ACTUALITAT

Intersindical-CSC: mentides o ignorància supina?

Amb el títol de “Comunicat d’urgència arrel de l’Acord de la Mesa General: a les portes de l’ERO més important de la història de Catalunya” l’organització sindical INTERSINDICAL-CSC va fer pública ahir la seva particular, o més aviat peculiar, valoració de l’acord al que vam arribar ahir en el marc de la MEPAGC referent a l’Oferta d’Ocupació Pública d’Estabilització. 

A la seva valoració aquest sindicat manifesta alegrement que l’acord manté la precarietat i la incertesa dels treballadors i treballadores interins del sector públic de Catalunya (Administració de la Generalitat, Ensenyament i Sanitat)” a més d’assegurar que “El nombre total de places que es podrien beneficiar del Pla d’Estabilització s’ha reduït en més de 12.000 aquest últim mes (la nota de premsa feta pública el 7 d’abril parlava de 59.000 places en total)”. 

Doncs bé, només volem dir algunes coses.  

La primera és que la UGT no acostumem a rebatre comunicats d’altres organitzacions sindicals, però quan les informacions que es difonen són una barreja d’ignorància i incompetència, com és el cas, i estan destinats a incrementar el neguit entre els treballadors i treballadores és necessari rebatre’ls per eliminar qualsevol possibilitat de dubte. 

La segona és que l’Acord permetrà que el 79,9% de les places ocupades provisionalment siguin ocupades definitivament mitjançant un concurs de mèrits o per concurs-oposició d’estabilització. O sigui que qualificar de “major ERO de la història”, com ells l’anomenen, un acord que possibilitarà que gairebé el 80% de les actuals interines i interins puguin convertir-se en funcionaris de carrera en els propers mesos només pot titllar-se de frivolitat. 

La tercera és una recomanació. Abans de fer una valoració d’unes xifres és bàsic entendre-les, ja que no només no s’han “reduït 12.000 places en aquest últim mes”, tal i com aquest sindicat afirma, sinó que les hem pogut incrementar en 7.000 més. Ara hem passat de tenir les 59.000 places inicials dividides en 26.000 per concurs de mèrits, 13.000 per concurs-oposició i 20.000 més per una oferta pública ordinària, a tenir 67.000 places, amb un increment de més de 1.000 places destinades al concurs de mèrits i més de 6.000 al concurs oposició d’estabilització. 

Per últim, recordar que aquest sindicat ha publicat una guia de permisos de personal laboral plena de pífies i una guia sobre el procés d’estabilització farcida d’errades, però si fer declaracions des de la ignorància ja és greu, fer-les des de l’interès a fomentar la incertesa i confusió entre les milers d’interines i interins que es beneficiaran de l’acord signat ahir, només té un qualificatiu: MENTIDERS.  

La UGT ens centrarem ara intensament en la negociació dels barems per als processos d’estabilització (concurs de mèrits i concurs oposició) i del calendari dels concursos de trasllats i de les promocions internes per la via del concurs de mèrits per als actuals funcionaris de carrera. 

Salut, 

UGTGENERALITAT 

Barcelona, 10 de maig de 2022 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca