ACTUALITAT

Torni vostè demà

Resum de la Mesa Sectorial del 21 de març de 2022

Davant la insistència de la UGT i la resta de sindicats que composen la Mesa Sectorial de Negociació del Personal Tècnic i Administratiu de demanar informació i concrecions de totes les convocatòries, proves, publicacions al DOGC dels nous nomenaments derivats d’un concurs de trasllats, etc. Funció Pública, en un exercici propi d’un relat de Mariano José de Larra, ens ha contestat a tot dient que encara no ho saben i que necessiten una mica més de temps. De ben segur que si s’haguessin fet bé les coses des d’un inici, ara no tindrien tanta acumulació de feina.

Us passem un resum de la reunió d’avui:

CONCURSOS DE TRASLLATS I CONVOCATÒRIES EN MARXA:

  • Concurs de trasllat Cos subalterns: només cal determinar la data de la incorporació. Ha de ser imminent.
  • Concurs de trasllat Cos auxiliar administratiu: cal que es publiqui el llistat definitiu de les persones admeses i excloses i les places que ocuparan.

Pel que fa al personal interí que pugui quedar afectat quan els funcionaris de carrera prenguin possessió de la seva plaça en aquests dos cossos, la UGT hem exigit que s’apliqui el III Acord General sobre condicions de treball del personal adscrit a la Mesa general de Negociació de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, en concret el seu punt 6.3.6:

Els departaments podran nomenar personal interí aquelles persones que hagin estat cessades d’un lloc de treball del mateix departament i del mateix grup com a conseqüència de la resolució d’un procés selectiu o de provisió de llocs de treball en el termini màxim d’un mes a partir de la data de cessament.”

UGT i la resta de la part social hem demanat també que en cas que no hi hagi una vacant al propi departament, sigui Funció Pública l’encarregada de promoure nomenaments d’interinatge a aquelles persones que no puguin ser nomenades pel departament d’origen.

Queden pendents altres concursos de trasllats d’aquells cossos, com ara el de treball social o biblioteconomia, que estan finalitzant el procés selectiu sense haver convocat el concurs de trasllats..

Convocatòria Cos subaltern: UGT preguntem què està passant amb aquesta convocatòria que queda pendent. De nou se’ns demana temps.

Pel que fa al Cos Superior ens contesten que estan corregint les preguntes curtes i que encara no hi ha data per a la segona prova.

Seguim insistint en què donin resposta a totes aquestes qüestions dins del grup específic que depèn de la Mesa Sectorial, com és el Grup de Selecció i Provisió, i que no ha estat convocat des de fa més d’un any.

CORREUS QUE OFICINES DE RRHH S’ALGUN DEPARTAMENT ESTÀ ENVIANT A PERSONES INTERINES CANVIANT EL TERME INTERINATGE PER VACANT PER INTERINATGE DE SUBSTITUCIÓ D’UN FUNCIONARI DE CARRERA AMB RESERVA DE PLAÇA:

UGT hem preguntat els motius del canvi, les persones afectades i què suposa a la persona afectada aquest canvi. Des de Funció Pública se’ns diu que només és un canvi derivat de la modificació de l’EBEP, però des d’UGT pensem que pot tenir més conseqüències que encara hem d’analitzar bé. De moment, recomanem a les persones que han rebut aquest tipus de correus que cerquin el seu nomenament.

INCREMENTS RETRIBUTIUS NO COBRATS MENTRE S’HA ESTAT EN SITUACIÓ DE BAIXA PER IT: UGT i la resta de sindicats demanem l’aplicació immediata d’aquest acord assolit a la mesa anterior. UGT hem insistit en què també sigui d’aplicació al personal laboral. Funció Pública respon que necessiten més temps per adaptar els canvis tècnics que es requereixen i que els seus serveis jurídics estan estudiant l’abast de la retroactivitat.

INTRODUCCIÓ DELS MOTIUS DE CONCILIACIÓ A L’HORA D’ACCEDIR A LES COMISSIONS DE SERVEIS: Davant d’aquesta petició feta per una part dels sindicats representatius a la Mesa Sectorial, UGT hem volgut deixar clar que, sense oposar-nos a la proposta, la solució més adient és el compliment estricte de la normativa i hem recordat que la comissió de serveis és una situació excepcional per motius d’urgència i limitada a un màxim de dos anys. El que defensem la UGT és la publicació periòdica tant concursos de canvi de destinació com promocions internes.

SITUACIÓ DE LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DELS ESPAIS NATURALS DE PROTECCIÓ ESPECIAL: davant la proposta de millora del nivell de les direccions d’aquests espais naturals feta per un sindicat present a la Mesa sectorial, UGT hem defensat que aquesta proposta de millora sigui d’aplicació a tot el col·lectiu de treballadores i treballadors dels Espais Naturals, tant funcionaris com laborals. Funció Pública ho ha derivat al Departament d’Acció Climàtica per analitzar la viabilitat de la proposta.

Salut!

Barcelona, a 21 de març de 2022.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca