  3. La Funció Pública comunica que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies recordarà a les seves unitats les condicions de l’aplicació de l’Acord de desembre 2020 d’ampliació del termini de gaudiment dels dies d’assumptes personals fins al 28 de febrer.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 18 de gener de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca