ACTUALITAT

CSSL del personal del Departament d’Interior

29 de maig 2020

UGT i tota la part social es queixa enèrgicament que una hora abans de començar el comitè no es pot enviar documentació a tractar en aquesta reunió. Sempre estem igual. La consulta i participació del capítol V de la LPRL que molta gent s’omple la boca no s’acaba de fer com toca, per desgracia són les formes que ens tenen acostumats al departament.

També per enèsim cop ens tornem a queixar que seguim barrejant personal de diferents comitès de seguretat i salut. La situació es complicada per tots però toca començar a posar ordre.

Amb l’excusa de la duplicitat se’ns treuen de sobre, però es mentida, només entrem a la intranet veurem que personal laboral de la DGPEiS esta dins l’avaluació de riscos d’aquest comitè, del PATL. I el mateix passa amb els informes d’accidentabilitat laboral, on el nombre d’accidents no quadra per enlloc.

El dia 1 de juny es reincorpora personal al seu lloc de treball, s’han redissenyat molts llocs de treball i s’han pres moltes mesures, el canvi de xip serà important, per part de tots plegats, serà important seguir les indicacions establertes en cada edifici així com les consignes de salut, recordem: distancia seguretat i higiene de mans.

Mitjançant el campus virtual del departament d’Interior s’oferirà una formació sobre Prevenció del Risc d’Exposició al SARS-Cov-2 PATL, on mitjançant uns vídeos i un suport per part del servei de prevenció podrem preguntar dubtes si en tenim o plantejar temes al fòrum habitat dins el curs. Una activitat que ha de ser el primer que fem un cop retornem al lloc de feina.

Estem segurs que mitjançant l’auto formació resoldrem molts del dubtes que tenim com a treballadors del departament d’Interior.

No s’ha donat resposta a cap de les peticions que es van fer per part nostra a l’avaluació de riscos, malgrat ja s’ha donat per definitiva, de la mateixa manera que hem tingut coneixement de l’avaluació de riscos del ISPC i del CAT112, aquestes dues no han estat pas ni informades ni consultades a la part social.

També per part de la casa s’ha explicat que seguim igual amb el tema de ordinadors i treballadors fent teletreball, ja que per desgracia no en disposem de més. Algú s’haurà de posar les piles ja que el teletreball es la modalitat a desenvolupar pels temps que corrent.

La part social pregunta sobre les mampares, la casa ens informa que s’ha fet diferents compres de mampares, el dia abans d’aquest comitè unes 2000 unitats van ser adquirides pel departament, així com 240 unitats es van comprar inicialment, per part del Servei de prevenció es veu molt fàcil, nosaltres tenim certs dubtes en que arribin aquestes mampares els llocs i el dia que són necessàries. Veurem que tal, el temps acabarà posant a tothom el seu lloc.

El proper divendres, dia 5 de juny tindrà lloc la propera reunió del Comitè de Seguretat i Salut.

Ens en sortirem!!!!
JUNTS SOM MÉS FORTS!!

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca