ACTUALITAT

Concurs de mèrits en el VI Conveni

Avui, 8 de juny de 2022, s’ha reunit la Comissió Negociadora del Conveni únic de personal laboral d’àmbit de l’Administració de la Generalitat per aprovar, amb els 4 vots a favor de UGT, 3 vots de CCOO i el vot en contra de IAC-CATAC, les modificacions previstes per incloure la possibilitat de realitzar un concurs de mèrits pel personal laboral temporal. Un total de 3726 places a concurs de mèrits i 728 places a concurs d’oposició d’estabilització.

Les modificacions inclouen aplicar els mèrits a valorar i la seva distribució, així com els criteris de desempat, en els processos d’estabilització, que es regeixen pel sistema excepcional de concurs de mèrits, que es va acordar a la Mesa General de Negociació dels empleats i empleades públics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, de 18 de maig de 2022. És incomprensible com en menys d’un mes si depengués del sindicat minoritari en personal laboral NO hi hauria concurs de mèrits en personal laboral.

També s’inclou, a l’acord d’avui, com els concursos de canvi de destinació s’han situat al finalitzar els processos d’estabilització; per donar compliment a la Llei 20/2021, de 29 de desembre, per la reducció de la temporalitat a les administracions públiques.

La Direcció General de Funció Pública ha afirmat que la previsió del concurs de mèrits s’iniciarà amb la publicació al DOGC, probablement dilluns 13 o dimarts 14 de juny, de la convocatòria. Es farà per tramitació virtual, per tant cal assegurar-vos tenir activat qualsevol identificació digital vàlida a l’Administració de la Generalitat, per exemple l’IdCat Mòbil.

Finalment, s’ha inclòs una altra modificació del conveni creant a la categoria professional C1-Traductor/a intèrpret les especialitats: intèrpret i guia d’intèrpret de la llengua de signes. La part social hem insistit que cal altres especialitats a altres categories professionals, com són els C1-Tècnic/a especialista operadors de control, però ni els Departaments, amb aquesta categoria, ni Funció Pública accepten la inclusió d’especialitats en la mateixa, tot i que, els tres sindicats hem estat més d’un any abordant aquest problema.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 8 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca